To už tady snad všichni vědí. II jsem na počítači, neprihlasena na telefonu. (Tak a teď všichni poznají, kdy nejsem doma 🙈
Všichni ne, mě tyhle věci nic neříkají, nepátrám po tom, nezajímá mě, kdo kde je. Proč by taky mělo? To snad zajímá jen zloděje a myslím, že těch sem zrovna moc chodit nebude, číst si žvásty o zvířatech😜
Hledala jsem dravce. Letěl nade mnou, celkem nízko. Vypadal poměrně velký, křídla dlouhá, výrazně do šipky, připomínal mi tvarem racka. Než jsem vytáhnula mobil, tak přeletěl za stromy. Když jsem se blížila k vesnici, vyletěl od sousedů, co mají venku slípky i holuby. Byl tam řev, vyletěl, nenesl nic, mě se leknul, udělal ve vzduchu skoro kotrmelec, aby se dostal kolem mě a nad topoly. V té rychlosti se mi zdál barevně jako káně prostě, nevýrazný. Podle tvaru jsem si jistá, že káně to nebyla. Jenže jsem hledala a jediné co se podobá tvarem a velikostí je luňák. Toho už jsem tu viděla párkrát přeletět, ale ten má velmi výrazné zbarvení. Narazila jsem na luňáka hnědého. Hm, nevím, jestli něco takového tu za a) je a za b) jde po slepicích či holubech??😲V souvislosti s hledáním na mě vyskočil článek a jsem z toho už pár dní v šoku. A neskutečně nasr… na ty zmr.y, co se ohánějí tím, jak jsou svatí👎Pokud jste milovník všeho živého, včetně ptáků a máte silné nervy(já ne😈) čtěte https://www.birdlife.cz/lunak-hnedy-z-ceska-oznaceny-gps-zmizel-pri-priletu-na-maltu-zrejme-ho-zabili-lovci-a-prodali-preparatorum/
Labutí tragédie…přiletěly mám na rybník postupně tři mladý, šedivý,je s nima jedná dospělá
Na druhém rybníce jsou dvě dospělé. Myslím že i jedna chybí…nebo si to nějak střídají různě po rybnících..a dneska koukám .co to leží na poli…jedna mladá….že by jako Liška 🦊?
Labutí tragédie…přiletěly mám na rybník postupně tři mladý, šedivý,je s nima jedná dospělá
Na druhém rybníce jsou dvě dospělé. Myslím že i jedna chybí…nebo si to nějak střídají různě po rybnících..a dneska koukám .co to leží na poli…jedna mladá….že by jako Liška 🦊?
Možná uhynula a pak ji něco ohlodalo. Lišce by snad labuť uletěla. Také jsem o labutích někde zaznamenala, že rodiče mladé nemilosrdně z rodného rybníka vyženou.
Není to jejich rodný rybník.prileteli minulý týden. Nejdřív jedna mladá pak dvě mladé a stará. Na dolním rybníku jedná stará labuť byla už delší dobu. Teď jsou tam dvě..mám pocit že se nějak střídají…že by manželský trojúhelník?🤔😁…a včera todle….nemohl to udělat orel?Liška by kousala i kosti.vic by to asi roztahala.
ČČetla jsem. Navíc na tahu, takže postřílí (i) ptáky, kteří jen odpočinou. A ti špatní zas budou myslivci. Co na tom, že jejich nápad to nebyl a dostali to za úkol.