Já chápu, že někdo GR nemusí a vůbec mě to neuráží. Jen si dovolím poznamenat, že i u jednoho plemene můžou být velké rozdíly v povaze. Feny mám mazlivky, milujou hlavně děti, ale zatímco Julinka je takový slon v porcelánu, dokáže každýho radostí poskákat, tak Cherry je rezervovaná, ta nejdřív čeká, až k ní dotyčný přijde sám a pak se nechá v klidu pohladit a když nepřijde, tak si jde po svým. Na procházkách neobtěžuje ani lidi ani psy, zajímají ji jiný věci….motýli, ptáci, myši, prostě jiný zvířátka a případně nějaký smrady. 😄 Dráčka lidi nezajímají vůbec, ten visí jen na mě. Takže on je jak se říká opravdu pes jednoho pána. Na výstavách mně ho třeba občas předváděla kamarádka, ale to on už ví, že se ke mně vrátí a i kdyby to předvádění trvalo jen 5 minut, tak pak vyvádí tak, jak kdyby mně neviděl nejmíň měsíc. Pro mě by se přetrhl, na výcviku nebo na zkouškách občas blbne jak hujer, to ho musím korigovat. Doma jako jedinej uklízí po všech hračky, když vidí, že se mně to nelíbí, jak je to všude rozházené. Někdy mám pocit, že rozumí úplně všemu, co mu říkám. Venku na procházce jde kousek přede mnou a vždycky se otáčí, jak jsem daleko a jestli má čekat. Pokud přijde k rozcestí, tak někdy si vybere cestu sám, ale sedne si a čeká, co řeknu já. Prostě je to pes, kterýho jsem vždycky chtěla a i kdyby mně vadilo, že je chlupatej a musím ho česat a stříhat, tak to překousnu, protože jeho povaha je úžasná. A myslím si, že žádnýho takovýho už mít nikdy nebudu. Hrozně rychle to s nima utíká, za rok už bude mít 8 let a bude senior. A moc si přeju, aby mu zdravíčko vydrželo co nejdýl a my nemuseli řešit nějaký ošklivý věci.