Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.02.2026, 12:36:47
To ano, ale zároveň snese dobře i méně světla - mně v koupelně krásně kvete, je mu tam dobře, když jsem ho dala na jiné místo, kde měl světla víc, tak tolik pěknej nebyl
No nevím, třeba zrovna ten lopatkovec - ve škole ho máme přímo pod oknem, východní strana a roste jak v džungli.
..před pár lety jsem dostala od syna lopatkovec..takový malý, právě zakoupený..za rok, dva vyrostl do obřích rozměrů 😲😀,už měl květináč velikosti 10 litroveho kýblu ..neustále veliké, krásné květy..byl na verandě u okna na východ, tak moc slunce ne..potom jsem ho párkrát asi více zalila a byl s ním konec 😭..už jsem ho nezachránila…mrzí mě to..tak si asi koupím nový 🤔🙂
Odpověď na příspěvek uživatele list z 20.02.2026, 18:59:02
..tak to jste měl štěstí 🍀, asi jste to podchytil včas…já jsem ho také rozdělila, přesadila, ale vadnul a vadnul dál.…koupim si nový..
.ale teď mám ještě jednu dobrou zprávu 😀..takhle zaléváme kytičky a koukám, co to je??…z cibule amárky vyrůstá třetí květní stvol😲🥳🤦🤦😀..takže do třetice 🤗
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 20.02.2026, 19:41:55
Já ho měl na špatném místě, na terárku, pěkně teplíčko, ale až moc a tma, po zásahu šel do stejný tmy, ale chladnější místnosti a je mu hej 🙂 Na jeho místo jsme dali vánoční kaktus, moc jsem tomu nevěřil a trošku víc ho zalévám, ale zatím se zdá v pohodě. Jen letos nevykvetl. Tak snad na Velikonoce 😀
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 20.02.2026, 21:23:32
Tak podle popisu já mám vánoční, ale už má nějaký ten roček a je obr, minulí rok mi kvetl 2X za sebou- nádhera. Už jsem si udělala odnože protože čekám kdy už nebude.
Lawsons Garden Market je mladý kluk, který pěstuje vrby. Hoodně vrb. Vyrábí z nich všechno možné, krmítka pro ptáky, konstrukce pro rostliny, ploty anebo tyhle nádherné dvéře. Jeho videa jsou tak uklidňující… https://www.facebook.com/reel/2766557960352095