Ahoj. Chtěla bych se vás zeptat, jestli je pravda, že pro cvrčky a šváby není vhodná listová zelenina. Četla jsem na jednom webu: ... pravidelně podávejte vodní gel z naší nabídky nebo ovoce či zeleninu jako zdroj vody - např. mrkev či jablko, doporučujeme nepoužívat listy čínského zelí, salátu apod. ze supermarketů, které bývají plné pesticidů a jiných hmyzu nebezpečných chemických látek. Takže ta otázka je: Je to pravda? Děkuji za odpovědi.
Já dávám pampelišky, jetel, mladé listy stromů a keřů - třeba zbytky z krmení strašilek, padané ovoce, jen v zimě jsem občas nucen kupovat zeleninu na krmení; minimálně ty saláty obsahují dusíkaté sloučeniny, z hnojiv, a pokud jsou hydroponicky pěstovány, obsah vitamínů a všeho bude minimální, lépe oloupat třeba domácí jablka a podobně + nějakou formou živ. bílkovinu, oblíbené je třeba krmení pro akvarijní rybičky
Děkuji za odpověď.💖 Já mám jednoho cvrčka banánového. Je to samice a založila jsem nové téma: Cvrček banánový o samotě, a tam jsem se ptala, jestli jí vadí, že je sama (více podrobností viz téma). Předtím jsem jí dala kousek zelí a jedla to. Pak to okoralo a tak jsem to vyhodila. Tak jsem tam dala kousek mrkve, dvě tablety pro ryby dna, a teď jsem jí tam dala kousek jablka. Zelí už nebudu dávat.
Já to nedokážu posoudit, zda potřebuje společnost ostatních cvrčků, přišlo by mi to smutné a i lépe se krmí nějaké množství, u jednoho je to takové statické..
Některé druhy se chovají i pro radost, nebo z odborných důvodů, univerzitní projekty atd