Aktuálně: 2 148 inzerátů286 268 diskuzních příspěvků20 424 uživatelů

Psi v médiích

Doron
Doron 01.02.2026, 17:31:22 xxx.xxx.167.147
BaLu:

Ale proč chodit se psem do obchodu, pokud to není nějaký zverimex a nejdu psovi něco vyzkoušet?

Jdu nakupovat, nebo jenom do obchodu na čumendu, psa nechám doma. 

Někdy psi prostě lidi doprovázejí. Jedu do Ikea, nakoupím, pes není doma sám, cestou se pak můžeme udělat vycházku.. šetří to časa prostě jsme spolu. Psi bývají neradi sami.

Když potřebuju něco malého v Hornbachu, často jdu pěšky a beru Gučku, nám tím odbytou jednu procházku a můžu pak vzít jen mladý.

Běžně je na velkých vycházkách beru do restaurací, prostě mám hlad.🙂

Sarah01
Sarah01 01.02.2026, 17:54:12 xxx.xxx.162.253

Já jsem teda naposled byla s Dráčkem v Manufaktuře, ale to jen proto, že mně paní řekla, abych ho vzala dovnitř, zatímco jsem ho chtěla odložit před vchodem. Bylo to v sobotu po výstavě, v Olomouci na  náměstí jen pár lidí, do obchodního centra bych ho nebrala, tam je stejně zákaz. Ale protože bych ho nenechala ani v autě, tak bych tam radši vůbec nešla. V létě psy do restaurací taky beru, když je to během celodenního výletu, ale jenom na zahrádku. Vlastně ani nevím, jestli se dovnitř do restaurací může, nikdy to nezjišťuju.

Doron
Doron 01.02.2026, 18:30:24 xxx.xxx.167.147

Já se vždycky zeptám,  jestli tam můžu vzít “ naprosto dokonale vychované psy”🤣

Do OC Nový Smíchov třeba psi můžou, nijak přepsováno tam není, MHD mají v Praze zadarmo, nevím jak jinde.

Sarah01
Sarah01 01.02.2026, 18:49:20 xxx.xxx.162.253
Doron:

Já se vždycky zeptám,  jestli tam můžu vzít “ naprosto dokonale vychované psy”🤣

Do OC Nový Smíchov třeba psi můžou, nijak přepsováno tam není, MHD mají v Praze zadarmo, nevím jak jinde.

U nás jsem v MHD nikdy neplatila, protože řidič nevěděl, jak má psa naúčtovat. 😄 Ale mám tzv. Odisku, to je karta, která se nabíjí a když se s ní platí, tak je jízdné levnější, než v hotovosti nebo normální platební kartou. 

BaLu
BaLu 01.02.2026, 21:09:03 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 01.02.2026, 17:31:22

Mám to jinak. Radši psa vyvenčím a pak ho nechám doma a v klidu nakoupím sama. 

Do restaurace na procházce většinou nechodíme. Na výletě ano, preferujeme zahrádky. 

Lupus4
Lupus4 01.02.2026, 21:27:44 xxx:xxx.5318:a594

Jednou na treku jsme se doštrachali do malé vísky s 1 hospodou , takovej socík nic moc interier, s mrzutým 1,1 personálem, asi manželé…nic moc “sterilního” …asi 5 místních “štamgastů” jinak prázdno

Na dveřích měli ceduli PSŮM VSTUP zakázán, dveře měli dokořán , takže jsem si cedule všimnul, až když jsem s Olinkou a Apolenkou zaplul dovnitř a usadil se k pobryndanýmu stolku…Paní na mne vystartovala a ukazovala na ceduli, než se nadechla k výpadu oslovil jsem jí, že jaké to mám štěstí, že mám  feny, takže to pro nás neplatí a poručil si polívku a pivo. Pak jsem se jí zeptal jestli si všimla, kolik už tu dnes prošlo lidí se psy (na longu bylo přes 100) a jestli má alespoň rámcovou představu jakou mohli mít od nich tržbu a že zítra půjdou midaři a kšeft by se mohl opět hýbat (stačí na víkend sundat ceduli). Pánovi se hned rozsvítili oči…No nakonec jsme si vcelku dobře pokecali i když asi nepochopili, proč se dospělí lidé se psem a báglem dobrovolně vláčí krajinou stovku km , že to někteří i běží jsem jim raději neříkal a o Juniorovi (70 let) už vůbec. V Ne midaři říkali, že to byla bezva vstřícná hospoda…😉

