- Příspěvek #225196
- Nahlásit
no to vepřové někdo zavrhuje někdo doporučuje tak nevím a jak vypadá protihltací miska?
Mate nekdo zkusenost, ze by vase micka nezvladla bastit veprove a hovezi maso? Nase mica ho pokazde vyzvraci takze uz ho nedavame, ani vet nam nedokazal poradit tak me zajimaji vase zkusenosti. Maso dostavala premrzle i cerstve a je to stejne. Problem neni jen u kraliciho a kureciho masa.
Já ne. Mí kocouři jedí všechno. i když dávám hlavně hovězí a kuřecí.
Vepřové je právě hypoalergenní, veterinář mi ho doporučil.
Nějak si nemyslím, že by se alergie projevila zvracením. Není to spíš tak, že jí tyto dva druhy masa mnohem víc chutnají, tak je zhatlá, pořádně nekousá, přežere se? Přeci i kočkám se kupují protihltací misky ( já tedy tento problém nemám, naše kočky se v jídle nimrají)
Alergie se spíš projevuje jako svědění, pupínky, prostě červené fleky na kůži.
no to vepřové někdo zavrhuje někdo doporučuje tak nevím a jak vypadá protihltací miska?
mně ještě jako laika napadá - třeba se mu/jí to z nějakého důvodu blbě tráví - králík, kuře jsou lehčí masa. Zkusila bych převařit?
Vepřové maso u nás nadělalo paseku - mladšímu ze zásady nesedlo až se to rozvinulo v zánět. (podle všeho příliš tučné). Natolik, že se nám podařilo dostat zánět a ve výsledku leukocytozu.
P.s. jsme přesvědčena, že vepřové je příčinou, jelikož jsem jim ho dala poprvé a nebyli zvyknutí (jediná změna v jídelníčku)
Veterinář mi doporučil krmit hovězím (mladší ho jí bez problémů) , ale to bohužel starší kocour nechce. Z toho důvodu základem čerstvého masa je čerstvé kuřecí, kupované každý týden přemražené. (někdy doplněné o krutu či krevety.)
fuj mám tam hrubku, omlouvám se.
Vepřové maso se doporučuje - nedoporučuje ze dvou důvodů. Je tučné a kočky, povětšinu kastrované po něm kynou😉 Za druhé kvůli smrtelné Aujezskyho chorobě prasat, která je přenosná na kočky - smrtelná a neléčitelná. U masa pro lidi či převařeného je to riziko minimální a co vím, větši kočkařů vepřovým krmí.
Zrzavci:mně ještě jako laika napadá - třeba se mu/jí to z nějakého důvodu blbě tráví - králík, kuře jsou lehčí masa. Zkusila bych převařit?
Libové hovězí by mělo být taky “lehké”.
U masa pro lidi či převařeného je to riziko minimální
Divočák je taky maso pro lidi😉Já bych to formulovala jinak. Domácí vepřové je v pohodě i v syrovém stavu, divočáka bych šelmě pro jistotu nedala ani tepelně upraveného.
Na ja, ale! Při dietě se dává přec kuře, ryba, králik - tak já myslím, že budou lehčí, než to hovězí. Má delší vlas, těžčejš se bude trávit?
(ty jo, myslela jsem, že mi podtrhne slovo těžčejš a….nic, prej to nevadí 😀)
To máte pravdu. Králík, kuře, případně krůta nebo pštros budou lehčí.
Se omlouvám, ale divočák mi nepřijde jako maso pro lidi, tedy běžně se v marketu neprodává. Taky asi nejsem lidi😜 protože bych to v životě nejedla🙄 A ne, nedala bych to ani zvířectvu, ani omylem.
U nás: všechna masa, čerstvá, syrová . Drobně nakrájet, propláchnout
vlahou-teplou vodou a hned, mokré podat. Není “ledové” přímo z lednice.
Třeba některá kočka, některé maso nesnese, tak nedám.
Můj pes nesnese syrové kuře, to je na doktora.
běžně se v marketu neprodává
Tam ne, ale ve specializovaných prodejnách ano. Nebo když máte kamaráda myslivce.😉