🙂
Třetí víčko
lesnizinka:Na chrápání? No to přece víme všichni - spaní na boku. Já spím, na zádech neumím, ale pokud tak usnu, občas, 100% zachrápu taky a myslím, že to asi všichni😉
Napsala Bobííí, teď👍 Byla 2dny na JIP, psát nemohla. Od včera už chodí, ale bolí to prý jak čert🙄Ale, že vydrží, musí😉A má prý dobrý tlak😀
Já na boku spím výjimečně právě, bolí mně kyčle.
Já na zádech spát moc neumím, takže na boku…a chrápu taky..určitě občas, protože když začnu chrápat, tak tím vzbudím samu sebe.
Taky by mě bolely, ale mám proleželou matraci, takže kyčli mám pěkně propadlou, což je super. Myslím, že na to existují i nějaké podložky, aby to bylo pohodlné?
No my spíme na boku, na zádech neporadíme.
Hurá tak fajn za zprávu, si asi užije chudák snad to půjde k lepšímu, ufff.
Jo a lišky, ty máme už několik let, bydlí ve stohu, občas něco zlikvidovali psi. Ale kočky se nám tu vehementně stěhují, slepice. To je horší.
Buggyra:Taky by mě bolely, ale mám proleželou matraci, takže kyčli mám pěkně propadlou, což je super. Myslím, že na to existují i nějaké podložky, aby to bylo pohodlné?
Už jsem na nějaké koukala, budu si muset koupit, už se to nedá.
Spím na boku, neumím spát na zádech. Ano, i mě se stane, že usnu na zádech u telky, ale myslím, že poměrně rychle se sesunu na bok, hlavně hned po tom, co zachrápu právě😜Vlastně spím ve stabilizované poloze doslova a stane se mi, že se stočím na břicho - což taky není dobře, valchuju si jak prsa, tak hubu👎Někdy si na ní ráno objevím takové rýhy vytlačené(ze zmuchlaného polštáře) že mi tam trčí ještě v poledne🤔
lesnizinka:Spím na boku, neumím spát na zádech. Ano, i mě se stane, že usnu na zádech u telky, ale myslím, že poměrně rychle se sesunu na bok, hlavně hned po tom, co zachrápu právě😜Vlastně spím ve stabilizované poloze doslova a stane se mi, že se stočím na břicho - což taky není dobře, valchuju si jak prsa, tak hubu👎Někdy si na ní ráno objevím takové rýhy vytlačené(ze zmuchlaného polštáře) že mi tam trčí ještě v poledne🤔
Ty rýhy jdou v pohodě rozmasírovat, stává se mně to občas taky a zkusila jsem obličejovou masáž a fakt to pomáhá.
Jinak někde jsem četla a tvrdil to nějaký doktor, že na levém boku se spát nemá. Ale já teda občas spím na tom, na kterým to zrovna jde. 🙂
05.02.2026, 19:40:46 xxx.xxx.147.163
No to já bych musela spát v závěsu jako netopýr.
Na břiše jsem se odnaučila spát po operaci plotýnky - bylo mi nedoporučeno. Při spaní na zádech mě bolí bedra. Když bych neměla spát na levém boku, tak zbývá jenom pravý a to celou noc nevydržím - přeležela bych si ucho.
Na břiše spát nemůžu..tam mi jaksi překáží poprsí 😂
05.02.2026, 19:45:24 xxx.xxx.147.163
Mně ne. 😉Ale nemůžu kvůli krční a bederní páteři.
kometa:Mně ne. 😉Ale nemůžu kvůli krční a bederní páteři.
Jj, na krční páteř je spaní na břiše hodně blbý. Občas se mi to taky povede, ani o tom nevím a pak mně bolí celý den za krkem.
Mně moje tělo spát na břiše vůbec nedovolí, a jak tak pozoruji, asi dobře. ON naopak spí jen na břiše a nejde mu nic moc jiného, z jiné polohy ho bolí záda, ale na břiše to těm zádům taky moc nepomáhá, má pěkný hrb 😀 No ale spí tak už od mala, takže už se to asi neodnaučí. Já začínám zpravidla na zádech a pak se během noci různě valím ze strany na stranu podle toho, co zrovna bolí nebo je přeleželé. Poslední týden teda nic nebolí (!).
06.02.2026, 09:24:51 xxx.xxx.224.101
pak se během noci různě valím ze strany na stranu podle toho, co zrovna bolí nebo je přeleželé.
