Aktuálně: 2 193 inzerátů287 514 diskuzních příspěvků20 541 uživatelů

Národní nebo mezinárodní zkušební řád ?

Ph (neregistrovaný) 31.01.2026, 08:45:57 xxx.xxx.42.158

vekem to neni -mam 3 leteho a 11ti letou 😇 

nevím,kde jinde bych měla cvičit,když nechodím na cvičák? jen třeba na zahradě?nebo u baráku?

misto neni dulezite - jen bych jim to, ja teda - rozlisovala. Aby vedeli - ted jo, ted ne. Treba by to pomohlo a treba se uplne pletu

Dafi
Dafi 31.01.2026, 09:34:39 xxx.xxx.136.20

Tak to máte pravdu,

dřív,když jsem cvičila kdekoliv-v průběhu vycházky,tak se psi zastavovaly,vyhlížely,jestli se teda bude něco?dělat..

tak to dělám tak,že cvičím u rybníčku,

u toho křížku-dojdu tam pocvičím a jdu dom

a pak za bránou zahrady-vyvenčím-dám psy za bránu a prohazuju a cvičím na cestičce,

Ph (neregistrovaný) 31.01.2026, 10:58:14 xxx.xxx.42.158

psi zastavovaly,vyhlížely,jestli se teda bude něco?

to je presne ono. vovcacek se treba musel i naucit, ze se nejde nic delat, dokud se nevyvenci. ani na to “nemel cas”, kdyz tusil, ze se blizi jakakoliv akce. 

a kdyz vasi psi nevi, jestli jsou na vencici nebo cvicici prochazce?

Jinak me za tu “samostatnost” teda sportaci nadavaji - ze by mi lepe cvicili, kdybych je nemela sesmeckovane 😂jenze -kolik let pes ze sveho aktivniho zivota naplno cvici? A co pak? Ani nemam uplne moral, porad jim myslet na zabavu, zamestnavat je. Slouzi mi jako moje rehabilitacni pomucky na cisteni hlavy -a to je nejlepsi na prochazce v lese 😀 

kdyz se mi ted stalo, ze mam doma invalidniho duchodce, jsem o to vdecnejsi, ze si “umi” hrat i sami . Maji lepsi napln zivota, nez kdyby cekali jen na me. Kace je  11, Vencovi 6 - a necha si od ni libit temer vsechno -jsem tohle video davala nedavno na FB, ale me to neomrzi 😀 

https://youtube.com/shorts/z1m1NQpWvU0?si=2QJQrBZ3mURDhfa0

Ph (neregistrovaný) 31.01.2026, 11:10:07 xxx.xxx.42.158

Abych se drzela tematu taky - vovcacek je stale v priprave na sport 😀 jen ho u toho nefotim, ono ani neni co. Ta finalizace, aby mel trosku zavodni projev - je vlastne -nudna. clovek si hraje s centimetry a vterinami -presnejsi chuze, o fous rychlejsi privolani, o centak rovnejsi predsednuti, o vteriny delsi koncentrace… nikdo neoceni, ze uz vydrzi stekat v zastene o 15 vterin dele nez na podzim ve spravnem nasazeni 🤣

a to vsechno jeste delam s vidinou, ze i tak to nemusi klapnout 😂se mi pak nikdo nemuze divit, ze se musim chodit projit do lesa😀

Zrzavci
Zrzavci 31.01.2026, 11:23:35 xxx.xxx.12.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.01.2026, 10:58:14

jo, není nad to, když pes může být prostě jen psem. 

Já teda s nima často něco kutím při procházce , ale páč mě to bavčí,dívat se na ně když  “pracujou” neb seriozní práci nemáme, na to nemám prostor a nadání, doopravdy cvičit, jako  popisujete s panem váženým Vofčákem,  takže my si na cvičení hrajeme 😀. No ale stejně často - poslední dobou spíš jako častěji, jen tak jsme, já čučim, voni sčítak myše, čuchaj si a dělají si svoje - v rámci povolených možností. 

Zrzavci
Zrzavci 31.01.2026, 11:26:30 xxx.xxx.12.233

nikdo neoceni, ze uz vydrzi stekat v zastene o 15 vterin dele nez na podzim ve spravnem nasazeni

já jo, páč mě Rumoušek štěká začasto jak vykleštěnec 😀. Zvláštní, když jde štěkat navážno, řve jak nebezpečnej tur. A umí “vrčet” na povel, vypadá u toho děsně nebezpečně 😀 .Já bych sem i to video dala, ale nemám ho na trupce, tak ho sem můžu dát až poté, co s ním vydám článek u sebe.

