neznam, ale pisi to tam
Stafordi a spol. , Jiří Szekeres.
A není to ten ( Ščučka), co se u něj Jaroš vyučil?
Já tenhle trend krmení jen z ruky za práci ráda nemám. Taky to nakonec vždycky vede k tomu, že jsou psi na granulích.
Ta tenká šnůrka utažená hned za ušima, je určitě praktická věc a psi na ní netahají, ale pořád se toho nějak odříkám, vlastně ani nevím proč, je to jednoduchá cesta a určitě bych s tím uměla.
Taky je ten pejsek na videu takovej neradostnej.
…ano Jaroš Bsí bible je jeho žák….mně by spíš zajímalo, kolik psů metodou ATA se pohybuje ve vrcholové sportovní kynologii a jejich výsledky…
Jo, to je on. Ale to jako zas nepomlouvat Ščučku.
Oni to prostě jen někteří vyhání do extrému. Ten J. je mimo, to je jasné. Ale tihle se snaží, koukněte na YT, naučili se nějak jako učit
a fakt je dobrý, že ty věty mají nějaký normální slovosled. 🙂https://www.youtube.com/watch?v=Cb-Iu1BWm7U
Ta Angie z videa není žádná ultra bojová, to Megi by vám předvedla 😀 ale
tady prostě musím uznat, že takhle se to má dělat - pes se naučí základní ovladatelnost,
jinak se s ním můžu jít vycpat. Řikám to lidem s takovýma psama furt, ale vlastně mě to hrozně nebaví, oni většinou koukaj jak na Tatara. Skoro jako že týrám psa cvičením.
Dnes jel Tlustík vlakem, to už teda jel dřív, ale dnes dostal košík
a čekali s Megi sami !!! před budovou v centru města (šla jsem si zřídit občanku, propadlou, paní mě litovala, tak mi nedala ani pokutu)
a měla jsem jim dát na postroje kameru, protože fakt zajímavý štěko vrčák se jednou ozval. To se nebili oni dva, to bylo vyhrožování. Jsem říkala - hlídejte se, ať vás někdo neukradne.
Určitě někoho zmlátili a on se radši odbelhal do stoky, abych mu nenamlátila eště já, to měl Bůček všem vyřídit.
Myslela jsem, že přijdu a minimálně ten malej tam nebude, překouše vodítko.
A voni tam seděli předpisově, na ledové zemi. 😀
Choděj pěkně aj bez tkaničky, jenže to je tím, že se roztahat nenechali. Tedy Megi jednu dobu táhla, ale přestala s postrojem a “pomalu x běžíme”.
Jo a že dnes píšu kraviny (jako kdyby jindy ne, že), za to může taky on,
trochu se bál harmonikové části vlaku, seděl na mně a packama opřený o ramena, jak mimino, no… a dal mi tím kovovým košíkem do hlavy. 2x. 😀
absolventi ATA akademie zaplatili takovy ranec, ze se vsichni radeji venuji sireni poselstvi mezi sprosty lid ˇ=vypisuji kurzy a sami nemaji cas se svymi psy zavodit 😇
a pak je tam jeste jeden problemek -nez se pes dostane na vrchol vycviku = na zavodni uroven, uz je stary
😀
miluju ty vaše popisy😀
seděl na mně a packama opřený o ramena, jak mimino, no
ňuňu Tlustík, ňuňu. Měl Satanůf obleček? 😀
Tlustík je statečnej chlapec🥰.
A už cestoval s opravdovým košíkem.., pašík je to ;)
Jistě,T lustík musí být pašík 😀 😀 😀
jednou ji sežere, páč mu nedá dost rychle požadovanej přísun potravin a jemu se to bude zdát málo.Měl by se jmenovat Otesánek 😀
Nedělejte si z něho legraci, nebo uvidíte!
Ph: to je to fakt tak blbý? Mně se zdá, že to není nějaká katastrofa, že lepší, aby ti psi byli aspoň takto ovladatelní. Do pořádného výcviku samozřejmě nevidím. Ale jo, hned na mě skočil merch.
Taky jdu dělat merch. Satanovy oblečky.