Tak nějak. Takže se převaluju z pravé strany na záda a na levý bok - případně obráceně. Každé ráno srovnávám zmuchlané prostěradlo 😉
Mám ta naslouchátka, na zkoušku, do úterý. Dlouho je ladila, přes comp, každou stran zvlášť, i když mám vady prý takřka totožně, 50 a 58% ztráta(levé-pravé) Stahovala ozvěnu, jak ostatních, tak moji. Doma si musím ještě doladit přes aplikaci, pokud budu chtít zesílit, třeba na telku. Postřehy? Zatím mi vadí, že slyším debilní detaily, co jsem doteď neslyšela. Cvakání klávesnice, šustění kalhot, když jdu, šustění toaleťáku, když ho na WC překládám😜Tom se mi smál, že to lidi normáně slyší😛 Asi jo, ale asi ne tak hlasitě. Taky to, jak hodně teď slyším svůj hlas, mi vadí. Nevím, jestli se dá ještě nějak upozadit, nebo si budu muset prostě zvyknout🙄Tyhle zkušební(erár) mají prý na mě dlouhý drátek(se mi ani nezdá) Můžu si vybrat barvu(nevím🤔) Kdyby mě to tlačilo v uchu(no, trochu tlačí uvidím, jestli si za pár dní nezvyknu) tak je možné odlít anatomické. Doktorka říkala, že mám strašně malinké uši, i zvukovody. I když tohle do ucha je fakt pidi, je to prostě nějaké kovové (ještě jsem to nekuchala) a na tom ten klobouček. Je to i tak tvrdé prostě a strká se to hluboko.
Jo, to všechno lidi normálně slyší 😀
Jinak já spím na všech stranách rovnoměrně a když mě olehnou kočky a nemůžu se otočit, tak mě to v noci probudí.
A zapomněla jsem napsat, že Bobeš nenapsala🙄
Naše kočky ví, že kdybych usnula s nima v posteli, tak tam jde o život😛Gucci to občas v létě zkouší, lehne na kraj mojí 140cm široké postele, protože jí přijde, že jsem dostatečně daleko. Pak mě probudí, jak skopnu něco tlustého, měkkého🤪
🤣 jak píše bodlinka ano vše slyšíme i to co někdy slyšet ani nechceme, hmmm nevýhoda🤣. Tak ať slouží.
No asi Bobi nebude ve své kůži, musíme vydržet. Hlavně ať se hojí a je v klidu.
Daja:🤣 jak píše bodlinka ano vše slyšíme i to co někdy slyšet ani nechceme, hmmm nevýhoda🤣. Tak ať slouží.
No asi Bobi nebude ve své kůži, musíme vydržet. Hlavně ať se hojí a je v klidu.
Já vím, ani si doopravdy neumím představit, jak se člověk cítí😔Nikdy jsem nebyla v nemocnici, natož na operaci. Jen by mohla malinko písnout, právě jak se cítí, jestli se to začíná zlepšovat(teď nemyslím už ta záda, ale stav po operaci jako takový)😟
Sluchátka…tak jak si ostatní neumí představit, co všechno neslyším(normálně) tak já si neumím už představit, co slyšet mám, měla bych a které ,,ruchy" jsou tam už navíc. Ano, je mi jasné, že to bude něco za něco. Buďto uslyším víc lidi, ale taky něco z toho kolem, co ostatní třeba vnímají jen tak mimoděk, či ani nevnímají, ale já mám zesílené i to, anebo prostě neuslyším. Nečekám zázraky, když vezmu, že babča se se sluchátky nemohla dívat ani na telku, buď stejně nerozumněla, nebo jí to pískalo…tak tohle je i tak obr výhoda. Snad si zvyknu i na to, že mám pořád něco narvané v uchu, je to prostě takový ten pocit(kromě toho, že to tlačí) že máte třeba nacpanou vatu v uchu, takové to ,,duto". To je právě to, co se blbě vysvětluje😉To mi pořád dělá ten pocit, že kdybych si je z ucha vytáhnula, uslyším to kolem jinak, tak jako víc,,naživo"😏(i když ve skutečnosti slyším prd😛) Píšu ty postřehy sem, měla bych si je asi zapisovat, abych to pak dokázala všechno říct doktorce, aby mi řekla, jestli jsou to pocity jen moje, nebo to mají všichni a že to časem odezní. A nebo se tam musí ještě něco doupravit, třeba se to jednoduše dá, nebo už to jinak nejde.