Aktuálně: 2 508 inzerátů • 292 958 diskuzních příspěvků • 21 477 uživatelů

Labutě na náplavce

⋮
Sarah01
Sarah01 05.02.2026, 10:16:23 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Však snad nikdo neřekl, že je to v pořádku.

Ještě jednou: To je samozřejmě pravda, ale není to argument na shariganovo “zvířata v lidské péči se mohou mít klidně lépe než v přírodě”. To je jednoduše také pravda, proti tomu nelze namítat tím, že příroda je přirozená. Příroda může být přirozená a zároveň se v ní mohou mít zvířata hůř než v lidské péči.

Vaše víra, že divoká zvířata by se neměla lépe v lidské péči, nevyvrací shariganovu tezi, že divoká zvířata se v lidské péči mohou mít lépe než v přírodě.

A o nic jiného mi nešlo. Dědka s labutěmi vůbec nekomentuji, vypíchla jsem si jen a pouze tuto myšlenku.

Já prostě nevěřím, že by divokým zvířatům v přírodě bylo paušálně všem a vždy lépe než v lidské péči, a jistě by se našla některá empirická data pro oporu tohoto názoru.

Však já vám to neberu. Vy si myslíte toto, já zase něco jiného, no, to už tak bývá. Já jsem ten příspěvek brala jako celek, nevytrhávám věty z kontextu a obecně to ani nemám ráda. A prostě jak už zaznělo výš, chápu, že toho dědka asi nikdo neobhajujete, ale… zní to, jako kdyby jo.

⋮
honzapm
honzapm 09.02.2026, 11:37:01 xxx:xxx.660d:cdea

Labutě jsou jen třešnička.
Holovskému z té jeho množárny neustále utíkají nějaká zvířata.
Nejčastěji klokani, ale okolí “zaměstnává” a ohrožuje i jinými eskapádami.
V jednom autě je schopen vozit 50-80 štěňat nejasného původu.
Jo, veterinář…
https://www.facebook.com/stoptyraniCZ/posts/pfbid021a3Eu7BnLjz7AbZuyy9DjQBrHVhjFRVMNLTEjsTKXuU3EsJMQCdrKSGT8DfpK9oTl

⋮
Anonymní (neregistrovaný) 10.02.2026, 10:43:30 xxx.xxx.46.216

je vubec mozne aby takove prase vystudovalo veterinarni skolu? nebo se jen ohani titulem a nema ho? Ti psi v prepravkach je prasecina nejvetsi!! A smutne jsou i nase zakony, ta FB reportaz je z roku 2020, tj. 6 let stara a pan usvedceny z tyrani si vesele chyta labute jakoby se nechumelilo.

⋮
Buggyra
Buggyra 10.02.2026, 12:02:09 xxx.xxx.198.226

Tak obecně lidé s různými patologickými diagnozami jsou velice schopní v našem přísně výkonovém školním systému, to není tajemství. Takový člověk oproštěný od emocí s ambicemi to vzdělání získá levou zadní i standardní cestou. Takže proč by ne.

⋮
kometa
kometa správce
10.02.2026, 16:05:34 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.02.2026, 12:02:09

Takový člověk oproštěný od emocí s ambicemi to vzdělání získá levou zadní

Přesně tak. Inteligence nijak nesouvisí s morálním kreditem. Viz dr. Lecter. A jiní.

⋮
Ph (neregistrovaný) 29.09.2026, 10:40:35 xxx.xxx.85.34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 29.09.2026, 08:31:00

nevypatrali nic noveho. Jmeno bylo zverejneno hned po tom, co se objevil videozaznam z Náplavky, vcetne infa, ze to neni poprve…

⋮
Sarah01
Sarah01 29.09.2026, 14:14:37 xxx.xxx.162.253

Zajímavý je případ té ženy, která x let ty labutě chodila krmit. Jasně to krmení je špatně, ale skončit po setkání s MP takto zmlácená je teda na pováženou.

⋮
Janea (neregistrovaný) 29.09.2026, 14:30:47 xxx.xxx.163.38
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.09.2026, 14:14:37

Zrovna sleduji to video, přijde mi, že žena na strážníky plivla, ale nevím. Každopádně už několikrát na mě vyskočilo, že si na lidi stěžovali, že to nebylo o jednom rohlíku, ale o celém autě nebo popelnici tvrdého pečiva, který házela do Vltavy, prý ji strážníci řešili denně a akorát na ně byla sprostá a vysmívala a jim asi je nějak psychicky postižená. 

Nicméně to strážníky neomlouvá, na takové případy by měli být připraveni, situaci hrubě nezvládli a asi by neměli svojí práci vykonávat. 

