Aktuálně: 2 382 inzerátů268 139 diskuzních příspěvků19 294 uživatelů

Národní nebo mezinárodní zkušební řád ?

Daja
Daja 05.11.2025, 04:00:38 xxx:xxx.470b:8e9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 04.11.2025, 22:45:13

Super😂 úplně kulíška vidím i ten jeho pohled👍, no není chytrý? Je.

Zrzavci
Zrzavci 05.11.2025, 07:26:29 xxx.xxx.226.6
»

🙂 Klouček malej snaživej 🙂 , takhle jsem si já, kdysi, pokonila naši pseudostopu s kuřetem v síťce. Amatér a neznalec nepočítal s brablencema. Ale Ešátor mi to odpustil. Musíte halt koupit novej aportík.

acher (neregistrovaný) 05.11.2025, 07:59:37 xxx.xxx.222.196
»

Framík je úžasný👍.Ale on briard má i něco z pastevce a u nich je méně více.Pokud pes provede cvik správně odměním a více neopakuji.Považují to za zbytečné😀

Kilian
Kilian 05.11.2025, 08:14:49 xxx:xxx.b837:11c3
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 05.11.2025, 07:59:37

…tak ale to je všeobecná poučka, že pokud to pes, jedno jakého plemene, udělá dobře cvik a skončím to…pokud to přetáhnout, tak pak je to pes od psa, některý dril ustojí, některý už ne…ono to svádí, když to tak pěkně jde, ale musí se znát ta míra….

Kilian
Kilian 05.11.2025, 08:19:07 xxx:xxx.b837:11c3
»

….to je šikula…já bych teď aport chvilku vynechala, koupila nový a klidně ten cvik někde mimo zahradu, a opravdu jednou, dvakrát a velká radost a dost…já spoustu cviků, které Kelisovi jdou, tak jen čas od času opraším anebo třeba jenom část toho cviku anebo změním prostředí….prostě to pořád psa musí velmi bavit…

kometa
kometa správce
05.11.2025, 09:31:11 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 05.11.2025, 08:14:49

že pokud to pes, jedno jakého plemene, udělá dobře cvik a skončím to

Stejně jsem to měla i u koní. Povedlo se, pochvala, volná otěž, konec.

Sarah01
Sarah01 05.11.2025, 09:33:30 xxx.xxx.11.197
Kilian:

…tak ale to je všeobecná poučka, že pokud to pes, jedno jakého plemene, udělá dobře cvik a skončím to…pokud to přetáhnout, tak pak je to pes od psa, některý dril ustojí, některý už ne…ono to svádí, když to tak pěkně jde, ale musí se znát ta míra….

Jj, na cvičáku nás kdysi učili třikrát a dost. Člověka to někdy nutí dělat víckrát, když vidí, jak to psovi jde, to chápu. Je fakt, že retrívr na honu na bažanty musí běhat a nosit, co to jde, jenže to je úplně jiná situace.

acher (neregistrovaný) 05.11.2025, 10:16:59 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 05.11.2025, 08:14:49

Tak třeba takové bordeře to asi nevadí,ale třeba když pošlu Alana nahnat slepice,tak to taky udělá a víc to neopakuji.Přece zase ty slepice nebudu znova vracet odkud je vyhnal.

I když Alan, jako jediný ze psů,co jsme měli,aportuje rád a opakování mu nevadí.Pokud se tedy něco neděje a nemusí  letět hlídat.To jde aport stranou.

Ph (neregistrovaný) 05.11.2025, 10:37:31 xxx.xxx.192.248

Nekdy je trikrat uz moc a nekdy málo 😀 takhle jednoduche kdyby to bylo, mame vycviceny kazdy psa hned 🙂

Taky bojuju s aportem. Rozbila jsem si vovcacka - si clovek rekne pracak, to bude jednodussi nez s canikem, ale ne, neni. Alespon pro me ne.  Mela jsem teoreticky velmi rychleho psa a ted se tahne jako smrad. Tak spatne jsem mu to vysvetlila. Uz jsem vyzkousela si 10 moznosti  a porad to neni ono. 

