Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 22.01.2026, 11:37:16
Aha, dobře👍, mám v nich plecko a bůček. Můj řekl, že spíš by bral krkovičku a bůček, pro nás plecko, kotleta je moc suché maso , my musíme mít tlusté maso😉.
Super volba.. Krkajda je lepší na řízek, nebo smah na grilu, tady by jí byla škoda.. Kotleta tak kočkám, to se nedá polknout, to je jak roští 😄 já si poslední dobou oblíbil plecko, koupím celý, naporcuju na plátky horší na kousky a šup do mrazáku.. tuhle sem z 3cm silnejch plátků(nešly vůbec naklepat) vobalil řízky, osmahnul na pánvi a šup s tím do trouby na 20minut.. co mám povídat 😄
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 22.01.2026, 13:09:36
Já teda krkovičku na gril, pečeni, neboli kotletu raději ne, ale čím dál, tím víc preferuju kýtu a plec, podle toho, co z toho.
Taková plec pomálu dělaná, nakonec trhaná s domácí BBQ omáčkou je prostě mňamina a nic jí netroufne. Krkovice na to moc prorostlá, a kýta a pečeně moc suché. Mám keramický gril, dělá se v tom alespoň šest hodin, ale stojí to za to čekání😊
To zní hodně dobře.. Trhaný maso sem nikdy nedělal.. Velká chyba.. Jak to čtu, budu ji muset co nejdřív napravit.. Najdu si nějakej recept na přípravu v troubě a pustím se do toho 👍
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 23.01.2026, 07:18:23
recept netřeba. Stačí ešivá si nic nepamatujete, pak uděláte dokonalý trhaný maso. I v remosce. Prostě na to maso zapomeńte a vzpomeňte si až za dlouho 😀
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 23.01.2026, 08:19:43
No vidite, tak můžete do interkonti dělat šéfkuchařa. Páč trhaný maso nejni nic jinčího než novodobost, kdy někdo využil toho, že se něco “nepovedlo”, páč to původně mělo být v kuse a vono se to totál rozpadlo, protože se na to zapomnělo. Plus k tomu patří to, že zákazník v podstatě vidí na talíři hromadu masa. Źe je proložená vzduchem a zaplatí za to zcela nesmyslně víc, jen proto, že je to in a vypadá to dobře s pár lístky od červené řepy a polníčkem……….
Takové trhané maso se mně také občas povede.Vždy si vzpomenu na kamaráda posuzovatele,chovatele zakrslíků.Když se ho ptali co dělá se zakrslíky,co neprodá.Odpověděl : trochu je překrmím,dám tři,čtyři na pekáč,řádně upeču,klepnu pekáčem,opadá maso ,vyndám kosti a mám krásné,měkoučké,trhané maso.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 23.01.2026, 10:10:34
No to je prostě nejlepší maso, takhle - navíc bez práce, že jo, to je nejlepší vaření, člověk to maso jen naloží a pak prt šécko za něj udělá trouba. K tomu pečený brambory s pečenou kořenovou zeleninou…. bože mám hlad.
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 23.01.2026, 07:18:23
Já vezmu dvě kilča plecka vcelku, obalím kořením (sůl, pepř, paprika, nějaká bylinka, co najdu 🙂) zabalím do potravinový fólie a nechám v lednici do druhého dne, pak vybalím z fólie a zabalím do alobalu a zavřu do grilíku, lehce přiškrtím, aby to moc nehřálo a nechám takový 5 - 6 hodin pěkně dělat, pak to vybalím z alobalu a podliju trochou piva a zase zavřu do grilu na takový dvě hodinky. Vytáhnu, roztrhám a sežeru😎
Tak to půjde v troubě jako víno.. Akorát ten moment podlití pivem mi neni jasnej.. Vybalit z alobalu úplně, do nejakýho pekáče a podlejt, nebo rozbalit ten alobal a podlejt v něm a zase zabalit? Tomu vyndání na konci a sežrání už rozumim dobře 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 23.01.2026, 13:52:24
Podle mě se ten alobalovej balíček s pečeným masem pouze lehce otevře, naleje se tam pivo, přes to maso, ne nějak velký objem, zase se to zavře a strčí zpátky.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 23.01.2026, 14:41:55
Já s tím nedělám žádnou vědu, prošpikovat, naložit do směsi sůl, pepř, uzená paprika, kmín, tymián a rozmarýn, olej víno červený, omatlat to a prdnout přes noc do lednice. Kdyby se mi chtělo, nakrájím k tomu kořenovku, přidám cibuli česnek a jde to šécko do trouby, ať se to tam zabává samo. Až by se to dopeklo, přidat máslo, trochu smetany a hotofson,
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 23.01.2026, 13:52:24
Koupil jsem si v Orionu, takovou pěknou litinovou pánev s nandávací litinovou ručkou, aby se s tím dalo manipulovat, která je akorát do toho mýho grilíku a je dost mělká. Maso vybalím z alobalu kompletně a fláknu do pánvičky, pěkně poliju pivkem a zbytek vypiju, do té pánvičky se ho moc nevejde 🤭
Inspiroval mě švagr, jehož postup jsem lehce obrátil, samozřejmě omylem. On maso balí do alobalu až ke konci vaření. Já rád používám čerstvé bylinky a takový rozmarýn, potřebuje být vydýchán, jinak je moc silnej 😊