Dobrý den všem.
Mám 17 týdnů stará kuřata. Dnes jsem si všiml, že jedna kuřička není ok. Je apatická, nežere, trus byl jen malé hovínko, ale normální, ne průjem, peří znečištěné nemá. Nebyl jsem teď tři dny doma. V neděli večer byla ok, dnes jsem se odpoledne vrátil a zjistil jsem, že není v pořádku, takže víc vypozorováno nemám a rozhodně dnes nemíním dělat radikální konečné řešeni.
Napadl mne/doufám v típek. Strhnout ho samozřejmě umím, babička a pak i já jsme na ránu dávali sádlo.
Nechci ji zbytečně mordovat tak bych se chtěl zeptat na příčinu tvorby típku u kuřat a případně jiné rady léčby a zda se mohou vytvořit i u takto starých kuřat.
Krmím K2, na noc zrno pšenice a slunečnice 5:1, sem tam zbytky, ale jen zelenina, vařený brambor a jogurt s kouskem chleba (troška jen na chuť), mají zelený neomezený výběh.
Teď jsem se na ni byl podívat, tak doplňuji. Dýchá s otevřeným zobákem. Tak dýchala, když jsem si jí všiml, když jsem je pak volal na večerní krmení, tak dýchala normálně. Takže pátrat asi tímto směrem. Googlil jsem syngaminozu, jiné projevy než ten otevřený zobák nemá (možná jen ani nepije). Slepice máme po třiceti letech, dvůr by tedy měl být nezamořený.
V sousedícím výběhu máme desátý den kuřičky z drůbežárny (takže karanténa dost vlažná. Ty jsou ale zdravé jako řípa.
Děkuji.