U nás pozoruji pár labutí se 4 mladými. Už velké, létají ale stále šedé. 4 považuju za úspěch.
Ptactvo naší přírody
https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-orlum-kralovskym-se-v-cesku-dari-letos-meli-38-mladat-40546532#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Popice u Hustopečí, jeden z čápů se rozhodl přečkat zimu u nás.
Máme, máme, máme. Prý už jsou u nás stabilně. Já ho letos viděla dvakrát. Z toho jednou-to bylo poprvé - nad námi kroužil hrozně moc dlouho, i jsem si doběhla pro dalekohled a dívali jsme se oba, na střídačku. To jsem myslela, že je jen náhoda, že prolítává a pak mi myslivec říkal, že už nějakou dobu hnízdí u nedalekýho rybníka. Od tý doby mám furt hlavu vyvrácenou 😀
Zrzavci:Máme, máme, máme. Prý už jsou u nás stabilně. Já ho letos viděla dvakrát. Z toho jednou-to bylo poprvé - nad námi kroužil hrozně moc dlouho, i jsem si doběhla pro dalekohled a dívali jsme se oba, na střídačku. To jsem myslela, že je jen náhoda, že prolítává a pak mi myslivec říkal, že už nějakou dobu hnízdí u nedalekýho rybníka. Od tý doby mám furt hlavu vyvrácenou 😀
královské asi nee - mořské spíš
Kdo to byl?…🤔
Duběnky napíchané na stromku.
Straka/ sojka?
Verun:Kdo to byl?…🤔
Duběnky napíchané na stromku.
Straka/ sojka?
děti to být nemohly??
Xerxova:děti to být nemohly??
To by okolo toho stromu bylo naťapáno…a co by za plotem na soukromém pozemku dělaly cizí děti?🤷
Stačí že tam lezou cizí srnky🤣,sežraly mi hladkolistou pertžel,loni růžičkovou kapustu…sfině rezatý.teď teda šedivý (citově zabarvený sfině)
Se přidám s tipem: vánoční skřítci😜Straky tu nemáme, sojku jsme pozorovala dneska, ale nikde nic napíchané nemáme. Napichovač je ťuhýk, ale ten spíš myši.
01.12.2025, 09:20:18 xxx.xxx.224.101
Přesně tak. Nenapadá mě pták, který by napichoval jabka. Už čistě technicky. Když už, tak oříšky apod. zahrabávají.
To nejsou jablka ale duběnky…z dubů okolo rybníka.,proste teda jako záhada .jo?.můžu požádat manzela o nainstalování fotopasti.
Zdravím
Obrázek, jen tak, pro pohodičku.
12.12.2025, 08:30:12 xxx.xxx.224.101
Asi chybka. Kde je ten obrázek?
Máte pravdu, nějak to nevyšlo.
No…pro mě s těmi pouty na nožkách na pohodičku úplně není😟
Když jsem včera po setmění klopýtala lesem, chechtal se mi puštík. Zkoušela jsem mu odpovídat, ale asi se mu to nezdálo, nepřiletěl.
12.12.2025, 19:40:31 xxx.xxx.147.163
Asi jste měla špatný přízvuk. 😉
Je to odchov. Přes sezónu jezdí po ukázkách, aby děti a dospělí viděli jak vlastně vypadá naše největší sova.
Lada1960:Je to odchov. Přes sezónu jezdí po ukázkách, aby děti a dospělí viděli jak vlastně vypadá naše největší sova.
A létá a loví?