Chtěl jsem se zeptat zkušenějších chovatelů, kdy začínáte měnit složení stravy pro stimulaci ptáků k hnízdění.
Všude čtu, abych začal podávat máčené, míchanici, změna složení zrnin, delší přísvit a kdo ví co ještě. Ale nikde není napsáno, kdy je ideální čas s těmito změnami začít. Pokud ptáci mají snášet dejme tomu na začátku května, tak jestli stačí 14 dní před vyvěšením budek. Nebo měsíc, dva, tři??
Chtěl jsem se zeptat zkušenějších chovatelů, kdy začínáte měnit složení stravy pro stimulaci ptáků k hnízdění.
Všude čtu, abych začal podávat máčené, míchanici, změna složení zrnin, delší přísvit a kdo ví co ještě. Ale nikde není napsáno, kdy je ideální čas s těmito změnami začít. Pokud ptáci mají snášet dejme tomu na začátku května, tak jestli stačí 14 dní před vyvěšením budek. Nebo měsíc, dva, tři??
Díky
Největší stimul je prodlužování dne, sluníčko, teplo, jarní deště jestli máte ptáky celoročně venku, tak je ani stimulovat nemusíte u ptáku to vypukne samo. Spíš mám špatné zkušenosti se stimulováním, že jeden jedinec byl až příliš v toku a toho druhého usmrtil. Osobně s klíčeným krmením začínám až když slyším vylíhlé ptáčata v budce.
Osobně krmením nestimuluji, krmím pestře po celý rok a k tomu je pak stimul prodlužující se den a teplo. Napište o jaké jde druhy, jestli Austrálie tak bych zpestřil krmení od února.
Největší stimul je prodlužování dne, sluníčko, teplo, jarní deště jestli máte ptáky celoročně venku, tak je ani stimulovat nemusíte u ptáku to vypukne samo. Spíš mám špatné zkušenosti se stimulováním, že jeden jedinec byl až příliš v toku a toho druhého usmrtil. Osobně s klíčeným krmením začínám až když slyším vylíhlé ptáčata v budce.
S KLÍČENÝM KRMENÍM ZAČÍNÁM, AŽ KDYŽ SLYŠÍM VYLÍHLÁ PTÁČATA V BUDCE. Vy jste teda umělec.Potom se nedivte, že vám jeden jedinec napadá toho druhého. Chce to číst, číst a jenom číst. Tady Vám bude radit každý všeumělec. Za mého mládí jsem si přečetl všechny knížky od Vašíčka , Kvapila, Víta atd. Mám všechny knihy od těchto našich chovatelů a do dnes, když se nudím, tak si je pročítám. Raději jdu přisvítit ptákům. Škoda už psát, jste líní navštívit chovatele a jen hledáte odpovědi na počítačích. Dnešní doba. Jo a ještě se nikdo nezeptal za kolik byl VÝKUP.
Odpověď na příspěvek uživatele PoldaJ z 22.01.2025, 14:24:57
Určitěm si myslím že běžnou Austrálii není potreba nijak zvlášť stimulovat ,slunce, jarní déšť a prodlužování dne vás spolehlivě dostane do toku vaší australije
Myslím že žádné čtení Vám nenahradí praktické zkušenosti, choval jsem mraky druhu včetně dražší Austrálie . Základ je vyzvědět od CHOVATELU od kterých je kupujete co nejvíc informací a prispusobit je svému chovu .
S KLÍČENÝM KRMENÍM ZAČÍNÁM, AŽ KDYŽ SLYŠÍM VYLÍHLÁ PTÁČATA V BUDCE. Vy jste teda umělec.Potom se nedivte, že vám jeden jedinec napadá toho druhého. Chce to číst, číst a jenom číst. Tady Vám bude radit každý všeumělec. Za mého mládí jsem si přečetl všechny knížky od Vašíčka , Kvapila, Víta atd. Mám všechny knihy od těchto našich chovatelů a do dnes, když se nudím, tak si je pročítám. Raději jdu přisvítit ptákům. Škoda už psát, jste líní navštívit chovatele a jen hledáte odpovědi na počítačích. Dnešní doba. Jo a ještě se nikdo nezeptal za kolik byl VÝKUP.
Muzete mi vysvětlit k čemu Vás příspěvek je , kromě toho že je potřeba hodně číst a že jsem umělec? Abych nezapomněl za kolik byly andulky?
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 24.01.2025, 19:35:43
Vtipálek👎 a k čemu jsou Vaše ty “vzácné rady”! Minimum chovatelů se podělí o své zkušenosti a ještě jsou i takový, že dají špatné informace ze závisti a pak se radují! Nepoznávate se náhodou?
Vtipálek👎 a k čemu jsou Vaše ty “vzácné rady”! Minimum chovatelů se podělí o své zkušenosti a ještě jsou i takový, že dají špatné informace ze závisti a pak se radují! Nepoznávate se náhodou?
Nerozumím Vašemu příspěvku za mě hovoří zkušenosti , bohužel potomci se nepotatili, tak se rád podělil s lidima které to zajímá no Vy to určitě nejste , ano, Chvapil , Vít a Vašíček je klasika ale je to pravek chápete to?
Mám Austrálii a těchto pár teplých dnů po sobě dělá velké divny. Přijde mi, že pomalu piřchází do toku ale snad se to ještě odsune. Po neděli se má teplota vrátit k normálu, tak snad, jinak to zavání průserem. Nějaké období s větší mrazovou periodou určitě ještě přijde. Hlavně nezapomeňte v předjaří na Supervit D. Díky němu jsem zachránil hodně samic, co začaly snášet brzy. Všechny samice, co nemohou snyst vejce kvůli chladu zachrání supervit D.
Jak to děláte s budkami u Austrálie na zimu? Odendáváte je z klecí , ucpáváte díry nebo necháváte přístupné normálně? Jak zabránit aby nesedli už v únoru nebo březnu?