možná by taky nebylo od věci i zmínit velikost terária. Pak lépe se něco doporučuje i včetně případných skupin / počtu jedinců. Ta fotka je pro mě i zmatečná. Předpokládám, že je stažená z internetu? Nerad tipuji rozměry z fotek, ale podle fota to vypadá na tak přes metr dlouhé a možná 60-70cm vysoké. Na takový rozměr by mi to přišlo možná i škoda tam dávat Phelsumy či Gekony. Do terária z fotky bych si osobně dal něco většího a zajímavějšího. 😀
Jinak Phelsumy i Gekoni jsou rozhodně hezký zvířátka. 👍
Ano je to stažené z internetu, ale něco podobného chci vytvořit také. Rozměry ještě nejsou stanoveny chci znát prvně názory jak velké má být pro phelsumy a gekony .
Zdravím, jaký druh gekona nebo jiné ještěrky se nejvíc hodí do bioaktivního terária na obrázku? Lákají mě phelsumy nebo gekoni madagaskarští.
Předem děkuji za odpovědi.
Promiňte ale ve vašem zájmu musím napsat že na fotce žádné bioaktivní terárium není. Je to pouze čerstvě založené terárium plné větví a pro okamžitý efekt asi tak hodinu před focením osázené rostlinou lidově zvanou potos případně scindapsus v blíže neurčené variantě, správně tedy Epipremnum aureum a zahlédl jsem také takzvanou monsteru minimu která monsterou také není, správně jde o Rhaphidophora tetrasperma . V obou případech jde o poměrně vzrůstné rostliny které za příznivých podmínek vyžadují časté prostřihávání a jinou manipulaci pokud nechcete mít v terku neprostupný a nepřehledný chuchvalec větví a rostlin. Obě činnosti budou zanedlouho obtížné v té změti větví a dekorací. To samé platí i o vlastní péči a manipulaci se zvířaty. Udržitelné bioaktivní terárium opravdu vypadá jinak a je třeba nepodléhat mnohdy komerčním fotkám na internetu.