Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 06.11.2025, 01:14:39
Alan také když mu kroužek spadne i jen vedle třeba slepičince,tak už ho nepřinese a musím kroužek umýt jarem nebo mýdlem a pak nejlépe otřít třeba rukou namazanou sádlem. Oni ti kachňáky a slepičáky jsou dlouho cítit.Zkusila bych ten aport umýt savem,octem,nechala pořádně vyvětrat a pak potřít něčím vońavým pro psa.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 06.11.2025, 10:15:51
Zkusila bych ten aport umýt savem
Jenom se ptám - není to Savo příliš pro psí nos? Mně stačí jenom vzít na pitevně pikslu s Chloraminem (v rukavicích) a pak ten chlór cítím z rukou až do večera.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 06.11.2025, 10:21:29
Savem třeba dezinfikuji prázdné kotce a když se nechají týden vyvětrat tak už cítit není.Myji s ním i třeba misky psovi,kočkám,králíkům,ale i dřevěná prkénka v kuchyni a po pár dnech vyvětrání také nic cítit není.Tak si myslím,že když se s tím umyje aport,řádně opláchne nebo i přemyje jarem mýdlem a nechá nějaký čas větrat,že to psovi vadit nebude. Řekla bych ,že za zkoušku to stojí.
Alan také když mu kroužek spadne i jen vedle třeba slepičince,tak už ho nepřinese a musím kroužek umýt jarem nebo mýdlem a pak nejlépe otřít třeba rukou namazanou sádlem. Oni ti kachňáky a slepičáky jsou dlouho cítit.Zkusila bych ten aport umýt savem,octem,nechala pořádně vyvětrat a pak potřít něčím vońavým pro psa.
Třeba slaninou. 👍 Ale aby pak ten aport třeba nesežral. 😄
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 05.11.2025, 17:43:07
Basenji já vnímám v kategorii …nevím…přírodní plemena…kočkopes…
Takového psa já beru s rezervou a snažím se teda se psem dohodnout…ale mohla bych vyprávět, když se madam pastevecká zasekne a že se dál nejde…resp…že už dál jít nechce, to je ta lepší varianta, protože můžu říct “no tak když nechceš jdeme dom”…nebo chce jít jinudy…tak max jí pak za sebou táhnu jak kozu.
Podstatně horší jsou její lehací, pozorovací pauzy…si najde místečko, kde jí přijde, že tam by bylo fajn ležet a pozorovat a zalehne…jako když je hezky a je to nějaký vršíček u lesa a dá se posedět, no tak proč ne, tak “rozbijeme” tábor a můžeme ležet/sedět a čučet…ale stát uprostřed louky u místa rozhrabanýho od prasat….nebo když je hezky a vracíme se dom a první barák, když vyjdeme z lesní cestičky, má garáž, která vrhá stín a před ní je dlažba…a nedejbože, že zapomenu, že tohle je její lehací místo a nevezmu to obloukem…tak tam stojim, čumim, každou chvíli se Ginu snažím přesvědčit, že by bylo fajn dojít ten kousek…asi 5 minut…dom a že se na dvoře taky může svalit do stínu na dlažbu a ještě si předtím může namočit pacinky ve voděnce v bazénku….
To už teda musí slyšet, že jsem hodně naštvaná a ona se pak načuřeně zvedne a teda jdeme, ale jasně mi dává najevo, jak je načuřelá…a táhne se za mnou na dýlku vodítka…
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 06.11.2025, 11:32:29
za me to neni reseni, jen vyhybani se problemu. jednou prijde na radu cizi aport a nastane stejny problem. aport bych vydrbala, nechala par dni na slunicku a zase pouzivala dal.
ale na tomhle prikladu je videt, proc se aport neuci na cince samotne. vymenite metodu, pristup, povel -ale cinku ne.
…v sobodu v ZKO Břevnov náš prvni závod pro malá plemena dle ZMMP, bylo z toho 5. místo s 97 body ze 100…velkou radost jsem měla že speciálních cviků,které jsem tak měla možnost vyzkoušet v reálu a ty měl za plný počet bodů, z čehož jsem měla velkou radost neb se ve čtvrtek na tréninku rozbil a dělal velké číčoviny….na poslušnosti ztratil tři body, ale zase jsem vyzískala kontakt na pána,který tam závodil a umí velmi dobře poradit s těmi speciálními cviky…
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 11.11.2025, 23:02:56
..děkuju…měla jsem z těch speciálních cviků opravdu strach a pak velkou radost, když to dopadlo…pán byl moc ochotný , že se můžu obrátit kdykoli….za což jsem nesmírně ráda…
..tak dneska mi Keliš splnil jeden ze snů ve sportovní kynologii a tím byla složená zkouška UPR1, byla to poslední zkouška, která nám umožnila být mezi velkými psy a byla to s nimi krásná doba…teď už nám nezbývá, než se plně zakousnout do národního zkušebního řádu pro malá plemena…od 10.10.2021 do 16.11.2025 složil ve sportovní kynologii Keliš tyto zkoušky: