Aktuálně: 2 702 inzerátů263 141 diskuzních příspěvků19 188 uživatelů

Štěně s PP - odpovědnost chovatele

Buggyra
Buggyra 27.01.2025, 11:08:10 xxx.xxx.198.226
Fina:

Smlouvu má, nevím co v ní všechno je. Zeptám se. 

Smlouvu by měl vidět hlavně advokát, aby měla majitelka relevantní názor, zda do sporu jít a jakou má oporu. Dobré vědět, zda je tedy množitelka podnikatelka nebo ne.

Fina
Fina 27.01.2025, 11:10:10 xxx:xxx.1738:e75f
hmn:

“Reklamace = vrátit štěně a dostat zpátky peníze.”

to je jen jeden z možných způsobů řešení, ne jediný

Moju jsem brala o pár dní později kvůli léčbě klostridií, přetrvával průjem, byla dost dlouho na vařené dietě, šla do prošlapů-dostávla doplňky (první pikslu mi už nabalila chovatelka)….nohy má rovné

rozbor krve byl?

Děkuji za odpověď. Rozbor krve - nevím, zeptám se.

janaa
janaa 27.01.2025, 11:25:29 xxx:xxx.528d:632b

Jestli jsou ty křivé nohy pouze od toho začervení (neslyšela jsem tedy o tom),tak se to zas rychle kvalitní stravou upraví. Jinak si myslím,že nedostane nic. Chovatelka jí navrhla,ať štěně vrátí, na to nepřistoupili. A u začervení se může točit na tom,že štěňata pravidelně odčervovaná byla, a že se to může stát. Což může. Ostatní bylo řečeno,brát si psa z takové chovky,tak si člověk nabíhá sám. Faktem je, že třeba u labíků tyhle chovky,co mají klidně tři čtyři vrhy najednou,to umí prodat,mají zaručeně nejroztomilejší fotečky😎

Arbora
Arbora 27.01.2025, 11:31:57 xxx.xxx.255.93

Už je to skoro 20 rokov (omg), čo som si vzala psa z útulku, šteňa a do desiatich dní sa zos*al tak, že z toho bola rachitída. Dostal myslím, nejaký vápnik, diétu a nohy sa mu začali rovnať v odstate zo dňa na deň. Do mesiaca hádam nebolo poznať, že by niekedy mal nejaký problém. Tie nohy boli ako z gumy, to som nikdy nevidela.  Kým ho nezabila rakovina, tak s pohybovým aparátom nemal žiadny problém.  
Čo by som teda urobila je to, že by som sa dala vypracovať posudok od veta, čo psovi je, aké sú vyhliadky do budúcnosti a na základe toho by som sa s právnou pomocou domáhala nejakej úľavy. 

Tenurri
Tenurri 27.01.2025, 12:08:02 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 27.01.2025, 11:47:24

Kamarádka pomáhá v záchranné stanici pro čsv a co tak říkala, tak je prý chovatelská scéna čsv z větší části dost hrůza. Samozřejmě jsou i slušné chovky, ale…

Arosek
Arosek 27.01.2025, 12:11:45 xxx.xxx.100.20
janaa:

Jestli jsou ty křivé nohy pouze od toho začervení (neslyšela jsem tedy o tom),tak se to zas rychle kvalitní stravou upraví. Jinak si myslím,že nedostane nic. Chovatelka jí navrhla,ať štěně vrátí, na to nepřistoupili. A u začervení se může točit na tom,že štěňata pravidelně odčervovaná byla, a že se to může stát. Což může. Ostatní bylo řečeno,brát si psa z takové chovky,tak si člověk nabíhá sám. Faktem je, že třeba u labíků tyhle chovky,co mají klidně tři čtyři vrhy najednou,to umí prodat,mají zaručeně nejroztomilejší fotečky😎

Hele me prave po precteni prispevku zadavatelky uplne prvni napadlo nekolik labikaru a vubec netusim proc 😀

janaa
janaa 27.01.2025, 12:14:24 xxx:xxx.528d:632b
Arosek:

Hele me prave po precteni prispevku zadavatelky uplne prvni napadlo nekolik labikaru a vubec netusim proc 😀

Taky netuším🤣

kometa
kometa správce
27.01.2025, 12:39:38 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 27.01.2025, 10:42:22

Že ta začervená střeva nemůžou absorbovat vápník a fosfor ?

Přesně tak. 

Sarah01
Sarah01 27.01.2025, 13:06:54 xxx.xxx.217.40
Arosek:

Alenko prosim pekne - ktery klub a pripad mas na mysli? 

Pac teda jedina cesta jak omezit nekomu pocet vrhu je cestou nevydani krycich listu (coz si zadelava na problem poradce chovu), nebo pak zakazem cinnosti na zaklade rozhodnuti disciplinarni komise a o tom bych asi neco vedela 😀

Klidne do SZ, at to tu neplevelime ;)

Máš to v SZ. 

Doron
Doron 27.01.2025, 13:15:01 xxx.xxx.166.89

Měli by teď asi tedy taky omezit pohyb.

Nebo?

Čsv.. to mě překvapilo. Mluvila jsem teď s jednou chovatelkou a říkala, že na feně chovat nebude, že o štěňata není zájem.

Taky jsem tipovala labíky🙂.

Sarah01
Sarah01 27.01.2025, 14:09:16 xxx.xxx.217.40
Fina:

Děkuji za odpověď. Rozbor krve - nevím, zeptám se.

Ještě mě tak napadá jen ohledně toho odčervení, nevíte, čím ta chovatelka odčervila a mají to zapsané v Petpasu? 