Obrázek
Ph (neregistrovaný) 01.02.2026, 21:36:45 xxx:xxx.48d3:d0e1

Vecne taham psy vsude sebou - tak rozumim tomu, ze nekdo potrebuje, brat je i do obchodu. Nedelam to, jen protoze vetsinou mam sebou vsechny tri 😀

Ale ze bych kvuli tomu sla nekam demonstrovat? 😂 jak vyhlasili nekde v Brne, kvuli Ikea zakazu

Spis me trapi, jak se meni nastaveni spolecnosti. Nechat psa v aute na parkovisti nebo pred obchodem - to uz si troufam  jen u nas doma. ( mensi mesto ). Tady si ziji v me spokojene bubline, kde je svet jeste normalni. 

Ale parkovala jsem dneska v Melniku -  a kdyz jsem videla, co se potlouka po parkovisti za individua - vahala jsem, jestli odejit od auta s pootevrenym okenkem 🤔  pak jsem sla -snad tam maji kamery a psi se o sebe umi postarat 😀  Ale -napadlo me, ze by mohl byt problem… uz se mi to parkrat stalo v jinych mestech. Driv ne, drive jsem to delala po cele republice…

Vahine
Vahine 01.02.2026, 21:42:48 xxx.xxx.149.8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 01.02.2026, 18:30:24

V OC Nový Smíchov jsme taky jednou byli s běloušem v rámci výletu po Práglu. Chtěla jsem číhnout do jednoho obchodu, tak běloušek čekal s páníčkem před obchodem a pak jsme zašli ještě do zverimexu , ale jak se obchod-řetězec jmenuje, to už nevím. A kdybychom třeba v létě na procházce nezašli na něco k pití do restaurace, tak uschnene na placičku. V létě se to děje často u nás.

Sardullah
Sardullah 01.02.2026, 22:04:18 xxx.xxx.221.235

Tak já teda se psy do obchodu nelezu…teda mimo zveráče, kde jsou psi vítáni…tam jsem teda chodila cíleně i se štěňaty v rámci socializace.

S berberama jsem chodila i do restaurace, ale ve své podstatě taky ve štěněcím věku, aby se naučili, jak se v takovém prostředí chovat, kdybychom to náhodou v budoucnu potřebovali.

Přiznám se, že s Ginou, ani s Máťou ne, ale zase u nich vím, že bych s nimi klidně mohla napochodovat všude, kde je to dovoleno a že by mi ostudu neudělali.

On asi ten pohled na to, kam se psem ano a kam se psem ne, může být taky danej plemenem resp. velikostí psa…já mám medvědici a berňuchu a teda jsme docela prostorově rozměrné trio…takže třeba do Ikea by mě vůbec nenapadlo je tahat sebou. Na druhou stranu třeba nějakej hobby market s velkorysými uličkami nebo nějaké zahradní centrum ve vyjímečném případě bychom asi zvládli….ale zase bych takový prostor viděla spíš pro štěndo v rámci socializace…..MHD…tak ta se přiznám, že současní psi nikdy nejeli…u nás je teda dána cena za psa…ale zase, vzhledem k tomu, jak svoje psy znám, tak Gina by to zvládla stopro na pohodu s prstem v nose (jak se říká)…Máťa je trošku plašan, tak tam bych asi cvičně zvolila na první svezení nějakej pozdě večerní spoj, aby tam nebylo moc lidí…

No a zase je to o tom…v dnešních autobusech mi přijde, že je míň místa v uličkách, než bývalo v karosách a když si představím, jak nastupuju do autobusu, který je dost obsazenej s dvěma véééélikými psy…

Mě spíš udivuje chování spousty lidí s pidi psy…lezou s nimi i tam, kde je to zakázáno a když je na to obsluha upozorní, tak se hádají, že to nikdy nikomu nevadilo a že teda to je drzost a ať jim zavolají vedoucí.

