Aktuálně: 2 479 inzerátů • 293 065 diskuzních příspěvků • 21 483 uživatelů

Zvracení

⋮
Jitka Grohmannová (neregistrovaný) 18.10.2008, 15:25:42 xxx.xxx.203.224
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost se zvracením u andulek. Loni nám uhynul sameček - doktor nepoznal, že má zánět volete, a další veterinář už ho dostal pozdě, kdy už andulka neměla šanci. Po váhání jsme si pořídili druhou andulku, také samečka a už jednou se nám stalo, že opět vyvrhoval zrníčka po celém pokoji, nadavoval se apod. Po zkušenostech s minulou andulkou jsme jeli hned k veterináři, kde nám bylo sděleno, že je v pořádku, a že se někdy stává, že mají "své" období a jakoby krmí. Je pravda, že další den byl už v pořádku. Teď cca po půl roce se to opakuje. Opět mohutné vyvrhování zrní, všude cinkají zrníčka. Momentálně má zabořenou hlavu na zádech v peří a spí. Je toto chování normální? Děkuji všem za odpověď.
⋮
Milfis
Milfis 18.10.2008, 19:36:14 xxx.xxx.88.30
Já mám andulku cca 6 let a také občas zvrací, ze začátku sem se taky lekl co se děje, ale opravdu se to prostě jednou za čas stává a dělá to, ale nikdy jí nic vážnýho nebylo.. Je naprosto v pořádku, takže tohoto chování si už moc nevšímám a beru to tak že prostě občas se to stává... Snad to u vás bude také vše OK =)
⋮
anonymní (neregistrovaný) 18.10.2008, 20:06:50 xxx.xxx.35.177
Zdravím, mám obdobný problém, ale s aymarama. Často je vidím jak natahují krčky dopředu a dělají takové ty pohyby jako při zvracení nebo dávení, skutečně je to dlouze, nikdy nic nevyvrhnou a pak toho nechají. Mám dva páry a dělají to tři z nich, samec a obě samice, myslím, že s krmením partnera to nemá nic společného protože jsou mladé, asi 4 měsíce. Nevíte čím to může být, proč to dělají? Nemůže to být tím, že jsou třeba přežrané, často je vydím jen se cpát a oproti jiným druhům stejně velkým toho sní víc. Ale nadavování nebývá bezprostředně po jídle. Poradíte mi?
⋮
kellyy
kellyy 19.10.2008, 09:12:00 xxx.xxx.114.114
Mě toto dělá korela a je jí 6 měsíců,také nevím čím to je a jestli je to ok nebo se něco děje?dělá to jen občas,nevrhá žrádlo ale jak píše někdo předemnou jen to vypadá jak když se dáví nebo zívá,poradíte někdo?
⋮
anonymní (neregistrovaný) 19.10.2008, 09:52:05 xxx.xxx.203.224
Tak náš Pipinek tedy vrhá zrníčka a to opravdu mohutně. Dnes se zdá ale v pořádku. Kecá, je aktivní, takže snad měla ta doktorka pravdu a mívá jen to svoje období. Ale nahání mi to hrůzu. Teď ho pořád pozoruju.
Obrázek
⋮
kellyy
kellyy 19.10.2008, 13:22:42 xxx.xxx.114.114
máš krásnou andulku je roztomilá tak to snad bude oki pokud je hravej a tak snad to bude oki moje korely jsou taky jinak v pohodě jen občas otvírá furt ten zobák někdy to vypadá jak kdyby chtěla pořádně zařvat:-))třeba je to u ptáků přirozený když nás tu je tolik komu to jejich ptáček dělá..........
⋮
Andyy (neregistrovaný) 10.12.2014, 13:13:51 xxx.xxx.211.136

Zdravím vás...mám doma korelu asi 6měsíční a včera ráno jsem slyšela jakoby chroupání..no a když jsem se šla podívat co to je tak mi korela oždibovala plakát.."Kousla" si asi jenom 4 ale od dnešního rána zvrací, má průjem, vůbec se nehejbe a jen sedí je načepýřená a už ani nezpívá nepovídá nic..:/ Nevíte co mám dělat? Je to samička:) Někde jsem slyšela že prý pomáhá černý nebo zelený čaj? Ale nejsem si jistá a nechci jí to zatím dávat, aby jí to ještě víc neublížilo..:/ Prosím pomozte mi, nevím co mám dělat..:/ 

Obrázek
⋮
ivo (neregistrovaný) 11.12.2014, 20:01:42 xxx.xxx.8.1
Odpověď na příspěvek uživatele Andyy z 10.12.2014, 13:13:51

Moc toho nenaděláte, černý čaj ničemu neuškodí- jestli se ho napije. Snad se jí nic nestane a bude v pořádku

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.