Zrzavcová je vyloučena z merche, ze všeho, dělá si z Bůčka legraci nejvíc. Na co by měl obleček, když nemrzlo! Měli postroje, košíky (ty “baskerville” nesedí ani jednomu, škoda)
a teď můžu říkat, že si lidi tyhle psy kupují, aby vypadali drsní. Jestli se občas někdo bál Megi, tak teď… ve vlaku u nás vůbec nikdo být nechtěl a po ulici nikdo nebyl, rozestupovali se jak Rudé moře.
A přitom Bůček takové miminko, ne.
OT úplně: přibyl do vsi american bully a stafbulík
jde se ven, kdybych se nevrátila… tak Megi to napíše
JanaJanaJanaJana:A Gentle Beast znáte?
https://www.facebook.com/GentleBeastAmstaff
Objevila jsem je právě teď a na první pohled se mi to moc líbí, jak s těma psama pracují. Hlavně pracují s tim, co je pro tyhle psy esenciální, a to je PRÁCE.
Budu je sledovat dál a třeba se poučím, zatím jsme příjemně překvapena…🙂
Mně teda nijak inspirativní nepřijdou.
Moc toho neumí… Říkáte že se psy cvičí.., přijde mi, že spíš jen podporují kořistnický pud, hop sem, hop tam za peškem, pak jsem na jejich videjkách viděla jeden nedotažený aport a neradostnou chůzi na vodítku, kterou cvičili celou zimu. Ale ještě se podívám.
Vlastně nevím, jestli bych tuhle vlohu podporovala, zkušenosti s bull plemeny nemám, tak do toho asi nemám co mluvit.. Můj nejstarší , Gučka, je takový stafordoid, a tam tuhle vlohu spíš záměrně tlumím, směřuju to spíš do “ kultivovanějších” aktivit a nemyslím, že by mu to scházelo nebo byl nějak nevyžitý.
Stafordi a spol jsou pro mě zajímaví tím, že umí pracovat s velkou smečkou, tady toho umí míň než já, takže mě to moc nezajímá🙂.
… rozestupovali se jak Rudé moře …
Ja to uplne vidim, fakt zive a v barvach.
Dav lidi se vali ulici, nahle se rozestupuje a stredem, suchou nohou, prochazi Mojzis.
Pardon, Megis.
A ted mam v ty historii zmatek 😀
Doron:Mně teda nijak inspirativní nepřijdou.
Moc toho neumí… Říkáte že se psy cvičí.., přijde mi, že spíš jen podporují kořistnický pud, hop sem, hop tam za peškem, pak jsem na jejich videjkách viděla jeden nedotažený aport a neradostnou chůzi na vodítku, kterou cvičili celou zimu. Ale ještě se podívám.
Vlastně nevím, jestli bych tuhle vlohu podporovala, zkušenosti s bull plemeny nemám, tak do toho asi nemám co mluvit.. Můj nejstarší , Gučka, je takový stafordoid, a tam tuhle vlohu spíš záměrně tlumím, směřuju to spíš do “ kultivovanějších” aktivit a nemyslím, že by mu to scházelo nebo byl nějak nevyžitý.
Stafordi a spol jsou pro mě zajímaví tím, že umí pracovat s velkou smečkou, tady toho umí míň než já, takže mě to moc nezajímá🙂.
Mně to špatné nepřijde. Neznala jsem je, ale videa nejsou špatná. Provozují bull sporty, chtějí mít psiska ovladatelná i mimo plac.
Holt procházka podél plotu nebo proťápka je cvik, ne čmuchando grando, mají psy pod kontrolou, za mě palec hore. Podporování kořistnického pudu je jen sport a zábava v rámci vyžití plemene, stejný jak když se Framík tahá o rukáv s fíkem nebo pase svý ovečky rodinný na vycházce. Krmení jen za něco už dlouho nefungá, mistři světa tohle nedělají. 🙂
Neříkám že špatný, prostě tak ňák něco dělaj, pán působí sympaticky, zázemí mají pěkný, ale že by mě to nějak obohatilo, nebo bych se od nich mohla něco naučit …
Ale tak vy se třeba nepřiučíte, neobohatíte, ale pro majitele bull plemen by taková ta výchova na vodítku netahavá a ignorace ostatních plemen byla tuze fajn. 🙂 Tak to beru já, svý psiska si umím vychovat sama. Coby letitý praktik tudíž oceňuji aspoň snahu o výchovu bull páníků. 🙂
Amen.
Tak to jó 🙂.