Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 03.02.2026, 16:18:24
Jo to mě taky napadlo jít na to takhle, přes majetek a peníze. Celá vesnice ví, v čem my jezdíme, tak mu zavolat, že jsem to vybrala na poslední chvíli a že jestli chce platit opravu za x desítek až stovek tisíc, tak že neni problém. Na prachy tyhle lidi slyšej.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 03.02.2026, 11:48:48
Efe, krom rozhovoru s majiteli a paralyzéru mě napadla ještě jedna věc, která poměrně slušně funguje za předpokladu, že se tví psi nebojí hlasitých zvuků a střelby (případně je na to můžeš navyknout na zahradě). Kámoš tuto metodu zdárně používal na sídláku, když mu za háravkou lítali nezvladatelný obšourníci. Poplašňák, neboli poplašná zbraň 6 mm. Na tu zbroják není třeba, používá se běžně ve sportovce na zkouškách, závodech. Většina psů, která to nezná, se lekne a zdrhne, je to jen o zvuku, žádné zranění nehrozí.
Efe, krom rozhovoru s majiteli a paralyzéru mě napadla ještě jedna věc, která poměrně slušně funguje za předpokladu, že se tví psi nebojí hlasitých zvuků a střelby (případně je na to můžeš navyknout na zahradě). Kámoš tuto metodu zdárně používal na sídláku, když mu za háravkou lítali nezvladatelný obšourníci. Poplašňák, neboli poplašná zbraň 6 mm. Na tu zbroják není třeba, používá se běžně ve sportovce na zkouškách, závodech. Většina psů, která to nezná, se lekne a zdrhne, je to jen o zvuku, žádné zranění nehrozí.
6 dela spis takove “puf”, tu ja pouzivam u uplnych mimin k privykani na strelbu. Na tohle by byla lepsi 9.
Oboji mohu zapujcit, ale fakt jen zapujcit. Od jara nas ceka zas nejaky to cvicenicko 🙂
Jako zvuk se dá použít i ten paralyzér. Jo, je to jiný zvuk. Ale pokud by nestačil k odrazení jeden nepříjemný zvuk, zřejmě nestačí ani druhý.
A navíc. Možná to bude třeba vytáhnout někdy blízko lidí. A vytáhnout něco, co vypadá podobně jako střelná zbraň, přitom se tím nemoci bránit… Nikdy nevíš, co má ten druhý a jak zareaguje.
tři rozjetý bully myslím jen tak něco neodradí. A tři prťavci je velký problém. Opravdu bych se snažila kontaktovat ty lidi a i toho starostu, ať nemůže říkat, že neměl žádný podnět…Toho klidně datovkou…
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 03.02.2026, 19:07:20
Bych to dělala jak na cvičáku, tam se štěňatům, mladým psům střílí z větší dálky, když blbnou nebo se na něco soustředí při hře. Většinou ani nehnou uchem, ale vnímají to. Časem se střelec přibližuje, pesani jsou v pohodě. Jestli by to vyhovovalo tvý smečce by bylo ideál vyzkoušet, nabídka od Arosek je skvělá.
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 03.02.2026, 19:16:52
Může a nemusí. Nikomu nic nenutím, jen nápad, který funguje. Taky bych to řešila radši jinou cestou, ale pro klid Efe duši bych měla něco v rukávu, člověk se pak cítí jinak v nedejbože podobný situaci.
Jsem tu kdysi psala,že jsem střílela z devítky na zahradě,když sem chodil opruzovat milovník,rval plot, já nemohla pustit háravky ani na zahradu. Madam o něm věděla,ale domluva nula. Naštěstí pes reakci na ránu a majitelka si myslela,že po něm střílím ostrý. Už tu nikdy nebyl
Ale tři picbumové,to je děs. S malýma zvlášť. Někdy má člověk vnuknutí, já kdysi takle náhodou nevzala placatky do lesa, a zrovna tam byl agresivní NO,comi porval Bertičku. Být tam malý,tak je po nich,ten nechtěl jen kousnout,ale zabít, vzal čubinu za záda a začal klepat
No, nekdy to podvedomi fakt dela divy. Nebo andele strazni. Nebo nevim co … a je to jedno, hlavne ze to funguje!
