Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 11.07.2024, 09:36:28
…no včera na svém webinári pravil, že s kleci - on to nazývá ložnici aby prý s tím lidi neměli problém, bojuje….faktem je, že celé jeho vysílání se pes střídavě procházel po pokoji nabo polehaval na otomanu….včera také nějaká paní tam napsala dotaz, jak skamarádit psa s kočkou, tak ji pravil, že pohádka o pejskovi a kočičce je opravdu jen pohádkou a že přátelství mezi kockou a psem prostě není….pak trochu ubral, když jeho kamarádka Jana mu napsala, že u ní to jde, tedy pratelit psa s kočkou, tak z ní tahal recept jak na to a objevili oba Ameriku….kočka musí mít vyvýšené místo aby tam měla klid a pes ji nemohl otravovat…
Mně teda kromě toho striktního doporučování klece jako ložnice pro všechny psy vadí především jeho názor, že ke všem psům a jejich výchově se má přistupovat úplně stejně, že nejsou žádné rozdíly. Dle něj jsou všechna plemena stejná a rozdíly v povaze neakceptuje. To je ale nebetyčná blbost. Každý pes je přece individualita, ke každému se musí přistupovat jinak. A to si to jen nemyslím, ale mám takový zkušenosti z výcviku i z domácí smečky. Co platí na jednoho, mine se úplně účinkem u druhýho a navíc tvrdým nátlakem si člověk často může citlivou psí dušičku poškodit a pak se to leckdy špatně napravuje. Tady opravdu vidím velkou chybu a jeho tvrzení, že i když měl zatím jenom jednoho psa, tak prý ze seminářů jich zná hodně a bla bla bla, je prostě úplně mimo. Dnes fakt může dělat výcvikáře kdekdo, kdo má do pr.ele díru a ještě k tomu napsat knížku.
Jinak tu klec přece může suplovat jakýkoliv pelíšek nebo přímo celá místnost, kde bude pes sám a bude tam mít klid. Ne každý pes je ničitel a ne každý pes neumí odpočívat. Já jsem odpočinek trénovala vždycky od štěněte a když dnes řeknu Na místo, jdeme spinkat, tak se prostě spí. Napsal mi prý Obdivuhodné a pak x smajlíků, kde převažuje tento 💩. Prostě arogance sama a jak shazuje výcvikové metody třeba Cesara Millana a Desenského, tak v podstatě není o nic lepší, spíš teda horší. Pes nemá přístup k vodě, nedostává nažrat do misky, nikdy se neproběhl bez vodítka (teda on to tvrdí), doporučuje úzký obojek, který pro velká plemena vůbec není vhodný….některé názory podle mě fakt hraničí s týráním.
Tadyten pán dostal stafforda, nevim na co, je to nekompatibilní pár. Nepár. Stafford je vrah koček. A tak to má být. Ale cizích. A tak je odmala učíme sebeovládání, nebo si koupíme vodítko… no a ten pán prostě neví, co to je vychovaný pes, neví, co je stafford, pes u něj v otroctví není schopný fungovat v reálném světě.
A jinak k tomu pánovi, myslím, že normální lidi vědí, že pes takhle do klece nepatří a jestli mu věří a dělají to, tak nebýt pána, dělali by nejspíš jiné věci, kterými by psa týrali, takoví lidi vždycky byli a budou a bez těhle pánů.
Znám lidi, kteří pořád věří tomu, že když pes něco provede, tak se má zmydlit a bude si to pamatovat, že to nemá dělat a občas to i někomu funguje, tak to pořád přežívá a lidi to mu věří, takovýhle věci se prostě nevymýtí nikdy.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 11.07.2024, 10:32:17
💩to je jeho podpis….včera ve webinari povídal, že samozřejmě pokud pes odpočívá na svém pelechu a nijak nereaguje na pohyb v bytě, je i toto akceptovatelné…
Tak pánovi klidně pošlete tuhle fotku s tím, že vzkazuju, že nejen pohádkami živ je člověk. Teda………pes…….psi…….kocour 😀
Všichni mají siestu….🙂
To je pěkný.
Náš Gučák dokonce pomáhal Lilině při porodu, chodila za nim, aby jí masíroval břicho. Chrání ho. Nojo, on prostě ten pán taky nemá žádný zkušenosti. Nikdy se zvířaty nežil.