myslela jsem si, ze to bude ona.
a u tech knouru - klub uplne nepodporuje praci malych. Tak je to cele spatne nasmerovane ☹️
..je to Andrea Tanaki, dělá s boxerama…kamarádka má malého knírače a připadá si pomalu jak exot, když s ním dělá, ale je to opravdu velká škoda, že to takhle dopadá, přitom ty speciálky jsou fakt zajímavý…
myslela jsem si, ze to bude ona.
a u tech knouru - klub uplne nepodporuje praci malych. Tak je to cele spatne nasmerovane ☹️
..to snad ani není pravda…😠
klub uplne nepodporuje praci malych
Tak to mě překvapuje, kdo jinej by to měl podporovat.
Mě vždycky mrzí, když se střetne moje naivní představa s realitou… a moje naivní představa byla, že knírači jsou pracovní plemeno bez ohledu na velikost.
no moje taky…co vím tak s nimi dělají agility,obedience.+i závodí v malých plemenech…,z kníračího fejsu
Neco k tematu “nechce se jim ven”. Me se nechce - psum nevadi nic😀 Vovcacka vozim na treninky na halu, aby tam ve zdravi upustil paru -a pak se bud brodime kaluzema po loukach nebo vyrazime do lesa 😀
Jako -ma ten teren jednu vyhodu - nikoho clovek nepotka 😀
…u nás bahno kam se podíváš a z motýla každou procházku veselá špinavá koule, já z toho na nervy neb stále sprchujeme a vysoušíme…zlatej mráz…cvičíme doma nosework a venku jen to nejnutnější, prostě to jinak nejde…na cvičáku to bylo ještě v úterý o zabití….
tady je bahno křížený s ledem,na dvoře fakt hluboký kaluže vody..ve čtvrtek odpo vycházka po dědině-kolem knihovny,k rybníčku
v pátek dopo to stejný-bez cvičení,a včera v noci po odpolední jsem Dafinu přenesla v náruči před vrata,protože sprchovat a pak fénovat skoro o půlnoci čapy psovi tak mě štréchne….
tady je bahno křížený s ledem
🙂
Dafi:tady je bahno křížený s ledem,na dvoře fakt hluboký kaluže vody..ve čtvrtek odpo vycházka po dědině-kolem knihovny,k rybníčku
v pátek dopo to stejný-bez cvičení,a včera v noci po odpolední jsem Dafinu přenesla v náruči před vrata,protože sprchovat a pak fénovat skoro o půlnoci čapy psovi tak mě štréchne….
Jj, já mám na zahradě rybníčky a v nich plavou 💩. To neposbírám. 😂
vsude stejne koukam ☹️
dneska 5 km za 1:40 h , prvni kilometr za 22 minut 🤣 Si myslim, ze muzeme na olympiadu za curligove druzstvo 😂
Vetbetky to jisti - po prochazce jedu i s nimi na nakupy, umyt auto a tak - ven z auta pak uz vytahuju vyspinkane, ale hlavne suche psy . Zahrada je taky peklo.
Vovcacek trenuje na asfaltu pred domem 😏
..já toho vašeho vovčáčka miluju..
To ani nechci číst…u mě zatím zahrada jeden led, ale k tomu, co popisuješ, tak k tomu dojde stopro…😴
Ještě jsem nezačala s přípravou na treky. Asi ten březnový nedopadne. Chodíme maximálně 10 km, většinu procházek ale ještě méně.
Bonnie se teď ani nechce běhat. Protože si hned nahodí podvozek. Chápu ji, taky jsem nerada chroupala bahno, když jsem jezdila na kole v terénu. Pláštěnka je dosud nutná, jako ochrana spodku. Dneska jsme to vzaly na louky, na některých si Bonnie i zaběhá, protože si nahodí podvozek jen vodou.
U nás taky vody dost, ale stopičky se dají.
Dorouš se ukázal jako velkej stopařskej talent, přemýšlím, že by mohl cvičit s vnoučkem.
Jsou oba ADHD, tak uvidíme jak to půjde.🤣
Tyjo když to tu čtu, tak si fakt gratuluju za zbytkový sníh. Je sice mokrý a těžký, ale pro psy víceméně bezpečný (na rozdíl od ledu před 14dny).
Takže můžu vzít holky ke koním, na ovce i cvičit s mladou triky a začátky RO na zahradě..
..a teď mi prosím prozraďte, jak si pamatujete ty parkury…ja ze včerejšího tréninku opět v hluboké depresi, jak jsem to motala a zase bloudila, fakt klobouk přede všemi, ja už mám chuť to prostě vzdát…ja uz to chodím i nasucho bez psa abych ho neblbla a neotrávila, ale u mně je to marnost nad marnost..
Tak to musejí odpovědět zkušenější, my jsme v RO uuuuplně na začátku. Nicméně na agility parkuru jsem byla v loji. Pokaždé. Několikrát. Hrůza. Vostuda. No už se nepokouším 🙈
Nicméně tedy závody s ovcemi jsou někdy celkem dlouhé, máme za sebou i 3 starty na MČR, fakt dlouhé (30-48min) a tam prostě z 99% nezapomínám 🤷♀️
..aha..no pro mně je sportovka a klasická obedience srozumitelnà a zvládnutelná…to RO je pro mně prostě peklo o agility nemluvě vůbec…
S orientací na parkuru nemám většinou potíže. I když se mi už i na zkoušce stalo, že jsem začala cvičit jiný cvik.
Prohlídka při zkoušce pro mě znamená… Nejdřív se z plánku naučit směr chůze a zapamatovat cviky, které mění směr. Na to se soustředím i při prohlídce. Samotné cviky řeším hlavně ty, které nám dělají potíže. Cviky, které končí staticky, často využívám pro připomenutí dalšího postupu.
Můžete si zkoušet zapamatovat trasy doma cvičně ze závodních parkurů, najdete je třeba zde: https://www.rally-obedience-just-for-fun.de/index.php/parcours/15-ueber-den-zaun-geschaut Jsou tam i české parkury, v části “Über den…”.
Na kurzu jsme hráli i hru, kdy jsme u karet cvičili cvik z předchozí karty. Třeba karta “sedni, lehni, sedni” ale cvičili jsme u ní předchozí “okolo psa”. Nezdá se to, ale pomáhá to zapamatování.