Chcete králíkům dávat preventivně nebo už vykazují přiznaky nemoci?..
Jsou kokcidiostatika prosím na předpis nebo volně prodejné a seženu je i v lékárně?
Jsou kokcidiostatika prosím na předpis nebo volně prodejné a seženu je i v lékárně?
Chcete králíkům dávat preventivně nebo už vykazují přiznaky nemoci?..
Neseženete. A napadá mě stejná otázka jako ančovičku.
Kupte si Emanox je přírodní.Používám několik desetiletí. U nás ho mají běžně v krmivech,kde prodávají krmení apod. pro králíky,drůbež atd.
Anonymní:A co je vám po tom. Na to se vás nikdo neptá
Nic. Jenom, že drobnochovatelé si drží zvířata proto, aby do nich nemuseli rvát chemii. Jste výjimka. Navíc nezdvořilá.
Tak,tak..když nevím,co králíkům je, nebudu do nich cpát nějakou chemii…ale jestli už mají kokcidiozu,tak asi Emanox nepomůže,žen je jen na prevenci.. rozběhnutá kokcidióza se léčí, pokus do dobře pamatuji Sulfacoxem ,ale ten už je myslím jen na předpis od veterináře..ale to by nejdřív veterinář ,musel tu kokci potvrdit..
…a do toho vařím rybí polívku 😂😂…
To není pravdy.Emanox pomůže i u hodně rozjeté kokci,ale tam se musí dávat první dny do tlamiček a ne do vody,jelikož králíci většinou nepijí.Kdybyste ho používala,tak byste to věděla.Dokonce je na něm napsáno k prevenci a léčbě podle síly naředění.Vzhledem k tomu,že ho používám asi 40 let,mám ho vyzkoušený v řadě různých problémů,ne jenom kokci,a nedám na něj dopustit.Jako prevenci lze použít Kokcidin.
Díky za informaci…je pravda,že jsem Emanox nepoužívala..kdysi když jsem začínala, jsem u mladých králíků také kokci měla, ale to bylo výjimečně..většinou pomohl ocet do vody a to se musí řešit okamžitě...mívala jsem okolo 70 ti mladých ročně, úhyn minimální, jednotlivé slabší kusy…králíky jsem krmila snad dobře,když se krmí stejně a mají čisto ,žádné změny v krmení,tak bylo všechno v pohodě..už ani nepamatuji,kdy byla kokci naposledy…příští rok ho určitě koupím..🙂👍
Krmím granule bez kokcidiostatik, ječmen, ovesné vločky, naše seno ze zahrady..vedle vody také misku kozího mléka, hned jak malí vylezou z hnízda,tak ho pijí…samice ho dostávají vlastně stále,hlavně březí..myslím,že na jejich zdravotním stavu je to velký přínos..
Vzhledem k tomu,že chováme výstaváky,3 plemena,odchováváme ročně 180 - 200 mladých.Už teď tu máme 50 mláďat týdenní až tří týdenní.Zítra mají mít mladé 2 samice,v lednu další.Emanox používám třeba u králíků navrátivších se z výstav, abych předešla trávicím problémům souvisejících se změnou prostředí,krmení,stresem,používám ho i u nově koupených jedinců kvůli zanesení jiných kokcidií.Jak jistě víte,každý chov má “své” kokcidie,které mu nevadí,ale jiné už mu mohou vadit.
Ono je přece jen něco jiného mít uzavřený chov,odchovat mladý do 3 -4 měsíců a pozabíjet je,než odchovávat kvalitní výstaváky do dalších chovů.A vzhledem k tomu,že naši králíci jsou nejem vysoce ohodnocení,ale i se pro ně chovatelé často vracejí ,tak to snad děláme dobře.
…tak tak..chovala jsem burgundské a novozelandske červené, činčily velké a kalifornské..krásné 😇dnes už mám jen burgundské…jsou krásní 😇…
Sulfakoks je na předpis veterináře a je to už jen záchranná brzda když se kokcidioza rozjede . Výsledek je podle zasažení nejistý . Rozhodně ne jako prevence . Pisatel nepíše proč kokcidiostataka . Nejlepší prevence je čistota a kvalitní krmení . Také výběr kvalitních chovných kusů . Ocet s vodou jednou za čas je také dobrá prevence . S emanoxem nemám zkušenosti .
Tak jak kde. U nás je nemusím shánět, normálně je koupím bez předpisu u místního zahrádkáře nebo mi je objedná veterinářka, která stejně bez problémů prodává očkování, naopak je radši že to napíchám a ona nemusí jezdit.
Sulfonamidy u zahrádkáře? A pak že máme rezistenci.
Tady vždycky záleží na tom jak dodře zná veterinář chovatele . Hodně ošetření jsem si po dohodě s veterinářem dělal sám .
Tak máme 2x 7 štědrovečerních Havanek,tak doufám,že vydrží.
..👍gratuluji ke štědrovečerní nadílce 😀🥳…ať vám pěkně rostou😇
Na přeléčení kokcídií je opravdu nutné použít preparáty zakoupené u veterináře. Používám také Acidomid - ale ten je opravdu jen jako PREVENCE. Nemocného králika již sním neuzdravíte. Mám to ze svých zkušeností. Acidomid používám ve vodě celoročně a stejně kokcidu dostalo pár mých králiku. A nezatracoval bych ani ocet. Ve starší odborné literatůře o něm píšou, má se dát deci na 10 litrů vody. A může se to střídat i se hrstí soli. Králík pak neokusuje králikárnu. Chodím na mnoho výstav a tam se bavím s mnoha staršími chovateli a toto mi opravdu i oni doporučili. Není to jen žádný rozmar nějaké babky kořenářky. Co měli ti lidé dávat když nebyl jěště Acidomid?
Na přeléčení kokcidií vám stačí přírodní Emanox,který mají,alespoň u nás,v každých krmivech.Acidomid je okyselovadlo vody,ale pokud správně krmíte žádné okyselovadlo nepotřebujete.Kyselé prostředí má králík ve svém zažívání.Acidomid je ale dobrý třeba v létě do napáječky aby se nekazila voda.