Takže já, já vám skutečně tleskám 😀 /připomnělo mi to, jak jsem svýho prvního ohaře učila štěkat na povel - přes česnek 😀

Kilian
Kilian 31.01.2026, 11:39:21 xxx:xxx.88e:49d1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.01.2026, 10:58:14

…u motýla to funguje tak, že jdeme ven po chvilce lítání uděláme třeba pár kroků sportovní chůze nebo odložení za pochodu, pak ho uvolním a on v mžiku odlitne za svými zájmy a věnuje se svÿmu dokaď po něm zase nechci nějakou práci…takhle už to praktikujeme dlouhou dobu a plně to vyhovuje…

Ph (neregistrovaný) 31.01.2026, 11:43:00 xxx.xxx.42.158
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.01.2026, 11:26:30

tak diky za oceneni 🙂aspon nekdo. Uz jsme na 60ti steknutich -to je ale stejne uchylarna, co se po tech psech dneska chce, vim. Ale nikomu to neublizuje, on to chce delat, prisaham 😀 

Dafi
Dafi 31.01.2026, 11:44:01 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.01.2026, 11:23:35

No,když pes může být psem…včera na vycházce-na cyklostezce-Dafi si kluše,sem tam,obejdem ten rybníček,jedem  k druhýmu rybníku,kde se teda dělaly ty obíhačky-Žeryk strom,Dafi hoodně stromů a křoviska a šly jsme tam,zpět,to si běhaly,čmuchaly-a já-fot too,fot too-Dafi běžííí fot tooo…..-na přítele,

nebo jsme prvně jely na Chocholík před rokem v zimě středa dopoledne-sníh-Dafi běžela-klusem tam  zpět a já furt,furt,furt fotila jak běžííí a je kus ode mě a běží tam i zpět!!!!!!

když jsme na podzim byly výlet v Chřibech-kazatelna,Kozel,sv.Klimentek-a DAFI BĚŽELA DO KOPEČKA-CHÁPETE TO VŠICHNI!!!!!!!ONA BĚŽELA DO KOPEČKA!!!TAK JÁ ZAS-FOT TO,FOT TO,DĚLEJ FOT TO-ONA BĚŽÍ SAMA OD SEBE DOPŘEDU!!!!!!A DO KOPEČKA!!!!

já- bych byla ráda,kdyby si na vycházce běhaly,hrály si spolu,a tak..ale-Žeryk celej život!!!běhá prvních 10minut a pak jde 3 kroky za mnou krokem…

u té cyklostezky jsem mu házela uzlík,protože jsme šly tam-to si čmuchal,běhal,obejít rybníček,a Žeryk za nohama,tak aby mu nebyla zima…

dřív se honily na terase/dvoře-bože-to vám byla taková prča!!

My seděly na terase u toho dlouhýho stolu-já,přítel,rodiče a Dafi s ŽERYKEM-TRYSKEM HODINU KOEL STOLU,JEDEN VCHOD,DRUHÝ VCHOD,KOLEM KONSKÝCH SANÍ A HODINU SE HONILY!!

KAŽDÝ VEČER-MY BYLY MRTVÍ SMÍCHEM😀😀😀

Obrázek Obrázek
Ph (neregistrovaný) 31.01.2026, 11:45:14 xxx.xxx.42.158
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 31.01.2026, 11:39:21

jj. at si cvici, kdyz ma i svuj cas a prostor

Zrzavci
Zrzavci 31.01.2026, 11:50:22 xxx.xxx.12.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.01.2026, 11:43:00

60? ty brďo! By mi prdly uši asi 😀 . No a když ho to bavčí, tak co? Já zase našeho prvního ohaře naučila říkat zcela slyšitelně a  srozumitelně RUM, miloval, že tím baví společnost. On byl hodnš mluvnej, není to nadsázka, dalo se s ním hovořit /ona ta žižla mluvná často je, tak huhlomumlaj/ . Rumíček je založením tichošlápek, teď jak blbě slyší začlo ho bavit řvát - by si tu šedesátku taky asi vyřval 😀. Vivááát Vofčáček. 

Zrzavci
Zrzavci 31.01.2026, 11:56:19 xxx.xxx.12.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 31.01.2026, 11:44:01

já myslím, že to je o zvyku, jak si kdo toho psa naučí. Hele ohaři jdou s Brtnikem a nikdo neočekává žádnou akci, páč jim žádnou nedává, tak se jde a jde, jde se jeho tempem a jde se. Se mnou vědí - hlavně teda Rumíček, že nějaká akce je a umí si ji i “vynucovat” - stejně jako Dafi pařezy. Buď mu to vyjde  a nebo řeknu ne, dost a udělám gesto , že jako nic a jde se a on to za chvíli přehodí do módu jsem pes a dělá si svoje, protože si ho nikdo nevšímá. 

