Aktuálně: 2 773 inzerátů261 225 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Voliéra

Pavel (neregistrovaný) 23.01.2025, 10:46:48 xxx.xxx.209.17

Dobrý den. jsem začínající chovatel a mám dotaz.Vím,že voliéra nesvědčí žádnému plemenu holubů,ale rád bych se zeptal,která plemena jsou vhodná do voliéry? A která česká plemena jsou vhodná do voliéry? Mám problémy se sousedy. Děkuji. Chovu zdar. Pavel.

list
list 23.01.2025, 12:49:33 xxx.xxx.168.187

Zdravím, pokud vím, tak dnes už většina chovatelů chová holuby ve voliérách,  a to právě kvůli sousedům. Takže to bude spíš o tom vyhlídnout si plemeno, které se vám zalíbí, objet pár výstav v okolí, promluvit s chovateli na místě a rovnou si s ním domluvit nákup chovných, až se rozhodnete. 

A v českých plemenech máte celkem široký výběr - moravský pštros, prácheňský káník, benešovský holub, česká čejka, stavák, rakovnický kotrlák a to je jen, co mě v tuto chvíli napadlo. Výběr je opravdu široký.  

Anonymní (neregistrovaný) 30.01.2025, 07:29:42 xxx.xxx.214.175

Popravdě... svědčí a nesvědčí. Protože když budete mít holuby ve voliéře tak sice budou mít omezené letové možnosti, nebudou mít přístup úplně ke všem "přírodním minerálům", ale! nebude je vraždit dravec a ani nehrozí rizoko zalétnutí. On ten dravec ze začátku vůbec nevypadá jako problém, ale postupem času když z výletků "očeše" ty nejllepší člověk hold zjišťuje že to není úplně ideální řešení. Jediná možnost kterou rizoko dravce lze potlačit je vhodně zvolené plemeno, ale těch lítavých "dravci odolných je fakt málo". Já sobně jsem přes všechno bezbřehý/zarytý "nevoliérák". Protože bych tak přišel o ten nejhezčí pohled na hejno holubů na střeše... A zastávám názor že do voliéry patřej papoušci... takže pokud volíera tak volit nějaká plemena která už svoji cestu "k papouškům" mají už z části za sebou...

list
list 30.01.2025, 09:37:02 xxx.xxx.170.162
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.01.2025, 07:29:42

Já jsem zastáncem voliéry. Osobně holuby pouštím denně, vlastně ve voliéře jsou zavřeni, jen když je to potřeba kvůli prodeji, očkování a podobně, jinak si létají volně celodenně, jen na noc voliéru zavřu a mám jistotu, že si pro ně nedojde predátor. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.