Aktuálně: 2 198 inzerátů287 532 diskuzních příspěvků20 541 uživatelů

Národní nebo mezinárodní zkušební řád ?

Kilian
Kilian 29.11.2025, 21:24:01 xxx:xxx.3e2b:72db
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 29.11.2025, 20:45:40

Diky moc

Kilian
Kilian 29.11.2025, 22:43:24 xxx:xxx.3e2b:72db
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 29.11.2025, 20:37:52

..diky moc..musím přiznat, že mně to opravdu moc potěšilo…

Ph (neregistrovaný) 27.01.2026, 12:21:12 xxx.xxx.87.157

neco na tema uceni - odkoukavani chovani. 

Vcera jsem pristihla vovcacka, jak se pasuje lehnout si za okno. 100% odkoukane chovani - musi si tam nalezt v urcitem uhlu, ze sedacky, hlavou odhodit zaclonu a uvelebit se v urcite pozici.  Dela to starsi canicka, to je jeji oblibene misto (nevi, ze neni kocka 😀) zadny jiny pes to zatim nikdy ani nezkousel. Az vovcacek 😀 ale jak bravurdne -uplne stejne pohyby, co dela cubina, jak pres kopirak! 

Skoda, ze takhle neumi odkoukat aport 😀 😀

Obrázek
Kilian
Kilian 27.01.2026, 12:26:36 xxx:xxx.f3f3:c9aa
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 27.01.2026, 12:21:12

..klučik šikovná vovčácká…

Zrzavci
Zrzavci 27.01.2026, 12:35:55 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 27.01.2026, 12:21:12

😀

jak von je výbornej chlapínek šikovnej, ví co  je výhodný. Ten aport halt nejni na žebříčku stejně vysoko jak parapet 😀

Třeba Taliprtce odkoukávání pomáhá tedy hodně, používám vždycky při učení nejdřív Rumíčka, jako fižiranta, aby viděla, wocogo a je vidět, že ona to pozoruje, vnímá.

Ph (neregistrovaný) 28.01.2026, 08:40:45 xxx:xxx.97:3611

Vovcacek je od prirody naprogramovany nepremyslet, ale plnit povely. Vojak. Zivot s caniky dava jeho zivotu jiny rozmer😁 ale ze az tak ho nauci myslet- jsem necekala 🤣

Zrzavci
Zrzavci 28.01.2026, 09:10:26 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 28.01.2026, 08:40:45

naprogramovany nepremyslet, ale plnit povely.

jo tohle kdysi řešila známá - snažila se se svou vlkošedkou zkusit něco s klikrem po našem “vzoru”. Čubina už dospělá, zvyklá, že její život je řízen. Nějak to nedopadalo, nedokázala si poradit s tím, že sama má vyvinout mozkovou aktivitu. Ale taky v tom určitě hrála roli panička, protože zase - za desítky let zažitý postupy, to nejde přehodit jen tak. Tuším, že klikr letěl.

Ph (neregistrovaný) 28.01.2026, 09:25:56 xxx.xxx.192.248

Oni tomu ti pracaci nerozumi. Nechteji myslet. Taky do jeho roku jsem nevedela, co s nim.  Cim vice jsem se mu snazila praci zjednodusovat, rozkouskovavat - aby to konecne vymyslel sam -  tim vice se zaviral do sebe. To bylo strasny obdobi. I kdybych se na hlavu stavela - misto aby se zrychloval a zpresnoval - byl pomalejsi a nestastny z toho, ze nevi jak se zavdecit. 

Musela jsem pochopit, ze nema cenu menit psa, ale clovek se musi prizpusobit. 

I proto je dobre znat ruzne metody vycviku a neprosazovat jen jednu jako jedinou moznou ci nejlepsi…

Nakonec jsme se nejak dohodli -on neni vypatlany jako uplne pracak a ja slevila ze sveho pristupu a jedu jeho lajnu - jednoduse rekni, co chces a ja to udelam a rad 😀 

Neni ideal pro sport - ale pro zivot ve smecce a obcasny sport je uzasny. 

Zrzavci
Zrzavci 28.01.2026, 09:33:02 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 28.01.2026, 09:25:56

Musela jsem pochopit, ze nema cenu menit psa, ale clovek se musi prizpusobit.

