Dám to sem. Ráno šel muž kontrolovat zahradu, tenisový kurt a našel tam stopu. Lišky k nám chodí celé roky(20let) teď byla rok nějaká pauza, nebýval rozhrabaný kompost, báli jsme se, že myslivec. No dneska na tom kurtu stopa, která ho svou velikostí překvapila. Je to liška? ,,Naše" lišky moc velké nikdy nebyly.
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 24.05.2025, 20:54:06
😜Jenže jezevec a mýval tu za a) asi není, nebo jsem tu o nich nikdy neslyšela a za b)nevím, jestli ti by se sem dostali. Liška už cestu zná, tedy ví, kde je díra a nebo přeskočí 2m plot. To by ti dva asi nezvládli? Vím, že jezevec určitě ne, mýval netuším. Jediné co vím, že jsou tu v okolí vlci, ale na toho to asi nevypadá, mi přijde.
V detailním porovnání s fotkou jsme vyloučili jezevce(ten má kulatější stopy(díky Horsano👍) i mývala - ten má dlouhé prstíky jak opička😉Díky vám všem👍 bude to snad jen ta liška. Bojím se o kočky, s liškou se znají, léta koexistují, něco nového - toho bych se právě bála, to je jediné o co mi jde. Jinak, ať sem za náma chodí kdo chce🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 26.05.2025, 16:25:36
Myslím, že tady známe všichni rozdíl mezi mývalem a psíkem. Jenom nedokážeme určit jejich stopy. V reálu. Protože vygůglit si je umíme. To je to, oč tu běží.