Aktuálně: 2 777 inzerátů261 034 diskuzních příspěvků19 161 uživatelů

Jaké první slůvko učit

JJ. (neregistrovaný) 28.12.2024, 16:49:00 xxx.xxx.13.45

Ahoj chovatelům.Mam amazoňana modročelého,získali jsme jej nedavno a má 3 roky.Chtěli bysme se pokusit naučit jej říkat nějaké slůvko.A otázka je jaké slovo bude vhodné učit jako první?Prý není dobré žádné slovo které obsahuje písmeno A protože to je pro ně obtížné,je to pravda?Které slovo by mělo být pro papouška nejjednoduší?Nic na internetu jsme k tomu nenašli.Děkujeme.JJ.

zjarda
zjarda správce
28.12.2024, 17:08:11 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak doufám, že to není nějaká srandička! Ale dnes je všechno možné. No k dotazu - celkem by mě zajímalo, kde nebo kdo Vám řekl o tom písmenku?😂 Pobavilo mě to 👍A jinak žádný recept ani pravidlo neexistuje! A mimochodem, pro papouška není žádné lidské slovo jednoduché! Osobně učím na začátku jeho jméno a nějaký krátký tón nebo zvuk. Nebo jeho jméno a k tomu miláček nebo pusinka. A tak pořád dokola a dokola. S pozdravem Zappe 

Anonymní (neregistrovaný) 28.12.2024, 17:11:45 xxx.xxx.84.6
JJ.:

Ahoj chovatelům.Mam amazoňana modročelého,získali jsme jej nedavno a má 3 roky.Chtěli bysme se pokusit naučit jej říkat nějaké slůvko.A otázka je jaké slovo bude vhodné učit jako první?Prý není dobré žádné slovo které obsahuje písmeno A protože to je pro ně obtížné,je to pravda?Které slovo by mělo být pro papouška nejjednoduší?Nic na internetu jsme k tomu nenašli.Děkujeme.JJ.

S tím písmenem A , to není pravda, nevěřte  tomu.  První slova našeho amaz. modroč. byla ahoj Lauro.  Nepíšete jestli je papoušek z voliéry, nebo je krotký. Jestli má 3 roky jak píšete a  není krotký tak se toho moc nenaučí a bude jen řvát.

Anonymní (neregistrovaný) 29.12.2024, 20:18:42 xxx.xxx.92.43

Každý druhý majitel učí jako první slovo Ahoj, takže to s tím A je blbost. I muj andulák uměl Ahoj jako první sluvko.

JJ. (neregistrovaný) 30.12.2024, 08:55:00 xxx.xxx.13.45

Dobrá.Nad zvukem jsem nejprve taky přemýšlel abych vyzkoušel schopnost napodobovat.A napadlo mě nahrát ten zvuk na mobil aby ten ton byl vždycky stejný.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.