A Doron, delam na aportu 3 roky pomerne intenzivne - to je abys nepropadala depce, ze to nejde dostatecne rychle s vlasatcem 🤣

Nebozka moje prvni tkanicka byla na znecisteni extra citliva 🤣pamatuju si, jak ona sama jednou slapla na h. a - docvicili jsme. Nosila packu vysoko ve vzduchu - ukazovala ji kazdemu - a to prosim i po vykoupani v samponu a ususeni 🤣

Zrzavci
Zrzavci 05.11.2025, 10:39:55 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 05.11.2025, 10:37:31

a to prosim i po vykoupani v samponu a ususeni 🤣

😂😂😂😂😂😂

Hilfe!

Já teď nevím, který z psů to byl - venku taky, nožička zchromlá, neštěstí veliký, šla jsem prohmatávat. Neměla jsem to dělat 😀

kometa
kometa správce
05.11.2025, 10:40:35 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 05.11.2025, 10:37:31

Nosila packu vysoko ve vzduchu - ukazovala ji kazdemu

Tak to byla opravdu komtesa.🙂

Dafi
Dafi 05.11.2025, 11:01:33 xxx.xxx.136.20

Prosím děvčata mám dotaz,na povolení kamarádky s basendžim se ptám-2 věci

na vycházce se jí basendži několikrát zasekne a nechce jít-dělá to kdykoliv a kdekoliv-nemá to nějak logiku-jakože-kopec,rovina-pole,les,počasí…

prostě několikrát za vycházku ho ukecívá a pak zas líce jak torpédo-má na něj 8metrovou flexinu s odpruženým začátkem s gumou..,

a druhá věc…

když její dospělý syn po vysoké škole začal-ehmm-to je jedno,že po  jaké škole,jsem chtěla zhruba věk🙂

začal chodit/dojíždět do práce,začal na něj Kito vrčet,

no a když se odstěhoval a začal dojíždět tak na něj taky vrčí,přitom se o něj syn do 2 let staral…☹️

kamarádka neví co s tím a mrzí jí to,

na cvičák chodila,chodí,jezdí i do Brna na tréninky vystavování,jezdí s Kitem po výstavách,

kamarádka má xtýho basendžiho i je chovala,nejvíc měla 3 zaráz,

s prvním psem NO chodila na cvičák,

ale s tímhle si neví rady…

na cvičáku už jí to dělá taky sekne se a nechce jít,pak zase jde,psy má rád,

rád s nimi běhá,

má rád Žeryka i mě…

jsou mu 2,roky…

já jí akorát říkala,že Žeryk,když jdu z domu,nebo odjíždí můj tatínek-jeho dřívější páneček,že si ho nemůžem pohladit..

Dafi jo-ahoj,jdu do práce,knihovny,města…

a pohladím,Žeryka ne-vrčí a rafl by…tak nehladím při odchodu…

jak kdyby-prominte výcvikáři*že polidštuju..

jak kdyby byl naštvanej,že člověk odchází…

ale s tím jsem ji nijak jaksi logicky nepomohla….

Elisak
Elisak 05.11.2025, 17:43:07 xxx.xxx.194.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 05.11.2025, 11:01:33

To zasekávání na procházce mi dělaj oba taky. Efík při dlouhý procházce/běhu to dělá když nejdeme okruh, ale otočíme se a jdeme domů stejnou cestou, to většinou protestuje dost, sice ho rozejdu, ale pak se nějakou dobu táhne za mnou jak smrad.

Při kratičkým venčení (jen na čurání) to dělaj častěji, buď když je hnusně, nebo večer většinou jakmile maj splněno, co potřebovali a chtěj dom. Někdy se i zaseknou a nejdou nikam, to mi přijde, že vlastně neví kam by chtěli, protože po chvíli přemýšlení už najednou ví a někam začnou rvát… A nejlepší je, když venčíme s manželem a jeden pes má splněno a dál nechce, ale druhej chce pokračovat. To se ten co už má splněno zasekne a nejdem nikam, protože dál jít nechce, ale bez kámoše nejde ani domů, takže stojíme na místě a čekáme… Oni basenji dost často s páníčkem diskutujou o trase vycházky a vlastně tak nějak o všem.

A s tím vrčením nevím. Je fakt, že Qui na mě občas vrčí nebo mručí, když jdu ráno běhat s Efíkem a Qui zůstává doma… Ale zas ne tak, že by chtěl kousnout. Spíš mi přijde, že mi prostě nadává, že zůstává doma.