Jak by picbumove zareagovali na zvuk vystrelu, tot otazka. Co znam psy, tak se bud boji (panika, zdrham), nebo alespon zastavi a zacnou premyslet. Krom mych (a asi vetsiny lovecky vedenych) hovadek - ti se rozhlednou kam padl ten aport a jdou ho hledat 😀
Jinak na tu devitku jsem nekde mela i takovy sroubovaci nastavec a do nej se davaly neco jako petardy. Zusila jsme to jednou a je to rana, pri ktery jsem si malem cvrkla i ja, a to jsem z honu zvykla na delovky 😀
Kam tento nastavec prisel v ramci mnoha stehovani netusim, ale mozna by sel doobjednat 😀
Plynové zbraně se z hlediska české legislativy řadí mezi nejvhodnější prostředky pro sebeobranu. Ve srovnání s ostrými zbraněmi mají výhodu v tom, že útočník je i při použití silných nábojů zneškodněn na několik minut ovšem bez trvalé újmy na zdraví. Při tomto využití jsou pistole a revolvery účinné na vzdálenosti do 3 až 4 metrů, ale je třeba se vyhnout střelbě přímo do očí ze vzdálenosti kratší než 1 metr. Pro sebeobranu doporučujeme pepřové náboje PV-S nebo slzotvorné náboje CS.
Plynové náboje PV-S Supra Pepper Wadie 9mm pistole 10ks…
Náboje jsou vhodné na obranu proti zvířatům. Rozprskne se to až nárazem do útočníka, takže střelci nic nehrozí…😉
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 04.02.2026, 14:52:33
Potvrzuji…mám plynovku kolta …náboje v něm mám s nervově-paralyzujícím plynem (ale tyhle nemusí působit na psy, tam je asi lepší náboje-pepřák)…ale mám pocit, že se dají zakoupit i poplašné náboje.
Problém vidím trochu v manipulaci…resp. člověk na takové situace není povětšinou připraven a než jí vydoluje z kapsy a nebo pouzdra, tak to chvilku trvá…
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 04.02.2026, 17:57:40
ale mám pocit, že se dají zakoupit i poplašné náboje.
jj, ale pokud ti tři nemají (nevíme)reakci na střelbu, tak je poplašňák k prdu, jen si může zděsit svoje psy
no a pokud jdu někde , kde se dají očekávat, tak mít colt s pepřákama v kapse v ruce, (potrénovat tasení a střelbu na běžící terč rozhodně není na závadu) 😉
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 04.02.2026, 18:10:08
tak mít colt s pepřákama v kapse v ruce
Jo, takhle jsem to měla, když jsem se občas vracela z práce za tmy, takovou pitomou zkratkou kolem garáží…kolťáka v ruce v kapse a já teda ještě i s nataženým kohoutkem, neboť mi jde spoušť tak ztuha, že by se mi jednou rukou blbě střílelo…
Díky všem za rady a doporučení. Stejně si pořád neumím představit, že vedu svoje tři psy na vodítkách a přitom mám vytasit cokoliv a ještě se s tím ideálně strefit. A to mám dva ze tří psů připnutý do sedáku.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 05.02.2026, 08:17:38
Je to hrozná situace s těmi volně pobíhajícími psy, snad se Vám vždy podaří se jim se smečkou vyhnout….doufám v to. Vzpomínám, jak jsem držela bělouše nad hlavou a jeden bull pes po mě šplhal a druhý přibíhal, ale mít 3, jak Vy…
natrénovat a zautomatizovat reakci na krizovou situaci.
me tohle prijde jako sucha teorie. Hezka, ale teorie. On na tu obranu musi byt clovek i nastaven ve sve hlave, mit na to povahu. Za sebe pisu, ze bych ani pri treninku nebyla schopna zbran pouzit. Kazde setkani se psem je uplne jine.
Plus to - ze fakticky u trech psu ruce na obranu - chybi.