Už se to probíralo někdy vloni,ale jak píše kometa,při správném krmení s dostatkem vlákniny a bez různých zbytečných pochutin,co někteří dávají,to není potřeba.Králík je ve své podstatě na krmení nenáročný,jednoduchý a většinu problémů si lidi způsobují sami.
Většinu problémů si chovatelé způsobují sami , nesprávným krmením . Potom hledají nějaký zázračný prostředek na léčbu . Jak píše Acher králík je V podstatě jednoduchý na krmení a méně je více .
Výsevem fenyklu jsem si na řadu let zničila kopr na zahradě. Semena kopru, co si nasbírám nebo co jsou ze samovýsevu mi spolehlivě zajistí úrodu kopru, který miluju já i rodina v kuchyni v mnoha podobách. Ta kupovaná špatně klíčí. Před lety jsem jen tak zkusila také fenykl, vyrostl nádherně. Ovšem nakřížil se s tím koprem a dalších několik let nám absolutně ti kříženci zničili chuť a vůni všech omáček, salátů, okurek atd. Trvalo mi snad 5let, než se mi ho podařilo definitivně zbavit. Takže pokud si ho dáte na zahradu, připravte se i na tenhle problém. Pokud se vám nafukují králíci, stejně jim fenykl nepomůže.
Fenykl je léčivá rostlina, působící proti nadýmání. Používají se pro to semena. Je možné, že z králíkem to neudělá nic, možné je, že se po tom zduje. Pokud jim ale dáte je jednu malou rostliny, nebo malou část rostliny, tak se asi nestane nic. Nesmíte na tom ale asi stavět krmnou dávku.