Ať kamarádka hodí dotaz na Fcb - Gambo forum, třeba tam někoho něco napadne. 

Dafi
Dafi 05.11.2025, 18:13:22 xxx.xxx.136.20

děkuji  za odpověd!!!

jinak Kitík snese i jiný pejsky na prázdninách doma..

ale to zasekávání a mručení..

jinak když se mu něco nelíbí tak rafe-paničku…

Elisak
Elisak 05.11.2025, 19:05:16 xxx:xxx.3706:384e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 05.11.2025, 18:13:22

Moji kluci se s jinými psy nesnesou, zvládnou kastrovaný psy a fenky.

Ale že by rafli mě, to ne. Jen teda u Efíka bojujeme s přenesenou agresí, když nemůže na nepřítele tak rafne mě. Ale většinou už se mu docela rychle rozsvítí…  

A oba se dost ohradí, ale nekousnou, když dostanou po čumáku neprávem. Naposledy když jsem jednoho potřebovala odehnat od vosy a dostal novinami po čumáku.

Doron
Doron 06.11.2025, 01:14:39 xxx.xxx.166.35
acher:

Framík je úžasný👍.Ale on briard má i něco z pastevce a u nich je méně více.Pokud pes provede cvik správně odměním a více neopakuji.Považují to za zbytečné😀

Framík má z pastevce hodně, to já poznám, mívala jsem kavkaze. 🙂 Mam pocit, že zrovna u něj se ty geny nějak víc prosadily, je i hodně velkej a mohutnej.

Jinak máte pochopitelně všichni pravdu, že jsem to přeťápla, ale hlavní příčina byla určitěta ta  malá čmouha na čince od kachního enóna. Dnes v kuchyni provedl čichovou kontrolu a pravil že opravdu nee, už to nikdy do huby nevezme, ale jako výraz dobré vůle přinesl koberec aby pro mě teda něco měl, dala jsem za to piškotu, už zase ten můj výcvik nabírá charakter grotesky.😅

Doron
Doron 06.11.2025, 01:32:29 xxx.xxx.166.35
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 05.11.2025, 11:01:33

Dafi, s basenjíkem neporadím, ti pejsci jsou mi záhadou a netroufla bych si na ně. Naše vetka je má celý život a teď si pořídila fenku se kterou si vůbec neví rady, mručí na ni a je strašně svéhlavá.

Vahine
Vahine 06.11.2025, 08:57:12 xxx:xxx.5ce7:f901

když nemůže na nepřítele tak rafne mě”

Tak to jsem u sousedovic basenžíka taky kdysi  zažila.  Byl na vodítku, nemohl na našeho bělouše č.1, tak kousal paničku do lýtka 🤷‍♀️

Běloušek č.1byl hodný, klidný, nešel nikdy do jiného psa. Tenhle ho přiběhl kousat a ne jednou, a to hned, jak jsme vešli do bytového domu. Běžel dolů sám po schodech, panička ještě byla někde o pár pater výš. Běloušek č.1 se ani nebránil, jen se snažil se schovat za mě. Já jsem basenžíka přišpendlila nohou k mříži kolárny a čekali jsme na paničku. Kňučel, ale kdybych ho pustila, kousal by dál.

Od té doby měl ze mě basenžík velký respekt, nechtěl mě na chodníku ani míjet…

To současný běloušek by se bez boje nenechal kousat. Možná by si to v jeho případě basenžík rozmyslel předem, ptž běloušek č.2 si myslí, že je lední medvěd. 🙈

Už jsem sem tuto vzpomínku psala kdysi….

Sarah01
Sarah01 06.11.2025, 09:13:05 xxx.xxx.11.197

Já mám pocit, že na iFaunu s basenjim někdo chodil 🤔…co tak vím, tak výcvik není jednoduchej, je to tvrdohlavej pes, nesnáší nátlak.

Dafi
Dafi 06.11.2025, 09:55:16 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.11.2025, 09:13:05

-no mě tihle psy přijdou spíš jak kočky…

mě se občas lidi ptají,proč se neživím cvičením psů,,,,

já odpovídám,že kdyby mě přišel někdo z pastevcem,bulem,basendžim..

že bych si s tím nevěděla rady…

ale je fakt že hoodně lidí se psama živí-teda ne,že by je jedly😀

a zajímalo by mě,co by ti výcvikáři na tohle odpověděly…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.