Jo. v jinčí podobě znám s Taliprtkou. Tam jsem si svým přístupem taky zavařila, protože tím jak ona byla uzupákovaná, tak z toho mýho vižlího přístupu došla k názoru, že mě rozhodně nemusí brát vážně. a přiznám se, že to, že jsem musela najet na její lajnu, bylo pro mě hrozný.  Není mi to vlastní, ani trošku, ale bez toho se prostě nefungovalo. A jsem ščastná, že se to pak časem přetočilo do toho, že se z ní stala aspoń poloviční vižla. I proto, že pak vidím tu radost, když něco vykoume, že to konečně začala dělat ne proto, že musí, ale že chce /teď přesně tohle nedávno zmínila Horsana u svýho Gustíka ponclího. to je tak úžasnej pocit, když se to stane!/

ale pro zivot ve smecce a obcasny sport je uzasny.

a to je to naprosto nejdůležitější.

Dafi
Dafi 28.01.2026, 10:44:50 xxx.xxx.136.20

Dnes jsme v rámci vycházky-na které jsem nechtěla vůůůbec cvičit,mělo to být-jdu,jdu,jdu,jdu-protože včera jsme dělaly různý obíhačky na zahradě a kroky a kladinu…

tak dnes to mělo být jdem po dědině,dojdem ke koníkům,dáme jim tam chelba-ne jim-ale do jejich zázemí,a dom…

šly jsme kolem knihovny-Dafi si tam na takovým vyšším obrubnku u garáže řekla,že je to pařez-takže vylezla na něj,sedla..dostala pamlsek,došly jsme ke koníkům,já tam dala na stolek sáček s chlebem,šly jsme k rybníčku,kde Dafča označila lavičky…tak Žeryk teda udělal 2 otočky a šly jsme od rybníčku dom…

po cestě zase vyšší obrubník,tak tam Dafi zas šplhala jak na horu…🙂

takže zease jako pařez-dostala pamlsek,Žeryk hopl za ní taky pamlsek,ddošly jsme před vrata a tak si říkám-dobře,nechtěla jsem cvičit,nic dělat,ale obíhačky miluje-tak jsem jí dala oběhnout parní válec-máme na náměstíčku na točně busu u zastávky parní válec-chodí si na něj hrát nadšeně děti….-tak oběhla parní válec,

pak oběhla kapličku a šlo se dom….

tak nevím-byla to cvičící vycházka,nebo nebyla?😀

a cvičí ona mě,nebo já ji???😀

Zrzavci
Zrzavci 28.01.2026, 11:05:00 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 28.01.2026, 10:44:50

No to je prostě kynologická výšina už tohle. 

Já byla včera taky na výši - vracíme se už za tmy, Tali si odběhla pro zrmzlý jablko do sadu a já po nějaký chvíli říkám svýmu nahluchlýmu Rumíčkovi -uutykej pro Tali, přiveď Tali………

Začal skákat po hromadě pařezů, který tam má složený soused. Tak co, prostě pro ni nedošel a skákal si tam po pařezech jak blecha a ščastnej taky tak.

Ph (neregistrovaný) 28.01.2026, 15:29:35 xxx.xxx.87.157

že se z ní stala aspoń poloviční vižla

no, presne. canik s dlouhou srsti - to jsem udelala z vovcacka. A uz se dohodneme 🤣

taky mi to bylo proti srsti - mam treba zakaz ho chvalit, ze ho to pri praci rusi 😂😂😂 a jak to jako mam udelat, kdyz cely zivot psum do vseho kecam? 

a cvičí ona mě,nebo já ji

ona vas 😄a je pomerne uspesna 😂

Dafi
Dafi 28.01.2026, 17:10:51 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 28.01.2026, 15:29:35

jo-já vím,a pořád se tím bavím…..🙂

protože tohle na mě v životě žádnej pes nevymyslel-myšleno ty její lavičky,pařezy..

