Kohouta leghornky jsme měli 10 let.
Ahoj, rád bych se dozvěděl kolika let v průměru se dožívá kohout (třeba vlašák) v hejnu (třeba 10) nosných slepic něž uhyne přirozenou smrtí? Prostě v obyčejném dvorkovém chovu doma.
Ahoj, rád bych se dozvěděl kolika let v průměru se dožívá kohout (třeba vlašák) v hejnu (třeba 10) nosných slepic něž uhyne přirozenou smrtí? Prostě v obyčejném dvorkovém chovu doma.
Kohouta leghornky jsme měli 10 let.
Opravdu? A byl někdy nemocný? Léčili jste ho na něco?
U nás se slepice neléčí, pokud se něco vyskytnem jdou pod sekeru. Do smrti běhal se slepicemi po zahradě. Večer zalezl do kurníku a ráno byl mrtvý.
Šťastný to kohout.
Čistokrevný aracuna má letos osm let, hejno je v průměru 20 slepic. V mladí vztekloun, teď už je v klidu ( letos mi klovl jen 1x 😄). Trochu prošedivělý, ale jinak stále vitální.
Tjo - kohouti taky šediví???? To by mě vůbec vlastně nenapadlo. Osm let, to je hezký věk.
Mě taky ne. Ale proč ne? Princip úbytku pigmentu je asi stejný.
Kdo nešediví,, jsou kočky. Aspoň ty moje ne. Jenom změní obličej.
Ha - kočka nešedivý? Tak to by mě taky nenapadlo, tam bych čekal spíš, že bude šedivět - jako pes, ale u pernatce bych to opravdu nečekala.
Tak fotka. Takhle šediví už rok. Na jaře při pelichání se mu mezi šedinami objevila holá kůže. Mysleli jsme, že ho škubou slepice, ale nevypadá to. Veterinář taky nic nevěděl. Peří mu nenarostlo, ale na vitalitě se to neprojevilo, tak asi věk.
Ha - kočka nešedivý?
Nešediví. Asi automatická oprava.
Můj předchozí kocour odešel v 19 letech, celý černý, jenom mu přibylo pár (opravdu pár) bílých chlupů na náprsence. Ale změnil se v tom obličeji. Můj současný starší zrzavobílý má 8 let a stejnou změnu vidím taky.
Peří mu nenarostlo,
Tak chlapi vlivem testosteronu taky plešatí, že jo.
Nešediví. Asi automatická oprava.
ne! moje vlastní debilita - pardon, fuj, teda, jdu do kouta klečet na hrách, jak jsem to mohla napsat?? A už to neopravím a tuhle jsem namastila podobnou nějakou hrůzu , ale fakt hrůzu, a taky už to nešlo opravit, přišla jsem na to pozdě. nevím, co ten mozek vytváří. Dík .
Ale změnil se v tom obličeji. Můj současný starší zrzavobílý má 8 let a stejnou změnu vidím taky.
hm, je to zvláštní, člověk by čekal, že šedivět budou jako ti psi a ono ne, změna v obličeji je vlastně u stárnoucích lidí taky. Kočky mají furt něco jinak 😀
Dědeček!! To je hezký, že takhle ho máte až do důchodu.
Já teď viděla inzeráty, že někdo prodává vynesený slepičky- jako úplně vynesený, že jestli je někdo nechce domů na ozdobu- hedvábničky to byly, že je daruje, že je nechce zabít.
No, dědeček je, kromě toho peří, jura jak zamlada. Slepičky nestačí utíkat.😄
😀 😀 já si to představila a pak převedla do lidské společnosti 😀 😀 Hlavně, ať mu zdraví slouží!!!! Jurovi.
Děkujeme. U nás to mají zvířata doživotně. Občas jim sice muž pohrozí kudlou, ale většina se tomu směje. Ovci určené od jehněte na porážku jsou už čtyři roky 😀.
Ne, jsou vyjímky, nejsme vegetariáni, ale opravdu mimořádně.
Ovci určené od jehněte na porážku jsou už čtyři roky
Já bych to taky tak měla, proto můžu mít jen ty slepice, ty dávají vajíčka a je můžu nechat běhat.
Kočky mají furt něco jinak
Jo, kočky jsou z jiné dimenze. Víte, že jsou asi jediní savci, kteří nemají řasy?
No nevim!!😲 Nemají?? Musím podrobně prozkoumat Mousese. Má teď tulituli období, tak to půjde, včera si nechal od drahé půle drbat půpika! Kočka!