Aktuálně: 2 326 inzerátů269 954 diskuzních příspěvků19 346 uživatelů

Připouštění

Anonymní (neregistrovaný) 16.01.2026, 08:26:07 xxx.xxx.39.20

Jakým způsobem ovlivňuje délka, stabilita světelného režimu a teplota reprodukční snažení? Dny se začínají prodlužovat a já bych rád při pouštěl, samci se zatím moc nechtělo. 

Anonymní (neregistrovaný) 16.01.2026, 18:42:22 xxx.xxx.132.58

Chovám králíky dlouho a teď by s připuštěním neměl být problém, hlavně u samce . Měl jsem vždy aktivní samce. Dobrou zkušenost mám s krmením ovsa v době připuštění . Jiné je to samice. Když není v říji, pak přísadi zadek k zemi a samec je bez šance. Méně aktivního samce to pak přestane bavit. Hlavně když je starší .

acher (neregistrovaný) 17.01.2026, 08:03:47 xxx.xxx.222.196

Pokud je samec v dobré kondici,zdravý,dobře krmený,ale není tlustý ani hubený,neměl by to být problém. Je úplně jedno, jak je starý. Mám 12 samců třech plemen od ročního až po sedmiletého a připouští všichni.Rovněž samice musí být v dobré kondici,dobře živená,ale teď už se prodlužuje den,je teplo,tak už by to také neměl být problém.Tento týden jsem připustila 6 samic,co se mně nedařilo připustit v prosinci nebo nezabřezly.Tak uvidím za 10-12 dní jestli se zadařiloi.

Georgi (neregistrovaný) 17.01.2026, 14:32:12 xxx.xxx.132.58

Máte pravdu. Měl jsem pětiletého samce a vždy připustil bez problému . Na té kondici hodně záleží . Včera se mi jedna samice okotila a za čtrnáct dní připustim další .

acher (neregistrovaný) 17.01.2026, 16:32:44 xxx.xxx.222.196

Pokud mám po samcovi i samici pěkný mladý,jsou čilý,zdravý,dobře připouští,samice dobře zabřezává a odchovává,tak si je nechávám v chovu co nejdéle.Jelikož to ukazuje na dobrý genetický základ.Nejstaršího samce,po kterém byli mladý,bylo 9,5 roku.Dožil se 10,5,ale poslední rok už po něm mladý nebyly. A nejstarší samice měla mladý ještě v 8 letech.To odchovala 5 a 3 mladý,pak už nezabřezla. Mám tu patery mladý, dvě samice mají mít přístí týden a ty ostatní - to se teprve uvidí.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.