Žeryk to sleduje celej život a nikdy ho ne napadlo-skočím na pařez jak Dafina-bude pamlsek

ano Žeryka jsem naučila na povel-ukaž lavičku-na ni plácnout packou-ale nedělá to cíleně nejde potom…

jak Dafča,která se doplahočí k rybníčku dědinou,u rybníčku 5 laviček,tak se u jedné postaví na zadní-a hele já našla lavičku!!!

stenjý zvy ššíma obrubníkama..vlastně cestou k rybníčku jsou to 2 místa kde tohle dělá+lavičky u rybníku..

a jo,já ji to pobaveně toleruju a odmešnuju😀😀😀

protože,když vidím,jak je na té vycházce znuděná-stejný kolečko po dědině…..

tak aspon něčím jí udělám radost…😀

když už se mnou chudera musí ven…😀😀😀

aneb jak včera přítel-cožéé-3krát venku?česání,koupání-sprcha jen,fénován a zastřihování podvozku a bříška??ty seš chudera Dafííííí

Ph (neregistrovaný) 28.01.2026, 23:34:28 xxx.xxx.87.157

a tusite, proc D. tak strasne nechce chodit ven? 

pro me jsou prochazky relax - a bohudik i psi sdileji moje nadseni. Je jim jedno kdy, kam - hlavne ze jdeme 🙂

V idealnim pripade se snazim moc nepovelovat, at se bavi sami. Pamlsky nosim uz jen vyjimecne -uz nemam zadnou omladinu -tak ani nemaji duvod nejak vymyslet a nabizet chovani. 

Jen vovcacek si nosi odmenu - nez upusti paru😀a obcas dostane ukol - aby mi nerakvil caniky. Ale to jen prvnich par minut. Pak uz ma taky volno. a vlastni program 

https://youtube.com/shorts/OA5f8kmXr7g?si=3xbuXrwWSAGtaNjV

Dafi
Dafi 29.01.2026, 16:49:26 xxx.xxx.136.20

Nevím,netuším..

osobně si myslím,

že jednak je trošku líná,jednak fakt nemá ráda steejný trasy-at už ve městě,u tatky,kde má jednu vycházku denně velkou hlavní-bud ráno,nebo dopo/odpo s kamarádkou,a mezitím má 20minutovky-2,v noci po deáté hodině má 10mnutovku ke kostelu,

no a to taky prostě vyleze,vyvenčí se a otáčí se dom….-a kdybych ju neodtáhla,tak už nikam nejde…

ale je tlustá-a nemůže u tatky ležet furt v bytě a chodit se jen venčit….,

tatka je v bytě jsem tam 2 dny v měsíci….

no a tady v dědině-když jedem autem do Ž.lesa,les nad barákem,tak běhá,hledá pařezy,je veselá,jakmile je cesta bez pařezů-polnačka,nebo les,kde jdete kus po asfaltce,kus mezi stromama,tak tam kde bude asfalka,se potáhne,mezi stromama poběží..

vyzkoušeno,jak kdyby mi během vycházky někdo měnil psa….veselá štastná-táhne se nuda…

no a třeba dnes-já na ranní,přítel s nimi byl ráno kousek za bránou,ale děsný bláto,břečka,fučák,mokro,

říká mě-běž s nimi jen obejít náměstíčko před vrata-to je jako obejít 4 paneláky-bloky….

na to,že jsou celý den doma,nehrají si spolu,s námi,jen leží…

tak říkám-no nic,pudem k rybníčku,tak dědinou k rybníčku-táhla se za mnou na 5metrovce…

u rybníčku,ukázala lavičku,párkrát jsem hodila Žerykovi míček,udělaly jsme krokycvouvej,otočky a šly jsme dom,na náměstíčku u autobusové točny oběhla parní válec a šly dom-vana,fén,česat a ležet…

jako přece nemůže chodit ven na 5 minut jen čurat,kakat?zdravá je,

10let,tlustší,vykastrovaná…

štítka,játra,léky bere,chodí na odběry…,

jinak jak je teplo ráda leží na terase,vyhřívá se,

ráda si chodí po zahradě,

v teplých měsících je to mega peklo,chodíme brzo ráno,a pozdě večer,a to i tak nechce chodit…..,

pokud není v lese,nemůžu s ní denně jezdit do lesa a na výlety..

poprvdě,miluju ju,

a tohle je jedna jediná věc co mě na ní mrzí a hodně a psychicky mě vycucává..

