Dobrý den , měla bych na vás otázku , co si myslíte o chovu kozy v bytě. Chtěli by jsme si pořídit kamerůnskou kozičku a uvažujeme nad chovem v bytě . Samozřejmě by byla pravidelně venčena a měla doma záchodek + často byla venku. Co si o tom myslíte , nebo máte s tím někdo zkušenosti? Předem děkuji za odpověď
Dobrý den , měla bych na vás otázku , co si myslíte o chovu kozy v bytě. Chtěli by jsme si pořídit kamerůnskou kozičku a uvažujeme nad chovem v bytě . Samozřejmě by byla pravidelně venčena a měla doma záchodek + často byla venku. Co si o tom myslíte , nebo máte s tím někdo zkušenosti? Předem děkuji za odpověď
Kozy musí být chovány min 2 , (zákon proti týr. zvířat) a doporučuju chodit jen po schodech (náhrada za lezení po skalách) - žádný výtah !
Pytlíky na “perly” co budou trousit cestou okoukněte na Staromáku u koní (v kočárech)
Když někdo má doma metrákový prase jako mazlíka, tak 2 kamerunky je proti tomu prd…🤣
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 13.01.2025, 17:25:00
Moc děkuji , samozřejmě , kozičky by byli 2 . A je opravdu pravda , že kozlové mají svůj “pověstný" zápach ? Nebo které pohlaví se obecně hodí více do bytu nebo které je spíše “ přítulnější ” ? Děkuji předem
😀..ano, mám zkušenosti.. tři kozy v maštali…přesně,jak píše lupus4…chov jedné kozy je týrání zvířat,tak nejméně dvě..…pytlík na perly je dobrý nápad..ale ještě k tomu druhý pytlík nebo dětskou plenku na moč,protože koza hodně pije a čůrá každou chvíli..jesle na seno budete mít v kuchyni nebo obýváku??…..
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 13.01.2025, 17:51:27
Jo, dneska jich, těch chemických , do zásuvky je na trhu habakůk. Já si myslím,že dvě kozenky v tři plus jedna v paneláku…….. to je pro sousedy výhra. Takhle na plovoučce, to bude stepařský ráj.
Ale to je vynikající nápad. Já bych pořídila párek. Užijete si s nimi spoustu legrace. Nebojte se a nenechte se odradit škarohlídy. Kozlíci pravda mají specifické aroma, ale po čase ho přestanete vnímat a zajistí vám spoustu volného místa ve veřejné dopravě. Také chřipka přestane být problém, nikdo se nepřiblíží blíž než na 2-3m. Doporučuj kozlíka v mládí naučit přetlačování. Pěkně proti hlavičce zatlačt rukou, ať vás tak jako trkne. Rychle se to naučí a užijete si spoustu zábavy. Kozy jsou milá inteligetní stvoření, pes je přežitek.