No, jako je to blbý, ale musím to napsat…stát náš učí podvádět, ano, svýma blbýma na stavu postavenýma zákonama. Takže se to mělo vybrat na soukromý účet a nakupovat to útulkům natajňačku a byl by klid.
No, jako je to blbý, ale musím to napsat…stát náš učí podvádět, ano, svýma blbýma na stavu postavenýma zákonama. Takže se to mělo vybrat na soukromý účet a nakupovat to útulkům natajňačku a byl by klid.
Sarah01:No, jako je to blbý, ale musím to napsat…stát náš učí podvádět, ano, svýma blbýma na stavu postavenýma zákonama. Takže se to mělo vybrat na soukromý účet a nakupovat to útulkům natajňačku a byl by klid.
Do te doby nez by si nekdo stezoval ze nedostal potvrzeni o daru pro danove ucely, nebo to napraskal, protoze prece pul mice je pul mice … Jak bys neznala lidi
Arosek:Do te doby nez by si nekdo stezoval ze nedostal potvrzeni o daru pro danove ucely, nebo to napraskal, protoze prece pul mice je pul mice … Jak bys neznala lidi
Jo, to je pravda. Mně je to třeba úplně fuk, dary si neodečítám.
drvodelkafialova:https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-blesk-tlapky/832261/zklamani-darci-stat-jejich-pomoc-retrivrum-odebranym-z-odrovic-znarodnuje.html
Takže v podstatě každy, kdo přispěl na ty chudáky, nepřispěl jim, ale té svini.
Za mě je to naprosto jasný. V takových případech prostě neposílat žádnej dar a nepomáhat státu přijetím takových psů do péče. Tak dlouho úředníci hřešili na to, že jsou spolky/útulky vždy ochotný pomoct i na úkor svého provozu, až se s nima úředníci prostě naučili vyjebávat.
Vždyť než přijdou první peníze od státu, než se pořeší všechny smlouvy, atd., tak to trvá několik týdnů. A když spolek/útulek živí ty psy ze svých zásob a darů z běžného provozu, tak jim to stát taky neuhradí, protože už to vlastně jednou od někoho dostali? Snažím se to pochopit, ale současně vím, že stát/obce prostě neproplatí žádný nadstandard a to se týká třeba i blbého očkování nad rámec zákonem povinné vztekliny.
Je to prostě k poblití.
impact:Za mě je to naprosto jasný. V takových případech prostě neposílat žádnej dar a nepomáhat státu přijetím takových psů do péče. Tak dlouho úředníci hřešili na to, že jsou spolky/útulky vždy ochotný pomoct i na úkor svého provozu, až se s nima úředníci prostě naučili vyjebávat.
Vždyť než přijdou první peníze od státu, než se pořeší všechny smlouvy, atd., tak to trvá několik týdnů. A když spolek/útulek živí ty psy ze svých zásob a darů z běžného provozu, tak jim to stát taky neuhradí, protože už to vlastně jednou od někoho dostali? Snažím se to pochopit, ale současně vím, že stát/obce prostě neproplatí žádný nadstandard a to se týká třeba i blbého očkování nad rámec zákonem povinné vztekliny.
Je to prostě k poblití.
No přesně tak. Tady se ještě před cca 5 lety, kdy tam bylo něco kolem 60 psů tuším, tvrdilo, že je všechno v pořádku a čekalo se, až se to pose.e úplně. Přitom normálnímu člověku musí být jasný, že zvládnout 60 psů ve dvou lidech se prostě nedá. Nedá se podle mě zvládnout ani polovina, to umí jen motorový myši v útulcích a spolcích, některých. 😊
Asi by pomohlo jedině útulkům posílat rovnou hmotné dary.
assil:Asi by pomohlo jedině útulkům posílat rovnou hmotné dary.
Já si právě myslím, že oni jim nakoupili krmivo, konzervy a jiné věci, které potřebovali, neposlali jim rovnou peníze.
Jak jsem jela v létě za odrovákama do Mělníka, tak jsem vezla granule a piškoty, co jsem byla schopná vlakem dovézt s manželem. Každý jsme měli batoh. Peněz jsem posílala méné
Mě na tom ani tak nevadí to, že stát dá míň. Vadí mi, že se poníží částka, kterou budou účtovat majitelce u soudu. Menší škoda = nižší trest.
No jasně…ty dary, co teda byly odečteny a stát je nevyplatil, by jí měli k úhradě připočíst…a pěkně těm útulkům vrátit.
