Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 02.02.2026, 18:45:48
Tak to já o víkendu už líheň naložil a houpe se tam dvacet malých velsumek 😀 Tak uvidíme, jakej je ten novej Vendelín čipera. Takhle se zdá, že je, holky prohání … až z nich peří lítá 😀
Odpověď na příspěvek uživatele list z 02.02.2026, 18:52:03
😂👍tak to gratuluji a jsem zvědavá, kolik kuřátek z vajíček bude, jak se váš čipera kohoutek snažil😀🐣🐣…já s líhnutím nepospichám, nemám ideální podmínky pro odchov maličkých kuřátek, tak ještě musím počkat 😥….
Tak jsem dneska poprvé zapálila slipkám ráno pomníček (hřbitovní svíci pod miskou s krmením), jsem zvědavá, zda bude svítit ještě odpoledne 🙂 Ráno se tvářila svíčka statečně.
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 02.02.2026, 22:10:26
Já mám postavené dvě odchovničky, mám dvě umělé kvočny a letos plánuju dvě líhnutí. První moje vejce a druhé vejce koupená, ta už mám domluvená, abych doplnil hejno. Mám se o ně ozvat až v polovině března, tak mi to pěkně vychází a navazuje 😀 A jelikož můj starý minorák Čerdel odešel do věčných hrabanišť, budu na podzim shánět nějakého pěkného kohoutka, abych měl dva kmeny, jen kroužky asi budu muset doobjednat, ty jsem podcenil 😲
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 05.02.2026, 13:21:41
..no konečně 😀👍. mám podobný, velký husník i s tím velkým oknem, v létě husté letované pletivo, v zimě polykarbonát na výměnu …udělal to manžel, na můj návrh…prostě z praxe…
…ještě k těm “profi”kurníkům, které se stále v inzerci nabízí dodám, že je asi vyrábí lidé, kteří viděli slepici asi jen na obrázku…ale to všichni víme..viz nabídky kurníku pro 20 slepic, do kterého se ve skutečnosti vejde slepic sotva pět..🤦😀
připomíná mi to spíš nějakou saunu než kurník. Mně osobně nejvíc na podobných stavbách vadí dřevěná podlaha, která brzy hnije a propadne se. Čpavek je agresivní.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.02.2026, 08:30:10
Tento kurník je už trochu luxusní…dřevěná podlaha by mi pro slepice nevadila, ty vodu nečvachtaji, jako husy nebo kachny…já to mám pro husy na hnízdění a odchov housat, tak dřevěná podlaha není, to by ani nebylo vhodné. na zem se stele sláma..mám tam i krmeni pro housátka, vodu..jinak mně a hlavně husám s housaty vyhovuje.. příště bych nechala udělat ještě větší 👍😀..
..a jen tak pro oko 😀,vykvetl mi druhý stvol hvězdniku😇…sice tento vykvetl dřív, než měl, protože byl na okně v místnosti, takže “nezatáhl”podle pravidel pěstování..neměl žádný zimní odpočinek ..opět má čtyři krásné květy..první květy už jsou zaschlé, ale udělala jsem včeličku🐝, takže v semenikách budou semínka 😀👍…budem množit 😀
😂jeje😀, ráda bych se podělila, ale ani malinkou cibulku zatím nemá..jen snad budou za semínka…ale to bude tak pro Mičurince", asi hokus,pokud 😀,ale uvidíme ..budu průběžně podávat zprávy👍😂…jinak jsem tu krasavici koupila asi předloni v Hortisu za 150,-kč..byla poloviční, o ten květ byl malý, ale ta BARVA 😲😇👍….škoda, že nekvete déle…
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 07.02.2026, 10:19:46
Mě se strašně líbí. Ale neumí to nechat zatáhnout. To mi prostě nejde. Tak jsem je už ani nepořizoval, kdysi jsem je měl, ale nezatahovaly a ani nekvetly
Mě se strašně líbí. Ale neumí to nechat zatáhnout. To mi prostě nejde. Tak jsem je už ani nepořizoval, kdysi jsem je měl, ale nezatahovaly a ani nekvetly
Já se zatažením, zaschnutim listů , nemám problém..na podzim, když už hrozí nízké teploty , uklidím muškáty i hvězdiky do volného kotce v maštali a nezalévám..po čase pomalu listy žloutnou a uvadají, až úplně zaschnou..už teď to tak mám…jsem je dneska fotila..ještě tak měsíc, než je “probudím,”podle potřeby rozsadim , přesadím, vynesu na světlo a začnu pomalu zalévat..
Já na to letos už vážně kašlu, koupím rovnou sazenice. Nějaké patlání se semínky, nemám na to prostor, podmínky ani schopnosti, raději dám víc korun do sazenic a pak třeba dokoupím až budou ve slevě “po sezoně” (u nás na severním svahu nastává sezona zrovna ve chvíli, kdy u zahradníka začínají slevy 😀).