No a omlouvám se podruhé, pane JARDO!! Jsem matla a dělám 20 věcí najednou, peču maso, jablíčkooříškový chlebíček, dělám uherskou pěnu a …… píšu a maluju nesmysle. Zde oprava!
Honza nebo Jarda, hlavně že to nebylo třebas Jituška 🙂
Arpalit a Ivermectin dělat nemusíte, když máte jistotu, že nejsou zavšivený, začervený, s počínající vápenkou a nebo vám tohle všechno nevadí 🙂 Jistotu tady já nemám a vadí mi to.. Lonskýmu taky běhalo cosi v peří.. Takže za mě prevence.. On si člověk může dotáhnout i choroby, proti kterejm tomu moc neudělá, tak aspoň pořešim to málo, pro co něco udělat můžu..
Já jsem se byl podívat v Lysé dnes, hlavně kvůli trhu. Plánoval jsem dovézt nějaké holuby, ale nebyl bych to já, abych vše krásně nezvojtil a přijel jsem s prázdnou😲
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 10.01.2026, 14:47:04
Ale to jo, ale na trhu žádný MP černý šupinatý a z vystavených byli prodejní jen holubi, jako samci, a já žil v domnění, že potřebuju holubice. Až za Boleslaví mi došlo, že se zdá, že ty moje dva odchovy, co bych si rád nechal na letošní sezónu, jsou asi holubice😲 No, holubi tam byli k mání z výstavních 4, dalo by se vybrat😂 No, tak si letos budu muset vystačit s odchovy, nějak to poskládám. Samozřejmě velsumka zdrobnělá rezavě koroptví žádná. Jeden kohout vystavován, dnes už prodán a vydán, a trh nic. Tak si musím sehnat násadová vejce🙂
PRODEJNÍ TRH DRŮBEŽE 25. 1. 2026 otevřeno: 8.00 -10.00 hodin ve výstavním areálu chovatelů Puškinova 1018, Holice
ZVEME ŠIROKOU VEŘEJNOST K NÁVŠTĚVĚ TRHU DRŮBEŽE ZA ÚČELEM PRODEJE I NÁKUPU CHOVNÉHO MATERIÁLU. www.chovatele-holice.wbs.cz
Výstavní podmínky: 1. Prodejní trh drůbeže bude v přízemí velké haly v chovatelském areálu.
2. Prodej zde zajišťuje přímo chovatel. 3. Vstupné je společné a činní 60,- Kč. Platné pro návštěvníky i prodejce.
4. Děkujeme všem chovatelům za návštěvu a obeslání velkého trhu. Věříme, že budete úspěšní a nakoupíte / prodáte dle své potřeby.
5. Součástí trhu bude 24. Celorepubliková výstava holubů Kingů a trh holubů. Proběhne v 1. patře výstavní haly. 6. Vystavovatelé Kingů budou moci, využít klece trhu již při zaklecování holubů.
7. Trhu drůbeže se smí účastní pouze ti chovatelé, kteří nepodléhají povinnosti evidence dle § 23 zákona č. 154/2000 Sb. o šlechtění, plemenitbě a evidenci hospodářských zvířat. Každý prodejce bude povinen organizátorovi u vstupu nahlásit jméno, adresu, druh a počty zvířat. Bez těchto údajů nebudou zvířata vpuštěni na trh. Subjektům s povinnosti evidence dle § 23 zákona č. 154/2000 Sb. Je účast na trhu zakázaná.
Někdo se připravuje na výstavy, my se už týden připravujeme na odstrojení stromečků. Kdo nanosí všechny ty krabice? Nejhorší práce na světě. Zlaté odhazování sněhu. 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele honzapm z 12.01.2026, 19:58:00
PŘESNĚ!! To je hrozná práce, nemám to ráda. A kdyby jen stromečky. Miliarda světýlek, přáníčka od přátel a blízkých, svícny, vázy s ozdobenýma větvema…………. no víkend to asi jistí. Nebo, kdybychom zítra nevyjeli a museli zvostat doma, tak na to vlítnu.
Honza nebo Jarda, hlavně že to nebylo třebas Jituška 🙂
Arpalit a Ivermectin dělat nemusíte, když máte jistotu, že nejsou zavšivený, začervený, s počínající vápenkou a nebo vám tohle všechno nevadí 🙂 Jistotu tady já nemám a vadí mi to.. Lonskýmu taky běhalo cosi v peří.. Takže za mě prevence.. On si člověk může dotáhnout i choroby, proti kterejm tomu moc neudělá, tak aspoň pořešim to málo, pro co něco udělat můžu..
To bych Vám neudělala, abych z Vás udělala Jituš 😀 , to zatím ešče tak blbě na tom nejsem 😀
Já právě chci všechno dělat pořádně a tak jak se má - slípky budou nebožačky vynesený, nahatý z velkochovu. Tam - předpokládám???? nějakou péči dostávají, když jich je tam tolikatě? Nebo i tak mám? Abych se připravila předem.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 13.01.2026, 19:51:32
Já si na “vynesené” slepičky(asi 72 týdnů ), nemůžu stěžovat, jen je všude chválím 😀..zakoupené 25.listopadu..jsou zdravé, veselé, žravé a stále snáší střídavě 5-6 vajec denně 🥳…ostatní starší slepice snáší tak do deseti vajec, začínají snášet i mladé maransky, tak si nemůžu stěžovat😊…už aby bylo tepleji, tyhle mrazy jsou protivné 😕…zvířata nemůžou ven, kohoutům by omrzly hřebeny, slepice omezují snášku..Dekalbky ven nepustím vůbec..jsou z drůbežárny zvyklé v teple, tak to tak zatím zůstane 👍😀