Na UFO netřeba věřit, UFO prostě je. Je to neidentifikova(tel)ný létající objekt, neidentifikovatelný je z různých důvodů, většinou jen očití svědci, kteří nemusejí mít srovnání, případně nějaké fotografie, které mohou být zkreslené, a videozáznamy mohou být zkreslené zrovna tak a i kdyby ne, může to být prostě a jednoduše něco současným stupněm vědění nepostihnutelné 🙂
Spousta objektů zachycených v -sátých letech min. století by dnes byla snadno identifikovatelná pomocí různých technologií, některé byly jistě i tehdy, ale mělo na ně vliv mnoho věcí, třeba atmosférické rušení, sluneční vlivy a podobně, co dnes umějí technologie skvěle odstínit nebo vykompenzovat…
Ronja s motejlem (neregistrovaný)09.02.2026, 06:10:24xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 08.02.2026, 19:09:18
Mně přijde, že neumíme být s bolestí, svojí i s bolestí druhého a těma životníma pravdama si hledáme berličky. Ale být s tím člověkem opravdu přítomný? To je podle mě hodně těžký. Ano, ať to lidi používají, když jim to pomáhá - JIM.
Upřímně, já bych někoho poslala fakt už do někam, prožívám velkou bolest a ty mi říkáš mělo to tak být? No ty vole sorry, kurnik mám právo tu bolest cítit, prožít, tak mi udělej čaj a jen tu seď a buď zticha. A když se bojíš být zticha, protože ti v dětství někdo hučel do hlavy, že slušnost je když…tak tu nebuď.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 08.02.2026, 21:23:27
Reni, chcete říct, že to, že umřela, se vám za tu dobu zdálo jen jednou?
Přesně tak. Tři roky se mi každou noc zdálo, že je všechno v pořádku. Bohužel ráno jsem si pokaždé uvědomila, že není. Až tu poslední noc se mi zdálo to, co se druhý den ukázalo pravdou.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 09.02.2026, 06:10:24
Tomu nerozumím. Co podle vás lesnizinka napsala špatně? Je tedy špatně ta víra, že se vše děje podle nějakého plánu “mělo to tak být” a nebo je špatně nevíra a názor “život je pes”? Tedy podle vás. Abych tomu příspěvku rozuměla.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)09.02.2026, 08:13:31xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 09.02.2026, 06:46:01
Jo, už to vidím, to nemělo být k Žínce. Tam jsem původně myslela na Bobču.
Hele, já si myslím, že já jako utěšující nerozhoduju o tom, co chce nebo nechce slyšet ten, kterého chci utěšit. V první řadě jde o něj, ne o mě, moji víru nebo nevíru. Pokud on chce, tak ok. To je celý. Píšu o utěšování, protože tyhle fráze typu mělo to tak být, už je na lepším místě, udělá tě to silnějším…se často říkají. Jako bychom se někdy báli být prostě a jednoduše potichu.
No já třeba utěšovat neumím, tak dotyčného nechám, ať se v tom plácá sám, většinou se snažím s lidmi, kterým není dobře, čas netrávit.
No a když není dobře mně, očekávala bych od druhého, že řekne “to je ale svinský život, že ti není dobře, viď, no ale co už, stalo se, pojď si povídat o něčem jiném” - asi tak nějak.
Jenže ode mě taky všichni v okolí utečou, když mi není dobře (ono se mnou taky není moc příjemné pobytí, v tu chvíli, jsem prostě mrzout, tak se jim není co divit), a takové ty, co se mě snaží utěšit chlácholením a soustrastí, ty nemůžu vystát (znova mrzout).
A že ode mě utíkali i rodiče, tak jsem se naučila spíš s těmi nepěknými věcmi vyrovnávat sama beze svědků. O to větší hrůza, jestli mě někdy někdo bude mít na starosti, heh. Zase dobré, že to asi bude někdo cizí, protože nemám nikoho blízkého, kdo by se o mě ve stáří staral.
Včera 7 vajíček! Z devíti 🙂 Asi ta, co poslední přepeřovala, dopeřila 🙂 Jedna je po zánětu vejcovodů nebo čeho, ta už snášet nebude, takže ta je jasná nudlošlapka, jen neumím identifikovat tu druhou, která nenese, asi začnu kroužkovat holt. Ať to na jaře správně roztřídím na nudle a nenudle 🙂 No ale budou to nervy, koho nechat a koho nahradit, možná když se mi dařilo držet 13 slepic, bych těch 12 mohla přežít, tak uvidíme, jak to dopadne, jsem měkkosrdcatá.
