Jako první jsem se koukla na recenze obchodu jsou rozporuplné, ale jde mi spíš o to, zda s těmi kleštěmi - třeba je mají i jinde? - nemá někdo zkušenost. Že by se to třeba mohlo hodit, až budu konečně budovat tu slepičí farmu 😀
Já si osobně nemyslím, že cena vždy musí něco říkat o kvalitě produktu. Také záleží jestli se jedná o jednorázovou akci či opakovatelně používané nářadí. Když jsem si kupoval třeba golu nebo aku vrtačku tak jsem do toho velký peníze nedával když jsem jí vzal sotva do ruky jednou za měsíc abych dotáhnul nebo smontoval nějaký nábytek, ale dům bych s tím stavět nechtěl. To se pak ukázalo na opravě auta když jsem potřeboval obyčejnou golou povolovat / utahovat šrouby na autě v určitých memontech a gola to nepřežila. Jestli se bude jednat o jednorázovou akci při stavbě slepičí farmy tak bych osobně taky nechtěl rvát zbytečně velké peníze. Zbijecí kladivo jsem kupoval na bazoši za 500, starý hnusný a před dosloužením, ale na to vybourání jedné místnost dostačující.
Jinak k dotazu. Zkoušela jste project bazarové stránky? Ještě pokud máte pochybnosti ohledně Vašeho eshopu (mně to taky přijde nějaké divné) tak osobně bych doporučil tuto stránku.
Bohužel tu značku ani neznám takže vlastní zkušenost nemůžu napsat, ale někde na internetu se třeba dá něco najít. 🤷 Ono taky kolikrát značka toho moc neřekne, protože může být jeden výrobce pro 5 značek například. Toho jsem si všimnul když jsem hledal nějakou sadu nářadí. Porovnal jsem obrázky třech značek a prostě tvar, rozpoložení apod… byly identické jen jiná barva s jiným znakem podle té “značky”. Wurth to taky takhle dělá, ale když se sežene co opravdu Wurth vyrobil tak je to super kvalita, ale za opravdu nekřesťanské peníze. Můj kamarád má malou sadu od Wurthu - gola, několik nástavců,… a v práci s tím rozebral za tich x let ledacos (automatizační stroje) včetně interiéru svého auta když si chtěl předělat elektriku a po tich letech když jsem si jí půjčil tak opotřebení nebylo znát. Taková sada by normálně stála 500-1000Kč a ta jeho Wurth stála asi 6000Kč 😃 ale 5000Kč mu zadotovala firma takže super věc. 👍
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.01.2025, 09:44:01
Tuhle ubohou pružinku mají moje nůžky na růže… jednu sezonu přežily… Pletivo nepotřebuje takové kleště, na dřevo i plech mám trapnou lidl aku “sešívačku”, sponkovačku, bere sponky i hřebíky, velký, na tu směšnou cenu má celkem sílu, v pohodě prorazí plech, ničím ji už dlouho a víš, kdo mi ji půjčil, to je taky dobytek, my jsme dva. 😀 Tento nástroj je schopný akorát zatočit sponečku dokola, což vlastně nikdo nepotřebuje, a co budu dělat s něčím, co nic jiného neumí?
Tuhle ubohou pružinku mají moje nůžky na růže… jednu sezonu přežily… Pletivo nepotřebuje takové kleště, na dřevo i plech mám trapnou lidl aku “sešívačku”, sponkovačku, bere sponky i hřebíky, velký, na tu směšnou cenu má celkem sílu, v pohodě prorazí plech, ničím ji už dlouho a víš, kdo mi ji půjčil, to je taky dobytek, my jsme dva. 😀 Tento nástroj je schopný akorát zatočit sponečku dokola, což vlastně nikdo nepotřebuje, a co budu dělat s něčím, co nic jiného neumí?
Kup si bezkartáčovou cca sponkovačku. A tu už beztak máte. 😀
Ne zrovna u těchto kleští, ty jsou mimo mě, ale když někdo hodí, že si něco koupil za celkem větší peníz, první co udělám je, že si to vyhledám na Alibaba a hned vidím, že to je tak třikrát levnější a tady to prodávají jako úžasnou věc za ,,dobrou"cenu😏
Kolikrát je lepší koupit v bazaru nebo přez inzerát. Někdy mi přijde že to nové nářadí je snad z perníku a ne z kovu. Máme řadu věcí ještě po příbuzných a ty drží. To nové- člověk zabere a rupne to. A vždycky co nejdál od baráku uprostřed práce.
