Aktuálně: 2 253 inzerátů288 627 diskuzních příspěvků20 699 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 09.02.2026, 11:18:06 xxx.xxx.23.42

Mám zprávy od Bobči, Bobi volala, byla v dobrém rozmaru, alespoň zněla v pohodě a….má dneska 70tiny!🥳Já jsem na to pochopitelně zapomněla😔já čekala, že mi pípne mobil, no neuvědomila jsem si, že mám nový a v tom ty upomínky nemám, musím je tam zase postupně sázet☹️Jen jí to museli nějak přešívat a asi čistit, něco jí tam mokvá. Takže v nemocnici bude ještě minimálně do čtvrtka. 

Buggyra
Buggyra 09.02.2026, 11:18:46 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 09.02.2026, 11:03:34

Je to tak, pálí mě dobré bydlo, moc bych si dovolovala, tak radši zase rozpočet trochu zkrouhnu, ať si nevyskakuju 😀

Buggyra
Buggyra 09.02.2026, 11:20:27 xxx.xxx.198.226

Chudinka Bobina, doufám, že to bude poslední komplikace a už jen lepší a za dva měsíce bude jak nová! Všechno nejlepší k znovuzrozeninám!

lesnizinka
lesnizinka 09.02.2026, 11:23:58 xxx.xxx.23.42

Buggyro, naše slepičky taky dožívají, nikdo(krom dravců a ti si vybírají ty mladé, pěkné..😏) je ze světa nezprovodí, však si zaslouží v klidu dožít🙂Teď jsem se mamky ani neptala, jestli nesou, ale tchýně říkala, že jim taky začaly. 

Holky, nemáte nááááhodou některá lístky na poslední derniéry Drákuly do O2? My jedem s mamkou vlakem ve středu, dostala to od nás děcek k Vánocům, tak s ní jdem ještě se švagrovou a neteří. 

Buggyra
Buggyra 09.02.2026, 11:45:49 xxx.xxx.198.226

U mě slepice nedožívají 🙂 Pokud náhodou někde nesejdou aniž bych si pokleslé životní úrovně všimla, tak je provodím ze světa sama, vím, že to měly rychlé. A ráda jejich uprázdněné místo zaplním nějakými produktivnějšími. To bych za rok musela v zimě vejce kupovat, tak to jsem zase opatrná, při tom, co mě ta domácí (ne)stojí.

Sardullah
Sardullah 09.02.2026, 14:20:44 xxx.xxx.221.235
Orionka:

Setkala jsem se s tím, že manželé nemusí mít společné vlastnictví. Bez rozvodu. Oddělí si soudně vlastnictví. Možná to všichni víte. Setkala jsem se s tím při podnikání jednoho z manželů, aby případný průšvih nenesl i ten druhý. Mít silně nezodpovědného manžela, tak je to řešení. Dnes se mladí už nežení a nevdávají, tak to mají bez problémů.

Neáme společné vlastnictví…teda nemovitých věcí, ale i tak mi exekutor skočil nejen na můj majetek, ale i na můj plat, protože dluh byl prostě společný…resp. jenom manžela, ale když to z něj nemá jak vymoct, tak je nejednodušší skočit na manželku.

Za mých mladých let bylo manželství taková jakože jistota, dneska zpětně tluču hlavou o zeď, že jsem kdy u oltáře řekla ano.

Ale to je jedno…prostě ve chvíli, kdy potřebuju ochránit svůj majetek, tak musím ty dluhy prostě splácet. Resp. asi bych nemusela, narvala bych dotčeným institucím barák a tramtadadá, ale s Ginou prostě do bytu jít bydlet nemůžu, takže platím jak mourovatá, abych jí nemusela hledat novej domov, to už bych nepřežila, stačí, že dodnes pláču po Jessince a to už jí neáme 4 roky….takže i kdybych měla žrát jenom suchej chleba, tak Gina bude bydlet v baráku a psi budou mít maso…

Sarah01
Sarah01 09.02.2026, 14:29:48 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

To člověk může hospodařit jak chce zodpovědně jak chce, stačí, že mám nezodpovědnýho manžela.

Vůbec nechápu… myslím, že dřív to bývalo… že když si chce jeden z manželů někde půjčit peníze, tak že není potřeba souhlas druhého manžela… a když teda ne, tak prostě ten dluh společnej není…

Taky si myslím, že je to špatně nastavené. Pokud se někdo vezme půjčku jen na sebe, byť je ženatý/vdaná, měl by za ni zodpovídat jen on sám. Pamatuju si, že dřív musel být u půjček ručitel a ten, pokud dlužník přestal splácet, musel splácet za něho. Nevím teda, odkdy to není, my jsme to tak měli u novomanželské půjčky za min. režimu a ručil nám manželův kamarád. Pamatuju si, že ale někteří známí nebo i kolegové v práci dopadli špatně a museli platit za kamaráda, který splácet přestal. To ale asi ještě nebyly takové částky, jaké jsou to dnes, dnes to jde s různými poplatky do milionů. Mám sousedy, kteří zastavili dům do podnikání synovi, přestože už měli špatnou zkušenost v rodině, sestra souseda takhle zadlužila dům rodičů a ten musel do exekuce, koupili jsme ho my. Samozřejmě syn v podnikání neuspěl, nestačil nejdřív platit různé pojistky, nevyplácel výplaty zaměstnancům a už to jelo, skončil v exekuci taky. Na ten dům rodičů si někde vzal půjčku a co tak vím, tak dluh je přes dva miliony, ale asi splácí, protože tady bydlí všichni pořád.

