Aktuálně: 2 956 inzerátů222 866 diskuzních příspěvků18 439 uživatelů

Zahraniční výstavy

Marda (neregistrovaný) 19.01.2025, 14:58:24 xxx.xxx.210.251

Hezký den, zeptám se jestli někdo navštěvuje zahraniční výstavy s králíky? Jaká je třeba úroveň u sousedů v rakousku nebo německu. Jestli jsou dál než u nás a jestli se tam dá nakoupit nová krev do chovu.Nějaké papíry na převoz budu potřebovat? Díky všem co o tom něco ví, Marda.

acher
acher 19.01.2025, 15:26:49 xxx.xxx.222.196

Záleží na tom,jaké plemeno chováte.Nová krev se v zahraničí samozřejmě dá nakoupit,ale nesmíte nakupovat podle bodového hodnocení ,ale podle toho,co do chovu potřebujete.Bodové hodnocení tam bývá vyšší než u nás,ale na naší výstavě by na něj většina králíků nedosáhla.U nás se jaksi posuzuje trochu přísněji.Chovám tři plemena.U všech jsme měli několikrát dovezené jedince.Ano byli kvalitní v srsti,typu,ale často se ukázalo v chovu,že nejsou čistí.Naposledy jsme měli po připuštění dcery otcem,abychom zjistili,co v samci je,ve vrhu Aljašek 2 bílé.A to není ojedinělý případ.

Marda (neregistrovaný) 20.01.2025, 14:53:58 xxx.xxx.210.251

Aha no tak to nic, díky za náhled do zahraničí. Pokud jsou teda chovatelsky za námi tak to nedává žádný smysl.Chtěl jsem kvalitu ale jestli se tam boduje mírněji a zvířata nejsou čistá, postrádá to všechen smysl.

acher
acher 20.01.2025, 19:27:02 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Marda z 20.01.2025, 14:53:58

Ale já jsem nepsala,že se tam nedá koupit kvalitní králík,zrovna tak jako se nechá koupit i u nás,jen jsem vás upozornila na možná rizika.Měli jsme ze zahraničí řadu kvalitních králíků,hlavně tedy samců,jelikož samice si nechávám své,ale měli jsme i opak.A to jsem ještě nenapsala,že se někdy stane,že je králík zvyklý na určité granule a na nic jiného a prostě ho na naše krmení nepřevedete,i to se nám stalo.Nevím,jaké máte plemeno a zkušenosti,ale často si lidé myslí,že když si koupí vysoko ohodnocené jedince budou mít vysoko hodnocený odchov,ale ani to bohužel není pravda.Pokud si králíci k sobě nesednou,tak  z toho může být velké zklamaní.A když si k sobě sednou průměrní jedinci bývá kvalitní odchov.Každý jedinec může předávat nějakou vadu,ikdyž ji sám nemá.

Měli jsme na speciálce prodejnou kolekci ohodnocenou 97 a 3x96,5b.Stál u ní otec se synkem a synek povídá,že by chtěl  takováto zvířata a že by je nikdy neprodal a otec mu na to odpověděl,že on by chtěl jejich rodiče.Tak asi tak.

Marda (neregistrovaný) 21.01.2025, 17:56:25 xxx.xxx.210.251

Já vám rozumím a děkuju, ale  pokud není v okolí žádná králikářská velmoc, tak  to postrádá smysl. Když je  kvalita stejná jako u nás nebo i horší, tak podpořím nákupem raději tuzemské chovatele.

acher
acher 21.01.2025, 18:32:39 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Marda z 21.01.2025, 17:56:25

Velmoci existují třeba v počtu chovatelů chovajících dané plemeno.Třeba Aljašek,jelikož z Německa pochází,se v Německu,oproti nám,vystavuje hodně.Prostě všude máte více či méně kvalitní chovatele a zvířata.My kupujeme hlavně pro novou krev,ale už se nám i stalo,že nám kamarádi přivezli krásného samce z Maďarska a on měl rodiče ze Slovenska a ti na Slovensku pocházeli od nás.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.