každej z mých psů miloval vycházky,knírači mají být aktivní veselí psíci…

někdy si říkám,jestli se jim moc nevěnuju..

ale když mám odpolední-a chodím pěšky do práce,tak jdou vycházku 30minut a v noci,mezitím se pouští na zahradu…..

nevím a mrzí mě to na ní…

Dafi
Dafi 30.01.2026, 15:29:15 xxx.xxx.136.20

třeba dnes na vycházce-břečkovitý sníh,bez slunka větru,

v Kozlanech směr na Vyškov,po cyklostezce kousek,pak obejít rybník,tam obíhačky garáže a zpět-Dafi běžela tam i zpět k autu,čmuchala si spokojená,Žerykovi jsem teda cestou zpět několikrát hodila uzlík,protoože šel krokm,aby nezmrzal,pak kousek podél jinýho rybníka,tam obíhačka stromů staková teda velká obíhačka…a šlo se zpět,tam i zpět běhala,čmuchaly si,Žeryk si dal obíhačku stromů,spokojenost,s ním jsem si pohrála s uzlíkem,párkrát přivilání,jinak si čmuchaly běhaly….u toho druhýho rybníka jsme dlou nebyly a na cyklostezce se jí líbí vždy…kdyby někdo věděl čím to je,budu ráda…

Ph (neregistrovaný) 30.01.2026, 19:31:23 xxx.xxx.42.158

co s tim - to netusim. 

Neznam takove psy. a ona hlavne - uz ma svuj styl 🙂vek a zdravotni omezeni.

Asi ani nikdy nebyla zvykla zabavit se /zamestnat sama. Bavit se jako pes. Jak jsem psala -bezne sebou nenosim zradlo a hracky ven  -nezbavila bych se jich celou vychazku, sli by mi za patama v lepsim pripade. V tom horsim by se nezdrahali pouzit i nasili, aby ze me zradlo/ hracku vyrazili 🤣takhle si cuchaji, valeji se, bavi se mezi sebou.

je to takove na zamysleni - aspon pro me. kontaktni pes nabizejici porad nejakou cinnost je fajn, ale nekdy je to uz moc

Dafi
Dafi 30.01.2026, 20:00:59 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 30.01.2026, 19:31:23

No,já ty vycházky střídám,jedn den cvičící,a jeden den jen chodící

to dělám hlavně v lese..že se jen jde,nebo vyloženě na výletech,Holštejn,Chocholík,a tak-jak se jede fakt jako už na výlet-ne jen 10 minut někam autem-les,cyklostezka,tak tam nic nedělám

na Vánoce,když jsme jezdily-Buchlov,Samota,Milotice….

ale když jezdíme jen kousek,

tak v lese třeba dělám hledej-ztratil….

a ty obíhačky hlavně kousek od baráku,nebo u baráku..

nechodím s nimi na cvičák,

a tak s nimi logicky cvičím na vycházkách…

ale když dělám jak já říkám-cvičící vycházky-tak jdu bud k rybníčku,nebo mezi pole,kde jsem chodila cvičit i s tím kníračem malým,směr ke křížku-je to fakt blízko a cestou tam/zpět se vyvenčí,tam se cvičí-poslušnost,tanec,spec.cviky..a jde se domů

nebo s Dafi dělám krátký cvičící vycházky,když jdu pak zvlášt s Žerykem a s basendžim a kamarádkou,

že jdu s ní kousek od domu-a jak se vyvenčí,tak pocvičíme-ale od domu jsme třeba 5minut, pak s ní cvičím a prokládám to hraním a jdem dom-ak to je vždycky děsně spokojená,že vlastně nešla nikam daleko…,

jinak ještě k pohybu mých malých psů-když jsem šla občas třeba ze švagroou,co měla ridže a ohaře,tak se vždy říkala-no oni ti tví psi moc neběhají..

já když vidím videa z vycházek,jak tam ti psi běhají..

tak u mě by to bylo,klus,klus,klus, a krok,krok,krok,krok…

Ph (neregistrovaný) 31.01.2026, 08:20:26 xxx.xxx.42.158

nechodím s nimi na cvičák, a tak s nimi logicky cvičím na vycházkách…

kdyz ja nevim, ale pro me to logicke neni 🤔

vychazky maji na to,  aby taky trochu nabrali kondicku. Nechci jim tam zamestnavat hlavu. Vovcacek uz ne, ale ostatni chodivali na vyjizdky s komni. Ted uz s nimi chodim jen ja, ale zase jsou tri a dost si vystaci -nahani se navzajem. A kilometru asi nabehaji hafo. 