Odpověď na příspěvek uživatele list z 02.02.2025, 07:13:08
Vůbec ne. Ale to si nesmíte vybírat věci za pět korun. Kde myslíte, že se vyrábí to množství Fiskars, Makita, Bosch, v Evropě, jo? Většinu věcí si teda koupím tady, protože mi to je blbé… ale evropským eshopům není blbé si dát 500 % navrch. Koupí kontejner výrobků, tady je zabalí a dají EAN ČR, PL, DE. To pak člověk přemýšlí, podporuji fakt nějaký náš obchod, nebo překupníka, co si ze mě dělá…? Dělá se na Taiwanu, ve Vietnamu a hlavně té Číně. Vemte si, že Čína je největší výkupník kovů. Na co, na těch “pár” aut? Pořídila jsem sadu nožů Fis., jely tak rychle zpět do krámu, a eště jsem se cítila blbě, že se mi nelíbí, co tento vrchol kvality stvořil, že jsem asi namyšlená. Hm. https://www.productfrom.com/products/0/Fiskars/0/1
Když hledám nářadí, tak třeba kované, nože, rýč, vidle. Protože ty staré, tisíc let snad, někdo ukrad. Jak říká drvodělka. Vrtačku jsem chtěla ne made in china, tak bazar… už má asi 20. narozeniny.
Teď na mě furt vyskakují reklamy “těhotnej kuchař doporučuje pánvičku”. Prostě obyčejná další vrstva nerezu (je to náhodou super, žádný teflon), honeycomb vzor… odkud myslíte, že to všecky ty české značky mají? Jen logo namalované. https://www.productfrom.com/products/0/Tefal/0/1
Je to k pláči, že se u nás nedá (všici víme proč) vyrábět jako dřív.
Já třeba mám rýč fiskars. Skvělý, používám ho skoro furt 30let. Chtěla jsemsi kouopit nový, zas fiskars, když se osvědčil. Ten nový jsem okamžitě ohla - zlomila v polovině. Takže mám pořád ten starý, co jsem z něj už třetinu ubrousila.
Ona i ta Asie umí vyrábět kvalitu, jen nám sem vozí aušus, ale stojí jako ta kvalita.
Díky všem, no tak uvidíme, jak to vymyslíme, u nás to bude-myslím? - jen jednorázovka, tak právě jsem si říkala, že nemá cenu investovat . Hm a ještě mě napadá, že bych se mohla zeptat někde v okolí, jestli je někdo nemá. Sice tady ty ohrady z pletiva nejsou, ale za zeptání se nic nedám.
Před cca 2 lety jsem si koupila benzínovou sekačku Hecht, protože tady v blízkým servisu nic jinýho z těch “levnějších” značek neopraví. Stála 8 tisíc, čtete dobře, a je to neskutečnej krám. Kromě toho, že to neposeká vlhkou trávu, tak čistit se musí po každém sekání a to tak, že se musí nahnout jen na jednu stranu, jinak nateče olej, kam nemá. Už jsem taky musela vyměnit nůž a sehnat ho byl úspěch a stejně úplně nesedí. Nevím no, 8 tisíc mně nepřijde zrovna málo, Fieldmann se stejnými parametry stála polovinu, bohužel servis až v Prostějově nebo v Šumperku. A ten já potřebuju, protože na jaře si to sama neudělám. Bylo mně nakonec řečeno, že kvalitní sekačky stojí od 15 tis. vejš. To abych vykradla banku asi.
Hecht je taky čína, to samé co obi, nejlevn. mountfýld, fieldman, … vtipné je, že nejlevn. strunovka z mount. jede snad 10 15 let, vždy si koupím něco lepšího (Makita/Dolmar), ono to cípne, tak zas vytáhnu tohle. Kupte slépky, nemusíte kosit. 🙂 Kupte sekačku starodávnou, co se někomu válí v garáži; překáží, je to nezničitelné.
Díky všem, no tak uvidíme, jak to vymyslíme, u nás to bude-myslím? - jen jednorázovka, tak právě jsem si říkala, že nemá cenu investovat . Hm a ještě mě napadá, že bych se mohla zeptat někde v okolí, jestli je někdo nemá. Sice tady ty ohrady z pletiva nejsou, ale za zeptání se nic nedám.
Zapůjčí v prodejnách pletiva. Aspon tady u nas je mají.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.02.2025, 08:37:18
Máme stoletou - resp. dvacetiletou sekačku, už ji shnilo šasí, ale motorově dokonalá, zmákne všechno i přerostlou mokrou trávu. To je sice trochu práce, musí se to umět a vybírat často z podvozku, ale dá to. Pak máme novější, silnější………. ale na tuhle stařenku rozhodně nemá a už odchází. A to nebyla z nejlevnějších. Tak vono to bude jedno.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 03.02.2025, 08:52:55
Bude to zatřešená voliéra, takže ano, bude se to přitloukat do trámků, ale říkala jsem si, že třeba to bude nutný nějak někde i spojovat? Tak že bych byla připravena. ? Ale je fakt, že to pak asi půjde zakroutit obyč kleštěma, takže NIC KUPOVAT NEBUDU, už je to jasný 😀