Aktuálně: 2 956 inzerátů222 870 diskuzních příspěvků18 439 uživatelů

Maska na hlavu koně

Jizba (neregistrovaný) 25.01.2025, 15:47:38 xxx.xxx.165.47

Znám koňaře, co používá toto na obrázku.

údajně je pak koník uvolněmější a ovladatelnější při závodech. Je to všechno oká? Na velké pardubické sem to nikdy neviděla, tak u kterých závodů se to používá, když ne na tom největším závodě co u nás je. Za mě to hraničí s týráním, koník nemůže vidět do boku to ho musí dost omezovat a navíc kvůli tomu musí docházet k bočním střetům jestli to teda někdo u závodu používá.

Obrázek
Ph (neregistrovaný) 25.01.2025, 18:02:19 xxx:xxx.dd7e:749a
Jizba:

Znám koňaře, co používá toto na obrázku.

údajně je pak koník uvolněmější a ovladatelnější při závodech. Je to všechno oká? Na velké pardubické sem to nikdy neviděla, tak u kterých závodů se to používá, když ne na tom největším závodě co u nás je. Za mě to hraničí s týráním, koník nemůže vidět do boku to ho musí dost omezovat a navíc kvůli tomu musí docházet k bočním střetům jestli to teda někdo u závodu používá.

Obrázek

spatne koukate… napr.

Obrázek
kometa
kometa 25.01.2025, 18:04:42 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Jizba z 25.01.2025, 15:47:38

Je to všechno oká?

Je to OK. Na dostizích se blinkersy používají. S týráním to nemá nic společného.

Jizba (neregistrovaný) 26.01.2025, 16:35:13 xxx.xxx.165.47

Oká, tak děkuji, uklidnili jste mě.

Arbora
Arbora 29.01.2025, 09:41:00 xxx.xxx.131.15

Asi ste tú VP tento rok nesledovali pozorne, pretože zrovna tento rok víťaz tzv. blinkers na hlave mal. V prekážkových dostihoch sa ale tento typ tienidiel využíva menej, častejšie sú vidieť tzv. beránky po stranách hlavy. 
Jediné, čo to spôsobuje je to, že kôň nevidí za seba. Používa sa u koní, ktoré napríklad prilíš riešia to, čo sa okolo nich deje. Takto majú trochu obmedzený výhľad a môžu sa viac sústrediť na to, čo ich čaká pred nimi, než to, čo robia kone okolo. Z čoho vyplýva aj tá lepšia ovládateľnosť. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.