Jo, ale z toho transparentního úctu kam posílali peníze dárci. Myslela jsem to tak, že dárci by posílali rovnou hmotné dary třeba podle nějakého seznamu, tak se to dělá, že se to objedná v ehopu a nechá rovnou poslat tam.
assil:Jo, ale z toho transparentního úctu kam posílali peníze dárci. Myslela jsem to tak, že dárci by posílali rovnou hmotné dary třeba podle nějakého seznamu, tak se to dělá, že se to objedná v ehopu a nechá rovnou poslat tam.
Jo, takhle, tak to by asi bylo lepší, to máte pravdu.
assil:Jo, ale z toho transparentního úctu kam posílali peníze dárci. Myslela jsem to tak, že dárci by posílali rovnou hmotné dary třeba podle nějakého seznamu, tak se to dělá, že se to objedná v ehopu a nechá rovnou poslat tam.
To by bylo idelani, jenze na to nebyl cas ani prostor.
Z TU se platil “nadstandart” - tedy veci ktere pes nutne k zivotu nepotrebuje, ale znacne mu to ten zivot ulehci a zlepsi. Nebo lidem v utulku. Takze vitaminy, kloubni vyziva, pamlsky, ortopedicke matrace, ohradky a ploty a kotce a vana a kde co.
Stat ted “odecetl” specielni diety … ze to je zradlo. Jenze tyhle diety se nevesly do bezneho, statem a zakonem daneho rozpoctu. Takze co - je to nadstandart nebo neni? Za me - at k…a stat prestane resit peci o zanedbany zvirata tabulkama, protoze kazdej pripad je jinej a kazdej pes potrebuje neco jinyho. Je zvlastni ze veterinu teda proplati vsechno, ale na zradlo ma tabulku bez ohledu na specificke potreby konkretnich jedincu ☹️
Nejvic me to stve v kontextu faktu ze vim, kolik penez napriklad nektere utulky vydali jen na veterine za prvnich par tydnu a kdy jim prisli prvni penize od obce … kdyby dotycne utulky nemeli slusnej polstar na uctech (ano, samozrejme vytvoreny z daru), tak netusim, kde by to brali. A myslenka ze veterinari budou delat na dluh a cekat az (a jestli vubec) se stat rozhoupe a zaplati je dost naivni.
A ano - ocividne je cilem nekterych ucastniku snizit o tyto dary odpovednost dotycnych osob. Nicmene stale je to boj pravniku a verte tomu, ze byt neni videt, stale probiha.
Nejvic me to stve v kontextu faktu ze vim, kolik penez napriklad nektere utulky vydali jen na veterine za prvnich par tydnu a kdy jim prisli prvni penize od obce … kdyby dotycne utulky nemeli slusnej polstar na uctech (ano, samozrejme vytvoreny z daru), tak netusim, kde by to brali.
Nj, příště holt nemáme. Buď to dovezte i se žrádlem a penězi na veterinu a nebo si je vemte na obecní úřad.
Aaaaaaa sere mě to neskutečně taky, takový jednání.
Nemohly by se teoreticky, přidat útulky k žalobě o náhradu škody? Lidé se přece neskládali na to, aby ty peníze dostala ta majitelka.
impact:Nejvic me to stve v kontextu faktu ze vim, kolik penez napriklad nektere utulky vydali jen na veterine za prvnich par tydnu a kdy jim prisli prvni penize od obce … kdyby dotycne utulky nemeli slusnej polstar na uctech (ano, samozrejme vytvoreny z daru), tak netusim, kde by to brali.
Nj, příště holt nemáme. Buď to dovezte i se žrádlem a penězi na veterinu a nebo si je vemte na obecní úřad.
Aaaaaaa sere mě to neskutečně taky, takový jednání.
Jenze v tuhle chvili se realne obavam ze vysledkem bude myslenka obci, SVS a vsech zainteresovanych organu takova, ze radeji nebudou odebirat vubec nic, pac utulky jim to nevemou a oni to nemaj kam dat.
Takze v dusledku vseho to zas a pouze odserou ta zvirata.
Pardon za vyraz, ale uz fakt nemam naladu na tenhle system
Včera to o těch penezích bylo i v telce, říkala mi o tom máma, která o tý kauze neví nic, taky jí to celjem vytočilo, tak alespoň se ta informace dostane i k lidem mimo pejskaře.
Takhle to má vypadat. Zvuk. ♥ ♥
https://www.facebook.com/reel/25390485707240772
Jsem alergická na slovo “adopce”. A nemám ráda útulky, které požadují plošně kastraci.
O pár příspěvků na stránce níže mají video kluka, co ten psí hlas nahrává. 😁 Ten by mohl namlouvat audioknihy, jak má sympatický hlas. 😁