Možná jsem to tady i psala..zažila jhsem v Globusu v restauraci…paní si byla koupit jídlo sebou…takže i se špiclíkem v náručí se pohybovala v zóně, kde si lidi nabírají jídlo z otevřených táců …takže hádka s prodavačkou (a to jí prodavačka jen slušně upozornila, že tam psi nesmí), až taková, že mi přišlo, že bych do toho měla vstoupit a tak jsem se té arogantní paní snažila vysvětlit, že celej svět nejsou jen pejskaři a když někdo chodí nad jídlem se psem v náručí, tak že to opravdu ůže někomu vadit…a teda že do Globusu ani psi nesmí, je tam cedulka…podotýkám, že paní tam byla i s náctiletou dcerou…a reakce? “A co mám asi s tím psem dělat?” a že to nikde nikomu nevadilo….no kluk do mě žďuchal, ať už se do toho nepletu, protože viděl jak začíná pěnit..a asi četl ty titulky “ty krávo nebeská…a co kdyby ta dcera s tím psem zůstala venku…nebo alespoň mimo tu zónu, kde si lidi nabírají jídlo..to tě nanapadlo”

Mě třeba nevadí psi v restauraci..teda pokud je lidi nedávají na stůl a podobně…protože pes leží u stolu a není u přípravy jídla, ale v jídelně, která je částečně samoobslužná a ještě toho psa držet nad tím jídlem, tak to už mi teda přes čáru přijde…

Fatia
Fatia 01.02.2026, 22:14:30 xxx:xxx.62e:167f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 01.02.2026, 18:30:24

Bacha, od nového roku už se v pražské MHD za psy platí. Stihla jsem jet v prosinci, já, kočárek a pes. Všichni zadarmo 🤣 teď už bych musela za psa platit 

Kilian
Kilian 01.02.2026, 22:22:38 xxx:xxx.12db:9106
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 01.02.2026, 04:46:48

…se psem chodím do knihovny, tam jsou za psa rádi, vytrhne je z dopoledního nicnedělání a mají i škatuli s piškoty pro tyhle návštěvníky…občas do knihkupectví, do železářství a pravidelně do petcenter neb se tam čučí se zájmem na králíky a morčata…na hrady a zámky, co jsme byli, byli psi povoleni a platili jsme mu i lístek pro psa, ale byl v náručí neb jsem se bála aby ho nějaký návštěvník neušlápnul…nikdy neoznačkoval a to samé, když chodíme pravidelně na For pets, a že to tam tedy označkovaný je fest a všude…jo a pak u nás do vinárny, tam má dokonce už svou židli s dekou…

šavlozubka
šavlozubka 01.02.2026, 22:28:47 xxx.xxx.167.186
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 01.02.2026, 22:14:30

Ty jo, tak to je zrada. Já si kvůli psovi pořizovala roční kupón… 

Daja
Daja 02.02.2026, 04:52:57 xxx:xxx.2441:24ee

Tak že nevykládejte mi tady  a nevěřím hlavně těm co mají psy kulíšky, že jejich pes nikdy za žádných okolnosti nikde nedal kapku moči i kdyby ji měl vytlačit z paty😉. NEVĚŘÍM. Taky chodím na zahrádky, hlídám jak ostříš páč jsem tohohle byla svědkem  jak jsou pejskové rychlý a nevypočitatelní. A teď si představte v takové Ikei, když koukáte po sedačkách a nevšímáte si pejska.

Mám lékaře který je chovatel  a ten vždy mě přemlouvá ať pejsky vezmu k němu, nene odolávám , pejsci pěkně čekají doma. Taky jsem snímá byla v Baumaxu, Hornbachu a vím jak jsem byla nervózni a honem ven. 

Kilian
Kilian 02.02.2026, 05:16:22 xxx:xxx.12db:9106
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 02.02.2026, 04:52:57

..věřit nemusíte…na druhou stranu když beru psa do krámu, tak mu musím tu pozornost věnovat a ne hodinu koukat na nějakou věc a nechat tam psa věnovat se svýmu…tak ale děláte canisky, tam vám přeci pes také neznačkuje, když ho máte na pokoji a věnujete svou pozornost i klientovi…a chodím do různých cvičeben na výcvik kam chodí psi a tam neexistuje aby zaznačkoval…je fakt, že jsem se divila, když jsem byla se psem u fyzioterapeuta psího a paní se mně ptala zda bude značkovat, tak jsem pravila, že ne a když jsme ho pustili po cvicebně byl opět v pohodě…na zahradě naší na chalupě značkuje a venčí se, ale to je ale moje vina, protože se mi v noci už nechce trajdat po návsi neb se tak trochu bojím a tak jsem ho to nechala dělat na zahradě u baráku…pravda nevim jak by se choval v bytě, kde domácí psi jsou, to nemám zkušenost, chodí jenom ke kamaradce, která má kočičí domácnost…no ještě zkušenost z ubytování na psích víkendech v chatkách nebo pokojích, kde psi by bývají běžně ubytování a tam je také sám, když jdu na jídlo nebo společenský večer a tam také naznačkuje…

