Aktuálně: 2 480 inzerátů • 293 060 diskuzních příspěvků • 21 482 uživatelů

Neofemy se perou

⋮
Anonymní (neregistrovaný) 30.07.2024, 22:26:27 xxx.xxx.50.253

Dobrý den, máte někdo zkušenost s tím, že se neofemy (sameček a samička) v noci perou? Mám je od chovatele, který je měl na chov, bohužel zemřel a jeho děti se papoušků zbavovali. Měl voliéru a tam několik párů, když jsem si je brala, prostě chytili jednoho samečka a jednu samičku, mám je doma ve velké kleci. Přes den jsou v klidu ale jak přijde večer a tma, začnou po sobě jít, lítají v kleci jak telata a piští. Je možné, že sameček se chce pářit nebo že prostě k sobě jako pár nepatří a tak se nesnášejí? Předem děkuji za jakoukoliv radu.

⋮
zjarda
zjarda správce
31.07.2024, 09:11:34 xxx.xxx.139.178

Zdravím, no vypadá to tak, že to nebude chovný pár, ale přesně jak popisujete, že chytli kusy. Mají kroužky, jak jsou staré? Vložte foto. A asi bude lepší, když na nějakou dobu je rozdělíte, ale taky, aby se viděli. Osobně si myslím, že to nebude trvat dlouho a budou spolu. Neofémy nejsou agresoři. S pozdravem Zappe 

⋮
J5
J5 31.07.2024, 13:14:47 xxx:xxx.2b40:7e95

Řekl bych že obávat se zrovna u neofém nějakého zvýšení pohlavní aktivity ze strany samečka nebo i samičky podmíněné stmíváním a tmou netřeba. Jako ptáci s denní aktivitou si dříve či později podobné problémy jistě vyřeší hezky spořádaně během dne. Ony se jen prostě bojí. Pokud je máte v úplné tmě, zkuste malé noční světélko. Tak aby bylo v prostoru klece hluboké šero, ne tma. Možná i původní majitel to tak praktikoval, nebo je alespoň měl někde u okna kam dopadalo světlo zvenku, třeba z pouličního osvětlení.

⋮
zjarda
zjarda správce
01.08.2024, 10:54:11 xxx.xxx.139.178
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 31.07.2024, 13:14:47

Zdravím, myslím, že se trochu pletete…nebo paní píše, že původní majitel měl  voliéru a tam několik párů… ale je i možné, že tam nějaké to světlo z ulice bylo, nevím.  S pozdravem Zappe 

⋮
Anonymní (neregistrovaný) 02.08.2024, 10:40:31 xxx.xxx.50.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 01.08.2024, 10:54:11

Dobrý den, už se hašteří i přes den, ale pozorovala jsem, že sameček se chce kamarádit, čepýří se poskakuje i samičce nosí zrníčka z krmítka, ale ona jen vřeští a zdrhá před ním, vyloženě si neubližují, že by se klovali nebo si trhali pericka, tak snad si na sebe zvyknou…jinak původní majitel měl voliéru, ale v noci tam světlo nešlo, byla to vnitřní voliéra v původním “chlivku”…zkusila jsem přes ně v noci hodit deku přez klec a to trochu pomohlo, když měli úplnou tmu tolik bordel nedělali…každopádně moc všem děkuji za rady 😉

⋮
Anonymní (neregistrovaný) 13.08.2024, 17:11:45 xxx.xxx.141.100

Podle mého názoru se jedná o neofemy bourkovy které jsou aktivní když se setmí a Vy se mylně domníváte že jdou po sobě,a druhá možnost je že nemáte pár když je chytali děti zemřelého chovatele které nemají jako Vy ani ponětí jak poznat pohlaví.

⋮
Anonymní (neregistrovaný) 16.08.2024, 10:02:05 xxx:xxx.fe4b:a439
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 13.08.2024, 17:11:45

Dobrý den, o neofemy bourkovy se nejedná (viz foto) a určitě jsou sameček a samička, jen k sobě zřejmě jako pár nepatří 😉

Obrázek
⋮
Anonymní (neregistrovaný) 16.08.2024, 14:06:03 xxx.xxx.141.100

Co s nima dále zamyslyte za mě nějaký mišmaš, klec která jeví známky tyrani zvířat . Zamyslete se prosím , dejte tyto ptáčky někomu kdo je nebude týrat.

⋮
zjarda
zjarda správce
16.08.2024, 21:12:42 xxx.xxx.139.178

Zdravím,  tak mám pro vás dobrou zprávu - 

Je to neoféma tyrkysová červenobříchá a nebo  opalinová - nejsou vidět záda.  A je to pár, vlevo samec, vpravo samička  a určení je podle zbarvení. Samec má modrou čelenku a samice ne. Tenhle popis mám od zkušeného chovatele neofém👍

A jak píšete, že se čepýří a poskakuje, tak je v toku, ale samička asi zatím ne.  S pozdravem Zappe 

https://chov-andulek-a-korel.webnode.cz/neofema-tyrkysova2/

https://www.ifauna.cz/clanky/7034-neofema-tyrkysova-neophema-pulchella.html

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.