Musela jsme jim zkrouhnout vychazku kvuli srdcari - nez se zastabilizoval a zabrali leky -a duchodkyne ma razem nadvahu 🤭 A to jsem vzdycky tvrdila, ze neni problem udrzet kastrata hubeneho 😀 no neni - kdyz zije s dalsima 2 blaznama. 

Ale asi to prestanu brat za normu, ze kazdy pes na vychazkach beha. Ono je i pravda, ze my se schazime s dalsimi 2-3 kamarady, dospelymi a vencivame spolecne. MAji se vzajemne radi, tesi se na sebe -a majitele tech psu mi hlasi, ze po takovych vyletech jim pes doma spokojene odpadne.

Min bych teda asi vzdycky rozlisovala -dneska se cvici, dneska se venci a na venc prochazce by ze me odmenu za parezy nevymamila.

Jsme takhle skoncila s klikanim doma - uz to bylo na povazenou -byli schopni o pulnoci vstat a jit cvicit, kdyz jsem sahla na klikr. Uz mame dany zacatek a konec cviceni.

Dafi
Dafi 31.01.2026, 08:40:47 xxx.xxx.136.20

No,já chodím ny vycházky proběhat-takže proklusat psy a chodím schválně rychlou chůzí,kdybych se táhla,tak se táhnou taky,

a vlastně mí psi si na vycházkách spolu nikdy nehrály,nenaháněly,

at už dvojice-Kim-Killy,tam byl velký věkový rozdíl-Kim 7 let,Killy necelý dva-tu jsem měla od roku a něco do její smrti 9let-půjčovaná-v životě jsem ji neviděla nikdy hrát nikde za psama!!

doma byla ve smečce -ona,druhá fena a 2psy-malý knírači+německý ovčák,majitelka byla moje výcvikářka na cvičáku,

Kim křženec knírače si ze psy taky nikdy nehrál,psí kamarády jsme měly a hodně,ale vše byly velcí psi,jo,teda kokřice mezi nimi-ale nehrály si spolu…-Kima jsem měla skoro 15let,2krát týdně cvičák,

a vycházky s hromadou psích kámošů,kde se cvičily stopy a speciálky malých plemen,

byly jsme bez auta na stopy jsme chodily pěšky kus za řeku,nebo za chatový osady,

to byly vycházky-sejít se,jít pro Killy-20minut pěšky od domu,do kopce,

pak asi půl hodny pěšky do lesa,nad něj na pole,nad chaty,tam stopy,speciálky a dom,

vrátit Killy a-domů-a tak velkých stopovacích vycházkách se současným psům ani nesní..

prostě na stopy pěšky,na cvičení pěšky…

druhá dvojice,Geo-malý knírač

a Dux kříženec knírače-taky 2krát týdně cvičák,+vycházky s psími kamarády-vše velcí psi-NO,RTW,DALMATIN,LABRADOR..,

na stopy,cvičák pěšky,pole daleko od baráku,tam se dělaly i speciálky malých plemen na zkoušky

věkový rozdíl-rok a půl-ti si hrály spolu,Dux i sa jinými psy,

Gero kromě Duxe NIKDY S NIKÝM…..

no a současní mí psi-si hrávaly spolu,když byla Dafi štěně-věkový rozdíl-4roky,

s jinými psi si nikdy nehrály!!!

Dafi se jiných psů bojí,psí kamarády nemá,

ŽERYK basendžiho toleruje,ale obešel by se bez něj-je na ně moc hrrr…

-NA CVIČÁK  s nimi nechodím,i když mě cvičení moc baví,

dělávala jsem s Dafi stopy,speciální cviky dělám s oběma+tanec a poslušnost…,

nevím,kde jinde bych měla cvičit,když nechodím na cvičák?

jen třeba na zahradě?nebo u baráku?

v parku?

v BK jsem cvičívala v parku a u řeky…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.