Děkuji 💐
Tableta na odčervení
26.02.2025, 09:51:49 xxx.xxx.224.101
I tak odčervuju až v době, kdy jdou už z kočky dávno články a už to začíná na ní být vidět(vyhubne jí obličej) Jinak bych to do ní musela cpát imrvere,
Asi má ta vaše kočka sníženou imunitu. Protože u nás je zázrak, když u dospělé venkovní kočky nějakou škrkavku nebo tasemnici vypitváme. A že mi jich za 20 let prošlo rukama dost.

tak ono proti škrkavkám je docela solidní věková rezistence
ale proti tasemnicím nikoliv a pak to asi záleží na konkrétním infekční tlaku, tzn. počet nakažených hlodavců v okolí x kolik jich kočka sežere za daný časový úsek
kdybych neodčervovala, tak mi lezou články po ložním prádle a pobliju se.
26.02.2025, 12:48:17 xxx.xxx.224.101
Tak u nás ti mezihostitelé asi nejsou. A že jsme venkovních koček vypitvali dost. Jeden kocour měl v žaludku 21 myší. Fakt nekecám. Ale tasemnici ani jednu.

tady si tasemnici pořídila z těch hrabošů i nora. asi t.crassiceps, ale podrobněji jsem to zkoumat nechtěla 😀

Kočky odčervuji pastou od veterináře, jeden starší kastrovaný kocour bojuje i proti pastě…. Ostatní kočky přijdou mazlí se, dám jim něco dobrého a nenápadně stříknu pastu. Tváří se naštvaně, ale jsou odčervení. Dříve nám pomohlo při podání tablety na odčervení zabalit kočku třeba do mikiny jako do zavinovačky miminko.