tak jsem teď dorazila z večerní miniprocházky - a já snad budu muset najít nějaký jiný než slabý pletený rukavice. Asi stárnu - začíná mi být zima na ruce, to neznám… A to je jen mínus sedm - ráno asi bude hůř.
Tak my s Malinou taky vyrazily. Šlo se celkem pěkně, chumelilo. Klouzalo to jen málokde. Když jsme už byly zpět ve vsi, narazily jsme na odrostlé tele a fakt mě rozesmál. Nejdřív na nás koukalo, pak letělo k plotu, že si nás prohlédne, Malina se za mě schovala a vrčela na něj. Pak nás doprovázel podle plotu a tak srandovně hopkal. Malina se celkem bála a byla ochotná mě použít jako štít 😄.
Procházku jsem zakončila parádním pádem na mé pozadí, což Malinu nějak rozhodilo a nechtěla moc nastoupit do auta. Prý na nohou se neudrží a chce řídit auto 😄.
tak jsem teď dorazila z večerní miniprocházky - a já snad budu muset najít nějaký jiný než slabý pletený rukavice. Asi stárnu - začíná mi být zima na ruce, to neznám… A to je jen mínus sedm - ráno asi bude hůř.
Jedna nevyžádaná knížecí rada - ruce si chraňte, artróza je sviňa a zima ji podporuje a umocňuje. Taky jsme byli frajeři - rukavice? Na co? Akorát na ztracení. (Pardon, už tu nejsem 🙂)
Já na běhání rukavice nosím až pod -4°C, jinak mi je teplo, ale na procházky je beru třeba už při 5°C, mám je v kapse nandám dle potřeby. Ale na takový to večerní rychlovenčení cca 20minut je jsem taky líná nandavat. A stejně každý rok trpím v zimě na rozpraskané ruce, hlavně kolem nehtů a to si mažu ruce pořád.
po obědě ze psama okru kolem knihovny k rybníčku-na vodítku,bez hraní,cvičení
pak odjezd bez psů do BK
táta v lázních tak výjimečně bez Dafi,
po cestě jsme viděly na poli lovit 2!!!!lišky a darvce…-přítel zastavil,fotil mobilem,ale jasně,je to z dálky,
v Blansku čtení,
a pak od 5 do desíti do noci oslava -s mým 4lístkem kamarádek-dostala jsem bederní pás na tahání těžkých věcí,přívěsek knírače…
ráno jsem četla od 5 od rána,
v neděli jsem četla od 6 od rána+v noci,
pak dojel přítel,tak jsme jely domů,
on šel chviličku ze psama za bránou,
já pak od trati-kousek k lípě,pak přes pole ke křížku a dom-fučák,sníh,led,
a pak čtení..
fotila jsem na vycházce,ale nic moc,takže dostanete fotky lišky,čtení z Dafi-přečetla jsem knížku za víkend od Jojo Moyesové- -Plný dům,na fotkách ten pás na tahání věcí-musím ho dát ještě vyprat…-má se prát po 2 nošeních a nenosit dlouho…
Dnesni ranni prochazka skoncila driv nez zacala. Pote, co jsem od baraku k brance dojela a zabrzdila o plot hubou, se zadny vylet do lesa nekonal, jelikoz panicka usoudila, ze neni sebevrah, aby sedla do auta. Takze jsem vylezla schody na zahradu po ctyrech, vypustila krakeny na louku za barak a jala se klouzat okruh. Trvalo mi to 20 minut (bezne 10), tak se snad aspon trosku vybehali.
Ale co, stejne meli vcera ockovani, tak maj mit klidovej rezim 😀
Jo a Otik sel jen po ulici tam a zpet a stejne se chudak stihnul 2x rozbit ☹️ Fakt je to u nas na brusle. Ani autobusy nejely.
Na druhou stranu - Otikovo vcerejsi preventivni seniorsky naber krve ukazal, ze 15,7 zadna mira. Krev jak miminko, vse v norme 🙂
Večer jsem si naplánovala, že ráno v sedm vezmu smečku na malou procházku před tím, než odjedu do práce. Ráno jsem sice vstala, ale byla ještě tma a prostě se mi nakonec nechtělo, tak jsem je jen vypustila na zahradu, nakrmila a jala se odjet. Jakmile jsem vyjížděla z vrat ze zahrady, prořítili se kolem plotu tři bezprizorní picbumové!!! Přesně v čas, kdy bychom se tak nějak vraceli z lesa. Úplně se mi udělalo blbě a klepu se ještě teď, když na to pomyslím. Pak mi došlo, že patří jedněm našim sociálním sousedům, který je normálně maj neustále zavřený v baráku nebo na zahradě, nijak je nevenčí, takže když se dostali nějak ven, tak lítali prostě jak splašený po celý vesnici… A hlavně kdyby potkali mě se třema psama na špagátech, tak to by byl prostě strašnej průser. Jednoho bych zahnala, ale tři najednou…
Večer jsem si naplánovala, že ráno v sedm vezmu smečku na malou procházku před tím, než odjedu do práce. Ráno jsem sice vstala, ale byla ještě tma a prostě se mi nakonec nechtělo, tak jsem je jen vypustila na zahradu, nakrmila a jala se odjet. Jakmile jsem vyjížděla z vrat ze zahrady, prořítili se kolem plotu tři bezprizorní picbumové!!! Přesně v čas, kdy bychom se tak nějak vraceli z lesa. Úplně se mi udělalo blbě a klepu se ještě teď, když na to pomyslím. Pak mi došlo, že patří jedněm našim sociálním sousedům, který je normálně maj neustále zavřený v baráku nebo na zahradě, nijak je nevenčí, takže když se dostali nějak ven, tak lítali prostě jak splašený po celý vesnici… A hlavně kdyby potkali mě se třema psama na špagátech, tak to by byl prostě strašnej průser. Jednoho bych zahnala, ale tři najednou…
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 03.02.2026, 14:41:39
To by paralyzér nestačil. Snad na jednoho psa, když se použije včas. Možná i na dva, když nebudou útočit naráz. Nebo když budete bránit jen jednoho psa, budete ho moci vzít do náruče a útočící pes Vás bude trochu respektovat a nepůjde hned po Vás.
Mám jako jeden z plánů vzít prcka do náruče a útočícímu dát ránu zespod, když vyskočí. Ale taky to předpokládá, že nebude cvičený v bull sportech.
A bránit více psů je horší i v případě, že útočí “jen” jeden. Sice přemýšlím o pořízení Clyde k Bonnie, ale tohle je jedna z věcí, která mě odrazuje. Dva psy, i když malé, do náruče v případě potřeby nevezmu.
A vůbec… použití paralyzéru vyžaduje promyšlení předem. Být rozhodnutá, za jakých okolností a jak ho použít. Na jak dlouho. Seznámit se s teorií, co pravděpodobně způsobí vteřinový kontakt, co třívteřinový. Být srozuměná s tím, že pro útočícího to není zrovna příjemné. Neváhat, nečekat do kousnutí, pokud je to možné. Mít ho pro obranu hned při ruce a umět ho rychle vytáhnout a zapnout. To vše zvyšuje šanci, že splní účel. No, a taky je třeba, aby Vaši psi byli u Vás.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)03.02.2026, 16:18:24xxx.xxx.119.6
Volný pohyb psů povolený třebas být může, ale asi ne bez dohledu majitele, ne?
Zbroják. Jako, kdyby přeci jen se dalo s nima promluvit, tak že vám málem vlítli pod auto nebo něco takovýho? Ať si to fakt pohlídaj. No, blbá situace.