Kilian
Kilian 02.02.2026, 05:18:49 xxx:xxx.12db:9106
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 02.02.2026, 04:52:57

…a ještě k těm krámům, pokud si něco vybírám nebo platím, má pes klasické odložení…

Daja
Daja 02.02.2026, 05:56:10 xxx:xxx.2441:24ee

Ano na caniskach nikdy nic neudělaly a kdyby něco někdy ( jako, že se mi to stalo , když jsem měla jednoho pejska, měla jsem v batohu dezinfekci a papíry a pejsek dostal inkontinenční pas) . Chodím všude vybavena s batůžkem, hlídám jak ostříš, ale i tak nevěřím. 

Já vás chápu, že si myslíte, že Váš pejsek nikdy nic, ale počkejte až bude starší mě to dělal už pejsek ve výším věku. Mlaďoši jsou držáky😉. Jo a mám dva kulíšky měla jsem i tři, to už je jiné hlídaní než jednoho😉.

Kilian
Kilian 02.02.2026, 06:07:14 xxx:xxx.12db:9106
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 02.02.2026, 05:56:10

..tak pokud pes neudrží s věkem nebo zdravím moč, tak ho samozřejmě nebudu do těchto prostor brát…

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 02.02.2026, 07:18:02 xxx.xxx.119.6

Dájo, tak mě tedy pes vevnitř neznačkuje. Jestli se to někdy stalo, tak možná  jako u prcka. Nepamatuji se. Kdyby mi tam ale ochcával, tak tam s ním nejdu, nejsem takový ignorantský prase, aby mi bylo fuk, že tam zvedá nohu. V batohu mám ale dezinfekční ubrousky, to se vždy hodí. Psa mám u sebe, koukám na něj, věnuju se mu, zkoumáme spolu, my tam jsme SPOLU. Je mu letos 13, jezdíme tam od začátku, ve “zvířatech” mu kolikrát vynadaj, kde byl tak dlouho, mají ho tam rádi. Asi by nebyl tak oblíbený, kdyby to byl nějaký průšvihář. Stejně tak se nám stalo, že se kolem nás motala paní, pak se osmělila s tím, jestli si ho může pohladit, a spustila, že nás už nějakou dobu pozoruje, a že ho obdivuje, jak je hodnej, a vůbec nechápala, že si třeba sedne nebo lehne a je prostě u nás😁. My to vždy měli jako “Vánoce”, tím že jsme vesničtí, si týhle možnosti vážíme. Navíc dovnitř jdeme opravdu po výletu, ještě ho předtím vyvenčím na zeleným, jen tak z auta jsme tam nikdy nevlítli. Jediný co mi začalo vadit, byli ti poměřovači pindíků, vyňafáči, ale třeba jsme vychytali blbý období.

Ve zverimexech mají takové ty otevřené boxy s některými pamlsky - sušenky, bagely, no to ho taky nenapadne, že by tam něco uzmul. Čmuchá si, ale krk nenatáhne.  Nemám úplně malýho psa a nevím, jestli malí psi jsou ve značkování něčím jiní, spíš mám pocit, že někteří majitelé malých psů mají problém s tím, že o těch svých miláčcích nesmýšlejí jako o psech, a že se jim asi spousta věcí promine a nemají tendence se psovi věnovat.

Co se týče restaurací, preferujeme zahrádky, pes je pod stolem, stalo se mi, že nás tam bylo málo a lidi měli zájem si ho pomazlit, tak to jsem ho nechala, on si je obešel a pak byl zas pod stolem. Uvnitř jedině pod stolem. A jak na zahrádce, tak uvnitř  jsme se snažili vybírat nějaký “nefrekventovaný”stůl. Měli jsme na zahrádce jedno fau pax, chytil myš, co mi běžela kolem židle. 

Já jsem s tím psem vyhrála loterii.

Ph (neregistrovaný) 02.02.2026, 07:35:38 xxx:xxx.76a6:1098

Znackovani se nerovna neudrzeni moci, ne? to ma jine duvody….nedelam si iluze, ze se to v tech obchodech nedeje…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.