⋮
Buggyra
Buggyra 29.09.2026, 15:00:58 xxx.xxx.198.226

Tak vyvrhování pekárenského odpadu do vodního toku je snad neoprávněné nakládání s odpadem, nadto odpadem z potravinářství, jehož ukládání máme legislativně zpracované, takže… snadná pomoc. Sdělím dotyčné podezření z páchání přestupku, sepíši s ní zápis, takhle ji zapíši dvakrát a potřetí šup pokutu a nebo do správního, no ne? 

Další může být znečišťování veřejných prostranství, podezření z neoprávněného nakládání s volně žijícími druhy (po upozornění, že to ptákům škodí a jaké mohou být důsledky (a zápisu) je to následně porušení obecné ochrany volně žijícího ptactva), kdyby se někdo zasnažil, našlo by se.

Na to by teda připraveni být měli. Ale to by se muselo chtít.

⋮
Sarah01
Sarah01 29.09.2026, 15:19:19 xxx.xxx.162.253

Prý tam tahala celou popelnici s pečivem, zeleninou atd. a stěžovali si na ni členové vodáckého klubu někde poblíž. Stahovali se tam údajně potkani. Což jako úplně chápu, že se jim nelíbilo, já bych s tím taky nebyla v pohodě. Otázka je, čím je vyprovokovala, ale ta fotka s modřinami byla teda hustá. Myslím, že určitě existují zákonné prostředky, jak toto řešit, jen chtít.

⋮
Buggyra
Buggyra 29.09.2026, 15:30:26 xxx.xxx.198.226

Tož i ten vodácký oddíl na ni mohl nahlásit přestupek, a to jak městské policii, tak městské části, dodat k tomu důkazy (těch by se jistě našlo) a pohlídat si řádný průběh řízení. 

⋮
Janea (neregistrovaný) 29.09.2026, 17:36:43 xxx.xxx.163.38

Hodně se lidí shodlo,  že tam denně házela mnoho zbytků z restaurace a že byla dost agresivní a  vulgární. Ještě jsem koukla na video a také mi přijde, že si na strážníky otevírá pusu a chce odejít, ale jako zadržet ji mohou jinak, než pěstí. Vzteklé dítě přece také nebudu mlátit a pani už od pohledu není úplně v pořádku.

ALe na druhou stranu dost lidí zásah kvituje, že po letech nikde neplave bordel a odpad.

⋮
Janea (neregistrovaný) 29.09.2026, 17:40:04 xxx.xxx.163.38

Ještě mě napadá, vyskočil na mě příspěvek maminky už pubertálního autistického dítěte, od malička chodí pravidelně krmit kachny, ale teď se krmení pečivem moc nenosí,  ale to se těžko autíkovi vysvětluje, on je prostě zvyklí krmit denně kachny a při každém narušení stereotypu umí být dost vulgární a agresivní, těžká situace.

⋮
Ph (neregistrovaný) 29.09.2026, 20:50:48 xxx.xxx.85.34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Janea z 29.09.2026, 17:40:04

staci jen vymenit krmeni - z tvrdych rohliku za to, co jim neskodi

⋮
Buggyra
Buggyra 30.09.2026, 08:40:21 xxx.xxx.198.226

Přesně tak, místo rohlíku mu dám do ruky květák nebo zrní a jde se krmit.

A kdyby se paní matka ještě domluvila s nějakým chovatelem drůbeže v okolí, a chodila mu krmit k plotu, možná by pustil i nějaké to vejce.

⋮
Varaxi
Varaxi 30.09.2026, 08:58:17 xxx.xxx.49.226

Ať se tam dělo cokoli, policisté by to měli mít natočené. Takže se to dá plnohodnotně posoudit - jak se chovala, jestli provokovala, jestli byla reakce policie přiměřená (např. ta paní mohla spadnout, oni ji zvedali, ona nespolupracovala, tak má modřiny - ti policisté klidně mohly být dvě padesátikilové ženské, co já vím).  Prostě se ví, co se tam stalo, ale neřeší se to. 

Z toho usuzuju, že pravdu nejspíš mají obě strany. Ta paní asi skutečně byla agresivní a nespolupracovala, což je špatně, policie to už po několikerém řešení nezvládla, což je též špatně, takže… 

Strašně by mě zajímalo, jestli ta paní má nějakou diagnózu. A případně jakou roli hraje v tom mizení labutí.

A hele, tu se píše, že policejní záznam je k dispozici? No tak nic, no. 

⋮
Varaxi
Varaxi 30.09.2026, 09:02:49 xxx.xxx.49.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.09.2026, 08:40:21

Krom toho to dítě musí být starší než já - už co jsem na světě, se říká, že krmit divoké ptáky se nemá pečivem. Od mé babičky přes televizní zpravodajství po Ábíčko, i ty hobby markety měly v sezóně pověšené plakáty, čím lze krmit a čím ne. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.