Byla jsem vzadu a celou cestu myslela na to, že ty stopy, jestli tam budou, musím vyfotit. Jenže ráno sněžilo…nebyly😕 Ty vaše kuní nejsou snožmo, jako jsem je tu měla já, ty byly úplně přední vedle sebe, zadní vedle sebe, prostě snožmo.
Stopy ve sněhu, stopy v písku a třeba i stopy v kamenech.
Mezinárodní tým archeologů vedený vědci z Archeologického ústavu Akademie věd ČR Brno, odhalil v jeskyni Švédův stůl v Moravském krasu rytinu starou zhruba 15 000 let. Rytý vápencový blok s vyobrazením koně byl původně součástí jeskynní stěny a představuje mimořádný doklad magdalénského umění, sloužící jako nepřímý doklad dosud nenalezeného parietálního (jeskynního) umění v Česku. Nález naznačuje, že figurativní jeskynní umění nebylo výsadou jen západní Evropy. Výsledky výzkumu, realizovaného ve spolupráci s českými a australskými odborníky, publikoval prestižní časopis Journal of Paleolithic Archaeology. Tento objev přináší nové poznatky o myšlení lidí na konci poslední doby ledové. https://www.avcr.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/Praveky-kun-z-Moravskeho-krasu-prepisuje-mapu-evropskeho-jeskynniho-umeni/
Mně ty na 2. fotce připadají jiné než na první. Tedy č. 2 mi připomíná jezevce. I ten mýval severní už k nám domigroval. Sem tam tu bývá i střelen. Může být.