Já jsem právě po zkušenostech chovatelky od Cherry, která měla s Canivermem špatné zkušenosti odčervila štěňata 3x sirupem Drontal a teď u druhého vrhu jsem zjistila, že to asi nemá až takový účinek, protože u jedné fenky až u majitelů doma po dalším čtvrtém odčervení z ní vyšla obrovská škrkavka a předtím měla neustále zažívací problémy.

Lupus4
Lupus4 27.01.2025, 14:25:36 xxx.xxx.205.61

taky je důležité čím nový majitel krmí…jestli nějaký “čuprduprgrancle”

tak je to taky na h..no, ať přejde na skelety tam je maso, kosti, tuk - vše co mimi potřebuje

Ph (neregistrovaný) 27.01.2025, 14:34:15 xxx.xxx.95.141
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 27.01.2025, 14:09:16

to neni jen o tom, cim odcervujete, ale i kdy. Matku i stenata. Ve zkratce se nesmi poddavkovat a davat v intervalech, ktere nedovoli dokoncit skrkavkam vyvojove stadium.  

U promorenych chovu - a to je vsude, kde se zvirata toci z jakych koliv duvodu, potkavaji se ruzne vekove kategorie - se na to delaji odcervovaci programy, chovatele jsou v kontaktu s vety. Neni na tom nic spatneho - aby si nekdo nemyslel. Doby, kdy vsechno vymrzlo a prostredi se trosku samo “vycistilo” jsou uz roky pryc. 

Ty vekove kategorie - ty jsou taky zasadni, jak pristupovat k odcerveni.  Vzdycky mi stavaji hruzou vlasy na hlave, kdyz nekdo rika, ze brezi fena neni treba odcervovat, ze mela vzdycky koprologii cistou.. Bych jim pak ukazala, co to udelalo se stenaty …

Ph (neregistrovaný) 27.01.2025, 14:36:09 xxx.xxx.95.141
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 27.01.2025, 14:25:36

Tak ono krmeni super grancle a na prilepsenou pul kila svaloviny  - to je taky bomba. A ty nohy to steneti zkrivi za 3 dny…

Lupus4
Lupus4 27.01.2025, 14:40:43 xxx.xxx.205.61
Ph:

Tak ono krmeni super grancle a na prilepsenou pul kila svaloviny  - to je taky bomba. A ty nohy to steneti zkrivi za 3 dny…

na granclích byly UVOZOVKY a jen o svalovině nebyla řeč

megi-the-pes
megi-the-pes 27.01.2025, 14:44:29 xxx.xxx.124.197

pochybuji, že 4 vrhy a kdo ví kolik dospělců někdo krmil masíčkem,
granulky šly se štěkanátkem na cestu, ne 🙂 a právě by tohle nezpůsobily, pokud jsou dobře vybrané
dobrá poznámka ohledně svaloviny, nepoučený nový majitel mohl chtít dopřát
a už to je
napíše sem, čím krmí?

Doron
Doron 27.01.2025, 14:57:12 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 27.01.2025, 14:34:15

Tři dny stačí ? Tak to je tedy síla.. Je to možné, že majitelé v dobré víře přilepšovali a při tom růstovém spurtu se to hned projevilo.

A s tím odčervováním jste mě teda nahlodala.

Taky  poslední dobou nechávám dělat koprologii a neodčervuju ;( s pocitem, že dělám pro psy to nejlepší.

janaa
janaa 27.01.2025, 15:00:53 xxx.xxx.174.209
Doron:

Tři dny stačí ? Tak to je tedy síla.. Je to možné, že majitelé v dobré víře přilepšovali a při tom růstovém spurtu se to hned projevilo.

A s tím odčervováním jste mě teda nahlodala.

Taky  poslední dobou nechávám dělat koprologii a neodčervuju ;( s pocitem, že dělám pro psy to nejlepší.

U dospělého psa je to naprosto v pořádku. U březí akojící feny se odčervovat musí,protože hormony v kojení “oživí” stádia škrkavek,která právě na tohle čekají a přes placentu a mléko se dostávají do štěňat (zjednodušeně, víc lze najít na netu)

Sarah01
Sarah01 27.01.2025, 15:03:17 xxx.xxx.217.40
Ph:

to neni jen o tom, cim odcervujete, ale i kdy. Matku i stenata. Ve zkratce se nesmi poddavkovat a davat v intervalech, ktere nedovoli dokoncit skrkavkam vyvojove stadium.  

U promorenych chovu - a to je vsude, kde se zvirata toci z jakych koliv duvodu, potkavaji se ruzne vekove kategorie - se na to delaji odcervovaci programy, chovatele jsou v kontaktu s vety. Neni na tom nic spatneho - aby si nekdo nemyslel. Doby, kdy vsechno vymrzlo a prostredi se trosku samo “vycistilo” jsou uz roky pryc. 

Ty vekove kategorie - ty jsou taky zasadni, jak pristupovat k odcerveni.  Vzdycky mi stavaji hruzou vlasy na hlave, kdyz nekdo rika, ze brezi fena neni treba odcervovat, ze mela vzdycky koprologii cistou.. Bych jim pak ukazala, co to udelalo se stenaty …

Já odčervovala právě přesně podle příbalového letáku. A zároveň se štěňaty při prvním odčervení i celou domácí smečku. Jj, to vím, že u březí feny koprologii udělat nestačí, larvičky už má v těle a ty přecházejí do jejího mlíka a tím do štěňátek. Takže myslíte, že podle toho příbaláku je to špatně? Chovatelce od Cherry právě jedno štěňátko po odčervení dočasně ochrnulo na zadní nožky, nejspíš to teda bylo toxiny ze škrkavek, tipuju.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.