Ph (neregistrovaný) 31.01.2026, 12:28:30 xxx.xxx.42.158
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.01.2026, 11:50:22

By mi prdly uši asi

vsak me taky 🙂 jen takove OT - se to blbe uci, kdyz neni moc mist, kde necham psa takhle rvat a nemam pocit ze otravuju okoli… v podstate jen ten cvicak mi zbyva

Canici jsou taky ukecani. Z vovcacka nevymacknu nic, ale oni to bohate vynahrazuji. Vsichni kolegove presne veti, kdy koncime on-line hovory z domova, protoze canici se dozaduji pozornosti 😀 Pripadne vysvetluju, ze jsem si fakt neschrupla, ale Venca ze si polozil hlavu na notas a chrape 😀

Ph (neregistrovaný) 31.01.2026, 12:30:09 xxx.xxx.42.158

a udělám gesto , že jako nic a jde se

jj. presne - vedi, ze nic nebude a jdou si po svem

Doron
Doron 01.02.2026, 09:11:14 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.01.2026, 12:30:09

Fram pozná, kdy se bude cvičit hlavně podle mě, držení těla a tónu hlasu a taky mu řeknu aby se soustředil.🤣 Někdy cvičíme i na zahradě, někdy chvilku na vycházce jako Kiliánovi, na cvičáku mu to jde nejlíp, tam je do cvičení poslušnosti hrrr. Tuhle při cestě na obranu nedal jinak než že si skočí překážku a přejde kladinu.🤣

Jinak jediný, co sám nabízí doma je aport, to se občas s něčím dostaví, sedne si a už “hezky” drží, udělá to tak dvakrát denně a já to podporuju🙂.

Skoro to vypadá, že bysme mohli udělat ZVV1, rozhodla jsem se pro nároďák, je to pro nás lehčí.

Všecko umí nak napůl, ale docela se nám teď daří stopy, předměty teda nemá, resp.si jich teď začal všímat ale bere je do huby, když je náhodou zalehne, nemůžu je v jeho chlupech najít.🤣

Začal docela pěkně kousat, při revíru si chodil kousnout taky, když jsem mu vysvětlila, že se to tak nedělá, pro jistotu si při vyštěkávání lehne aby ho to nepokoušelo. Ale už štěká, není němej. Pouštěčky máme perfektní, na piškot.😅

Poslušnost bysme možná i dali, s odřenýma ušiskama 🙂.

Ph (neregistrovaný) 01.02.2026, 21:19:46 xxx:xxx.48d3:d0e1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 01.02.2026, 09:11:14

tak to uz jste nasla odpoved na uvodni otazku - jaky rad ?? 🤣 Ty predmety se daji vysvetlit doma 😇

A ja vam asi zavidim. Pro narodak mam slabost a jeste jsem se do nej poradne nepustila. Davam IGP letosek a jestli to neklapne -zacne vovcacek delat zebrik 😀

Kilian
Kilian 01.02.2026, 21:40:00 xxx:xxx.12db:9106
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 01.02.2026, 21:19:46

…my se k němu vracíme jako malé plemeno a můj sen je dopracovat se k ZMP2

Ph (neregistrovaný) 02.02.2026, 08:06:22 xxx:xxx.76a6:1098
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 01.02.2026, 21:40:00

super plan! me se ta mala plemena libi -nerozumim tomu, jak uci ty  specialky -ale libi se mi to. Treba do toho casem taky proniknu 🙂

je hodne oblasti, co bych chtela vyzkouset, jen ten cas nejak chybi

Kilian
Kilian 02.02.2026, 08:41:57 xxx:xxx.12db:9106
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 02.02.2026, 08:06:22

Diky…no průšvihem je, že se to uz nikde neučí, nikdo už ho nedělá..ty základy jsem naučila doptavanim se, ale ty vyšší zkoušky, tam už někoho potřebuju kdo to umí a ví jak přesně to má vypadat na zkoušky, naštěstí se mi podařilo skontaktovat holčinu, která delá záchranařinu a je schopna tohle trénovat plus velkým bonusem je, že bydlí pár zastávek ode mně…

Ph (neregistrovaný) 02.02.2026, 09:53:51 xxx:xxx.76a6:1098
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 02.02.2026, 08:41:57

jj. dela se to strasne malo. Znam to jen od tech stafiku z Rican a malych kniracu. A i tem malym kniracum pomalu zvoni hrana - letos je vystrnadili z mistraku velkych, maji to jako solo zavod. A to neni dobre ☹️

Kdo to trenuje ? dela zachranarinu s malym psem? 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.