Letos krom vlaštovek vyvedení rehci, konipasi, kosi a asi?konopky/?stehlíci - obojí dospěláci se nám pasou na dvoře na odkvetlých pampeliškách - tak předpokládám, že to byli nejspíš jedni z nich, pozoroval jsem z dálky krmení na hřebeni střechy. (+ po dlouhých letech kuře- 10 ks kur domácí😍).
U nás už několik večerů pozorujeme 6 vylétlých modřinek. To už jsou druhé. Tři mladé zvonky, také už druhé, vlaštovky létají krmit mladé do kůlny. Na mouchy létají do chlíva a nad hnojník.A strnadi, žluté hlavy, ty jsou každé ráno a večer na dvoře na pšenici. Tři mladý hopkají okolo králíkáren a sbírají semínka vypadaná ze sena při krmení králíků.Ořešáky už jsou plně olistěný, tak je slyšet akorád plno švitoření, ale vidět toho už moc není.
Včera nám nad městem krouži pár orlů mořských.kejhali,tak na sebe upozornili,proto jsem je cíleně na obloze hledala. Takže Orel na střeše není nic divného.
A už jste slyšela orla, ono to zní jako rychlé kej kej kej neo kek kek kek , takže kejhal… (občas přemýšlím, kam na to ty ornitologové chodí a ty pračí zvuky “nazvou” písmenky)
Jé hele oni tady píšou kejhání? to je divný…asi si to nemyslím jen já…
orel skalní zvuk …majestátnímu vzhledu má orel skalní poměrně slabý a překvapivě nevýrazný hlas. Jeho volání je často popisováno jako tenké, vysoké pískání, jekot nebo kejhání, například „kí-ak“ nebo „klí-jip“. Rozhodně se nejedná o hlasitý, drsný křik, jaký známe od některých jiných velkých dravců (např. orla mořského).
A tímto ukončuju diskusi na téma, jestli orelí hlas zní jako kejhání 😎
Hele náš papoušek štěkal a mňoukal, mluvit neuměla, ale kocoury a psy zvládla bravurně. Asi je zbytečné slovíčkařit. A nějaký orly tady taky v okolí máme a fakt vydávají zvláštní zvuky. Křik jak u káňat to fakt není.