Teď nedávno jsem slyšela o případech, že to lidi dávají k soudu a nakonec ty nehorázné úroky platit nemusejí, protože je to soudem označeno jako lichva a půjčka je prý v tom případě neplatná. Jistinu ale zaplatit musí.

Sarah01
Sarah01 09.02.2026, 14:31:15 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 09.02.2026, 14:20:44

Tak to je hnus teda a myslím si, že ti exekutoři na to často nemají vůbec právo, je to taková mafie.

Buggyra
Buggyra 09.02.2026, 14:46:54 xxx.xxx.198.226

Koukám, že pátý díl těch exekucí nejde přehrát ☹️ škoda… asi nějaká autorská práva.

Sardullah
Sardullah 09.02.2026, 14:48:32 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 09.02.2026, 14:31:15

Jo asi jsou případy, že exekutor skočí na něco na co nemám…v mém případě, dle našich zákonů, na to právo měl…

Sarah01
Sarah01 09.02.2026, 15:06:00 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

Koukám, že pátý díl těch exekucí nejde přehrát ☹️ škoda… asi nějaká autorská práva.

Taky se dívám, že jen 4 a pak až 6. Něco tam bude, co nechtěli dávat veřejně asi.

Sarah01
Sarah01 09.02.2026, 15:14:59 xxx.xxx.162.253

To přehrabování v osobních věcech bez přítomnosti majitele mně přijde jak praktika z doby protektorátu. 👎

lesnizinka
lesnizinka 09.02.2026, 17:23:14 xxx.xxx.23.42
Sarah01:

Tak to je hnus teda a myslím si, že ti exekutoři na to často nemají vůbec právo, je to taková mafie.

U nás to tak určitě bylo, známý exekutor s mafiánskýma praktikama, který nedávno umřel. Myslím, že si hodně lidí oddechnulo👎

No, ono je blbě dané a nefunguje tu plno věcí. Nějak mi nejde do hlavy, pro koho je to nastavené, kdo z toho těží? To, že by za své dluhy měl každý dospělý člověk platit sám, by mělo být snad samozřejmostí, Pokud já jako manželka nemusím k nějaké půjčce dávat souhlas tak nechápu, na základě čeho bych měla za ni ručit? Když se bude někdo ohánět, že na základě manželství, tak pak otázka zní: jak mě na druhou stranu manželství chrání? K čemu je mi dobré, vy co jste vdané, můžete vypsat ty benefity? Já fakt nevím, vím jenom o nějakém odpočtu na daních. Stejně tak by měla být zodovědnost za děti do 15? případně 18 plně na rodičích. Od jejich narození na ně berou peníze, tak by si je měli zasloužit ne jen tím, že je vyrobili a s tím přichází i zodpovědnost za ně. Dokud to tak bylo, chovali se všichni jinak, jak spratkové, tak jejich rodičové. 

eva (neregistrovaný) 09.02.2026, 19:31:48 xxx.xxx.163.219

Od jejich narození na ně berou peníze - 

Peníze na ně berou jen po dobu mateřské dovolené 6 měsíců a pak 3-4 roky rodičovský příspěvek, dále už nic..

lesnizinka
lesnizinka 09.02.2026, 19:48:59 xxx.xxx.23.42
eva:

Od jejich narození na ně berou peníze - 

Peníze na ně berou jen po dobu mateřské dovolené 6 měsíců a pak 3-4 roky rodičovský příspěvek, dále už nic..

Při narození dítěte se dostává nemalá částka, tedy pokud si pamatuju, zbytek jejich života přídavky, to se nějak změnilo? O různých příspěvcích na kde co nemluvě. 

Sarah01
Sarah01 09.02.2026, 20:18:04 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Při narození dítěte se dostává nemalá částka, tedy pokud si pamatuju, zbytek jejich života přídavky, to se nějak změnilo? O různých příspěvcích na kde co nemluvě. 

Nemalá? 13 tisíc při prvním, 10 tisíc při druhém a dalším dítěti, mně to zrovna jako nějaká závratná částka nepřijde a navíc nedostane to každý, jen rodiny s nízkými příjmy do 2,7 násobku životního minima, přídavky taky a pokud vím jiné příspěvky nejsou. Ono už to není jak za min. režimu. Ovšem předpokládám, že dítě si lidi nedělají jen kvůli těmto penězům, byla by to naprostá blbost.

