Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.01.2026, 14:14:05
mám kravu - není ani vlastní, ale je hrozně šikovná
Však krávy jsou velmi inteligentní. A mají krásné oči.
Tak jsem si to našla na novinkách. Kráva s takovým vemenem by byla už na jatkách. A to, co má pod břichem, mi připomíná nepovedenou býčí předkožku. Že by AI?
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 20.01.2026, 15:31:35
U nás se maso zavařovalo dobrých 20 let. Důležité je právě to dvojí zavaření. Jednou a pak ještě jednou. No a nejlepší je uvařit špagety, do špaget vyklopit celou tu sklenici a prohřát. Bon apetit.
Jó, to vypadá super, tak ať to taky super chutná 👍 Já zrovna jedu z 5.5kg bůčku, ale mám jen 4sklenky, podařilo se mi ho tak čistě vykostit, že mi to nedalo a 2,5kg sem nasolil na uzení a kosti teď peču na vobíračku s chlebem 😍 Akorát sem včera začal večer v pět s tím, že skončim v deset a ve dvě v noci sem se probudil a mazal vypnout troubu.. No, třeba z toho bude chutná paštika 😄
.. možná, že Vám pokvete, ale později..zato amárka byla zimovat doma v chladné místnosti, tak se probudila brzy…ostatní , asi 5🤔 květináčů stále odpočívá v maštali, už pomalu bez listů, ty probudím až tak nejdřív v březnu 🙂..tak aspoň vzpomínka na minulý rok😇…
Úžasné! Měla jsem jich asi 5 po mamince, bohužel mi nikdy nevykvetly a po pár letech postupně všechny zašly 😢
Odpověď na příspěvek uživatele DADU z 20.01.2026, 19:18:11
Hvězdniky(amarylis,hippeastrum)musí přes zimu odpočívat , jinak vám nevykvetou..v chladnu, bez zálivky..moje amárky odpočívají v maštali..je tam přiměřená vlkost a teplota 😀..ještě mám amarylisky růžové a bílé s červeným lemem..
Já je teda odpočívat nenechám, fakt je, že se zálivkou to u nich nepřeháním (jsou s polosukulenty), ale v zimě a temnu rozhodně nejsou a málokdy jsou bez listí. Mluvím v množném čísle, protože se mi množí vegetativně v tom květináči, ale ve skutečnosti kvete jen ten hlavní a veliký kytek.
Odpověď na příspěvek uživatele honzapm z 20.01.2026, 15:09:10
Ten váš druhej polovička se nám už poněkolikáté nezdá.
😀 😀 no vidite a přitom je to takovej hodnej a vzhlednej pán.
My obecně říkáme - tahleta smíšená manželství nikdy nedělají dobrotu.
tak já si nestěžuju.Jak si stojí druhá polovička nevim.
Už má aspoň ten kurník? Kurník!
má, přece sem to psala. Má kurnik. Ten ale nemá střechu, dveře a vnitřní vybavení. Nemožu ho tlačit do kurnika, dyž zatepluje. Sklep. Pak půdu.Pak bude budovat další díru do země na další nádrž na vodu - pro zvířata a zelený. Mimichodem já sem úplně nadšená z tý zásoby vody, že můžu zalejvat , nežinýrovat se a dopřávat zahradě vláhu, to se dycky úplně v podvečer tetelim nadšením, jak je tam ta voda cítit. A pak - za sto let, až bude hotovej umělej potůček - bude mít zahrada spoustu voděnky.
A jelena opravdu poznáme.
a to jo, já se ptala jen proto, že loni k nám do obory nastěhovali bílý cosi - pokaždý, když jsme jeli kolem to vypadalo jinak. Zezadu jak koza - tím ocáskem, zepředu něco mezi srnčím, kozou, jelenem………… a na hlavě to mělo dvě antény 😀. Pak jsem zdější konzultací zjistila, že von právě třeba jelen, nebo i daněk! 😲 , když je mladej, má na hlavě anténky
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 21.01.2026, 07:17:00
Tak a můžeš slintat, fakt bylo to super, mňamka. Vzpomínám, že kdysi jak byly ty vepřové konzervy tak přesně tuhle chuť mi to připomnělo i s tím sulcem. No a už vařím další dávku😉.
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 20.01.2026, 20:35:58
Jo jo, to vím, ale ve chlévě se jim to nelíbilo a v garáži taky ne, no a na verandě už pro ně bylo moc teplo - listy jim vždy narostly, ale květy nikdy. Asi se jim stýskalo po mamce . . . 🤔