Králice prvorodička porodila dvě extrémně velká mláďata, pravděpodobně ???? již byla mrtvá, nebo mohly uhynout během noci. Je to neobvyklé, zajímalo by mě, čím to může být.
George (neregistrovaný)09.11.2023, 18:09:46xxx.xxx.118.61
Je to tím že byla velká . Určitě nestihla natrhat chlupy a mláďata se podchladila . Je to i tím že jich bylo málo a včas je nepřikryla . Jakým samcem jste připouštěla , nebyl o hodně větší ?
Také se mi to stalo u starší samice,přestože byla dost velká Bu..ráno jsem objevila ,že samice právě porodila asi 5 velkych králíčku,z toho dva byli mrtví,pokousaní..samička mela evidentně těžký porod..na zivych lezela,musela jsem je vzit a umýt,očistit sama..a zahřát..samici udelat hnizdo a mladé vrátit..nějakou dobu odpočívala,chudinka😢,ale o mlade se postarala a jsou z nich krásné samicky..mámu jsem už nepřipouštěla.. ještě ji mám 😇😉
Děkuju no přišly na svět o nejaky den dřív. Samec se větší nezdál přiměřeně k pohlaví ale zase tolik kusů sem neviděl abych měl srovnání. U prvničky to nebudu řešit, druhý vrh se snad povede. Kolik dnů po takovém porodu bude nejlepší znovu nechat poskočit?