Ad manželství…my jsme se chtěli vzít, protože jsme plánovali děti a chtěli jsme se jmenovat všichni stejně, přišlo mně to tenkrát naprosto logický, že prostě takhle budeme jedna rodina, budeme patřit k sobě. Nevím, jak jinak to líp popsat. Kvůli žádným penězům jsem se fakt nevdávala a už vůbec ne kvůli odpočtu na daních, a to ani nevím, jestli tenkrát nějaké byly. My jsme přišli oba do manželství s holým zadkem a nevadilo nám to. Ano, možná jsem si tehdy myslela, že láska hory přenáší, kdoví. A nikdy jsem nelitovala.

Janae (neregistrovaný) 09.02.2026, 20:49:20 xxx:xxx.f8c8:7141

Tak to prosím poraďte, asi něco dělám špatně, dětí mám 5 a brala jsem jen jen rodičák, což na poslední dítě bylo bylo 300tis, ale rozděleno na 4 roky to je cca 6 tis. měsíčně, jen za dětské boty dám kolem 2 tisíc a potřebuji patery několikrát do roka.  

Porodné nevím, kolem mě na něj asi nikdo nedosáhl. Plození dětí je hodně drahý koníček, finančně dost likvidační.

Vdávala jsem se až po porodu pátého dítěte, protože vdovský duchod, protože informace v případě nemocnice, protože dědictví, vůbec se mi do toho nechtělo, ale toto byly dost pádné argumenty. A vlastně i případě rozvodu bych ohledně majetku vyšla lépe než jako družka.

A přídavky také netuším kdo na ně dosáhne, kolem mne nikdo. Nejsou už v rámci superdávky už zrušené uplně?

Koukám, že porodné je 13tis, za to nekoupíte ani polský kočár natož něco kvalitního.

Sarah01
Sarah01 09.02.2026, 21:23:26 xxx.xxx.162.253
Janae:

Tak to prosím poraďte, asi něco dělám špatně, dětí mám 5 a brala jsem jen jen rodičák, což na poslední dítě bylo bylo 300tis, ale rozděleno na 4 roky to je cca 6 tis. měsíčně, jen za dětské boty dám kolem 2 tisíc a potřebuji patery několikrát do roka.  

Porodné nevím, kolem mě na něj asi nikdo nedosáhl. Plození dětí je hodně drahý koníček, finančně dost likvidační.

Vdávala jsem se až po porodu pátého dítěte, protože vdovský duchod, protože informace v případě nemocnice, protože dědictví, vůbec se mi do toho nechtělo, ale toto byly dost pádné argumenty. A vlastně i případě rozvodu bych ohledně majetku vyšla lépe než jako družka.

A přídavky také netuším kdo na ně dosáhne, kolem mne nikdo. Nejsou už v rámci superdávky už zrušené uplně?

Koukám, že porodné je 13tis, za to nekoupíte ani polský kočár natož něco kvalitního.

Superdávka bude až od května 2026, žádat se mělo začít od října 2025 do konce roku. Co tak vím, tak s žádostmi byly problémy, protože je k tomu potřeba chytrý telefon a bankovní identita, papírové žádosti to všechno prodlužují a komplikují. 

eva (neregistrovaný) 09.02.2026, 21:39:00 xxx.xxx.163.219
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 09.02.2026, 17:23:14

Stejně tak by měla být zodovědnost za děti do 15? případně 18 plně na rodičích. Od jejich narození na ně berou peníze, tak by si je měli zasloužit ne jen tím, že je vyrobili a s tím přichází i zodpovědnost za ně. Dokud to tak bylo, chovali se všichni jinak, jak spratkové, tak jejich rodičové.

Tak oni ti naši spratkové děti a vnoučata budou vydělávat bezdětným důchodcům na důchod, například..

Jinak porodné je jen pro sociálně slabé, jak už tu někdo psal, to samé přídavky…takže si nemyslete, že stát se nějak stará o rodiny s dětmi, kromě tedy té rodičovské, která je směšná…

Taky jsem se nevdávala kvůli nějakým výhodám, kvůli benefitům…ale přišlo mi to naprosto normální, když chci založit rodinu, tak se prostě vdám, dříve to bylo úplně běžné. Neměli jsme nic, na vše jsme si vydělali sami i s těmi malými příjmy. Muž začal podnikat ještě před 89. rokem, neměli jsme to jednoduché, o to víc si všeho vážíme. Koupili jsme si dům, nejsme zadluženi. Dnes to mladí mají ještě mnohem těžší, kdo si v dnešní době může pořídit vlastní bydlení? Kdo si může dovolit vzít hypotéku? Moc jich tedy ve svém okolí neznám, mluvím o posledních cca 5 - 6 letech, náš syn to před 10 lety ještě zvládnul, ale mají se co ohánět se třemi dětmi.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.