Aktuálně: 2 166 inzerátů287 000 diskuzních příspěvků20 493 uživatelů

Přirozená průměrná délka života kohoutů

acher (neregistrovaný) 21.07.2026, 11:07:51 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 21.07.2026, 11:02:11

Když jste u té vody, tak v 5. třídě, kam chodí vnuk, se učitelka zeptala jestli řeky pramení  hlavně na horách nebo v údolí. Můžete si tipnout kolik dětí to vědělo.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 21.07.2026, 11:13:00 xxx.xxx.128.36

Taky jsem  si myslela, ale lidi leniví , nechce se jim myslet. Tady na vesnici taky. Nastěhovali jsme se cca 15let zpět  a na procházce se psy dcera potkala starší kamarádku a tak šla s námi a já dceru zkoušela Elly co je to za strom a ona  " smrk, Lípa…., došli  jsme ke kvetoucích kaštanu a ona na kamarádku Mirko a to víš,  že  jo, no nevěděla,  nechtěla vědět.  Malá ji poučila,  že Jírovec maďal 🙈nebo taky kaštan. Prostě lidi jsou líní nebo nemají  čas  se koukat kolem sebe a ptát se, rodiče dětem povídat ….., samozřejmě ne všichni,  ale je jich čím dál víc. Je to smutný. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 21.07.2026, 11:15:24 xxx.xxx.128.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.07.2026, 11:06:44

Taky jsem jim dala tento příklad,  ale to bylo ještě horší . Vemeno=prsa, pro některé  nepochopitelné. Jak už jsem psala, lidi leniví, nechtějí chodit do souvislostí…

Varaxi
Varaxi 21.07.2026, 12:10:11 xxx.xxx.129.250

Když jsem byla malá, myslela jsem si, že chleba je zelenina jako třeba dýně. Byly mi tři. 🙂 

Varaxi
Varaxi 21.07.2026, 12:11:12 xxx.xxx.129.250

Kohouta, křížence nosných hybridů, jsme měli šest let v naprosto plné síle, než si ho odnesla liška. 

tetrivek
tetrivek 21.07.2026, 13:08:29 xxx:xxx.fef0:88a8
Dublinbarzoj:

Taky jsem  si myslela, ale lidi leniví , nechce se jim myslet. Tady na vesnici taky. Nastěhovali jsme se cca 15let zpět  a na procházce se psy dcera potkala starší kamarádku a tak šla s námi a já dceru zkoušela Elly co je to za strom a ona  " smrk, Lípa…., došli  jsme ke kvetoucích kaštanu a ona na kamarádku Mirko a to víš,  že  jo, no nevěděla,  nechtěla vědět.  Malá ji poučila,  že Jírovec maďal 🙈nebo taky kaštan. Prostě lidi jsou líní nebo nemají  čas  se koukat kolem sebe a ptát se, rodiče dětem povídat ….., samozřejmě ne všichni,  ale je jich čím dál víc. Je to smutný. 

Je to asi dva roky co jsme museli nechat u mamky na zahradě pokácet smrk ztepilý a douglasku. Hodně dlouho jsme o tom přemýšleli, bylo nám líto kácet krásné velké vzrostlé stromy. Ale nešlo to, nebyli na tom dobře a hrozilo, že se při větším větru skácí a poškodí dům, nebo kolnu. Musela jsem sehnat firmu, protože kácení bylo rizikové a pán je kácel postupně pomocí plošiny. 

Pak přišel soused starší pražák, který se nesnese s nikým ze sousedů… a povídá to je škoda, že jste pokáceli ty krásné,, borovice". 

Tak jsem mu vysvětlila proč a že nám je to líto, ale nešlo s tím nic dělat. On jako laik to dlouho zpracovával. No raději jsem mu druh stromů nevysvětlovala…….. Ale nemám slov, je to majitel několika velkých firem… 

kometa
kometa správce
21.07.2026, 13:19:21 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 21.07.2026, 11:15:24

Taky jsem jim dala tento příklad, ale to bylo ještě horší

Tak to jim není pomoci. A někdy mám pocit, že lidstvu jako takovému. Opravdu jsem ráda, že nebudu učit generaci dětí, které od dvou let koukají do mobilu/tabletu. Už tak vidím, jak šla jejich mentální úroveň dolů.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.