Když jste u té vody, tak v 5. třídě, kam chodí vnuk, se učitelka zeptala jestli řeky pramení hlavně na horách nebo v údolí. Můžete si tipnout kolik dětí to vědělo.
Přirozená průměrná délka života kohoutů
Taky jsem si myslela, ale lidi leniví , nechce se jim myslet. Tady na vesnici taky. Nastěhovali jsme se cca 15let zpět a na procházce se psy dcera potkala starší kamarádku a tak šla s námi a já dceru zkoušela Elly co je to za strom a ona " smrk, Lípa…., došli jsme ke kvetoucích kaštanu a ona na kamarádku Mirko a to víš, že jo, no nevěděla, nechtěla vědět. Malá ji poučila, že Jírovec maďal 🙈nebo taky kaštan. Prostě lidi jsou líní nebo nemají čas se koukat kolem sebe a ptát se, rodiče dětem povídat ….., samozřejmě ne všichni, ale je jich čím dál víc. Je to smutný.
Taky jsem jim dala tento příklad, ale to bylo ještě horší . Vemeno=prsa, pro některé nepochopitelné. Jak už jsem psala, lidi leniví, nechtějí chodit do souvislostí…
Když jsem byla malá, myslela jsem si, že chleba je zelenina jako třeba dýně. Byly mi tři. 🙂
Kohouta, křížence nosných hybridů, jsme měli šest let v naprosto plné síle, než si ho odnesla liška.
Dublinbarzoj:Taky jsem si myslela, ale lidi leniví , nechce se jim myslet. Tady na vesnici taky. Nastěhovali jsme se cca 15let zpět a na procházce se psy dcera potkala starší kamarádku a tak šla s námi a já dceru zkoušela Elly co je to za strom a ona " smrk, Lípa…., došli jsme ke kvetoucích kaštanu a ona na kamarádku Mirko a to víš, že jo, no nevěděla, nechtěla vědět. Malá ji poučila, že Jírovec maďal 🙈nebo taky kaštan. Prostě lidi jsou líní nebo nemají čas se koukat kolem sebe a ptát se, rodiče dětem povídat ….., samozřejmě ne všichni, ale je jich čím dál víc. Je to smutný.
Je to asi dva roky co jsme museli nechat u mamky na zahradě pokácet smrk ztepilý a douglasku. Hodně dlouho jsme o tom přemýšleli, bylo nám líto kácet krásné velké vzrostlé stromy. Ale nešlo to, nebyli na tom dobře a hrozilo, že se při větším větru skácí a poškodí dům, nebo kolnu. Musela jsem sehnat firmu, protože kácení bylo rizikové a pán je kácel postupně pomocí plošiny.
Pak přišel soused starší pražák, který se nesnese s nikým ze sousedů… a povídá to je škoda, že jste pokáceli ty krásné,, borovice".
Tak jsem mu vysvětlila proč a že nám je to líto, ale nešlo s tím nic dělat. On jako laik to dlouho zpracovával. No raději jsem mu druh stromů nevysvětlovala…….. Ale nemám slov, je to majitel několika velkých firem…
21.07.2026, 13:19:21 xxx.xxx.147.163
Taky jsem jim dala tento příklad, ale to bylo ještě horší
Tak to jim není pomoci. A někdy mám pocit, že lidstvu jako takovému. Opravdu jsem ráda, že nebudu učit generaci dětí, které od dvou let koukají do mobilu/tabletu. Už tak vidím, jak šla jejich mentální úroveň dolů.