Protože je mi líto být bez pořádných měsíčních splátek a už dlouho (od listopadu) jsem neměla žádný úvěr, tak jsem si půjčila, aby bylo veselo 😀 Samozřejmě od banky, ale celkem povšimnutelnou částku, takže mi to teď různě převaluje hlavou, no a samozřejmě kam jinam mě to mohlo dovést, než k exekucím (snad se mi vyhnou), tak teď sjíždím seriál na ČT iVysílání “V exekuci”, je to dokument, už jsem to viděla, je to drsný. Jako, stát by se mi to nemělo, ale je to dobré memento. Doufám, že se vám to všem také vyhne, že budete zodpovědně hospodařit a případně se obrátíte o pomoc na stát a ne na nebankovní syčáky, kteří snad už fungují teď pod regulacemi úplně jinak…
Protože je mi líto být bez pořádných měsíčních splátek a už dlouho (od listopadu) jsem neměla žádný úvěr, tak jsem si půjčila, aby bylo veselo 😀 Samozřejmě od banky, ale celkem povšimnutelnou částku, takže mi to teď různě převaluje hlavou, no a samozřejmě kam jinam mě to mohlo dovést, než k exekucím (snad se mi vyhnou), tak teď sjíždím seriál na ČT iVysílání “V exekuci”, je to dokument, už jsem to viděla, je to drsný. Jako, stát by se mi to nemělo, ale je to dobré memento. Doufám, že se vám to všem také vyhne, že budete zodpovědně hospodařit a případně se obrátíte o pomoc na stát a ne na nebankovní syčáky, kteří snad už fungují teď pod regulacemi úplně jinak…
Kouknu, díky za tip. Mimochodem Jirka už má nový video a taky velice zajímavý a poučný, i když se týká spíš mladší generace.
Jo, už to vidím, to nemělo být k Žínce. Tam jsem původně myslela na Bobču.
Hele, já si myslím, že já jako utěšující nerozhoduju o tom, co chce nebo nechce slyšet ten, kterého chci utěšit. V první řadě jde o něj, ne o mě, moji víru nebo nevíru. Pokud on chce, tak ok. To je celý. Píšu o utěšování, protože tyhle fráze typu mělo to tak být, už je na lepším místě, udělá tě to silnějším…se často říkají. Jako bychom se někdy báli být prostě a jednoduše potichu.
Podle mě stačí někdy aspoň mlčet. Ať už jde o bolest fyzickou nebo psychickou. Já se po roce od manželovy smrti setkala s řečmi typu Za rok už sis mohla zvyknout, neotravuj už s tím. příp. ozveš se jenom, když si potřebuješ vylít srdce. Připadalo mně to dost neomalené. Kdo určuje, jak dlouho se s tím má člověk vyrovnávat? Je to přece individuální, každý to má jinak.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 09.02.2026, 08:38:58
To člověk může hospodařit jak chce zodpovědně jak chce, stačí, že mám nezodpovědnýho manžela.
Vůbec nechápu… myslím, že dřív to bývalo… že když si chce jeden z manželů někde půjčit peníze, tak že není potřeba souhlas druhého manžela… a když teda ne, tak prostě ten dluh společnej není…
To člověk může hospodařit jak chce zodpovědně jak chce, stačí, že mám nezodpovědnýho manžela.
Vůbec nechápu… myslím, že dřív to bývalo… že když si chce jeden z manželů někde půjčit peníze, tak že není potřeba souhlas druhého manžela… a když teda ne, tak prostě ten dluh společnej není…
Setkala jsem se s tím, že manželé nemusí mít společné vlastnictví. Bez rozvodu. Oddělí si soudně vlastnictví. Možná to všichni víte. Setkala jsem se s tím při podnikání jednoho z manželů, aby případný průšvih nenesl i ten druhý. Mít silně nezodpovědného manžela, tak je to řešení. Dnes se mladí už nežení a nevdávají, tak to mají bez problémů.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 09.02.2026, 09:57:37
stačí, že mám nezodpovědnýho manžela
Ano, ale i to se dá řešit jinak než si na zaplacení těch dluhů vzít nějakou lichvu, případně se v tom plácat sám, když mám nezodpovědnýho manžela, tak to okamžitě jdu řešit s odborníky, ve chvíli, kdy se to dozvím, a neskáču na lep různým vykukům. Proto je dobré tyto příběhy znát, mít povědomí, že existují cesty, jak z toho ven, a nemusí to být spirála do záhuby 👍