Aktuálně: 2 745 inzerátů249 365 diskuzních příspěvků18 915 uživatelů

Nabídka poptávka

Ladamusa15
Ladamusa15 31.01.2025, 16:28:44 xxx:xxx.102c:e81

Zdravím všechny,chci se zeptat zda máte stejné zkušenosti. 

Minimální zájem o ptáky,   ceny padají dolů a naopak krmivo stále zdražuje.   Za posledních pár let, cena u některých druhů i o polovinu dolů. Brzo bude jen pár chovatelů 

Anonymní (neregistrovaný) 31.01.2025, 19:05:23 xxx.xxx.129.12
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladamusa15 z 31.01.2025, 16:28:44

Dobrý večer, máte pravdu. 

Chovatelství je na ústupu již několik let a je jedno jestli chováte papoušky, holuby nebo cokoli jiného. To je bohužel realita a nemyslím si že by se to změnilo. Stačí se podívat na Bazoš co všechno se tam prodává. Lidé kteří nechtěli jezdit na burzy a prodávali ptáky jen doma najednou našli cestu přes bazoš. A inzeruji do zblbnuti své odchovy o které nemá nikdo zájem. 

Anonymní (neregistrovaný) 01.02.2025, 12:42:05 xxx.xxx.194.13

Už se to tu řešilo několikrát. Jako že by ptáci padli o polovinu a cenou dolů to si nemyslím. Který druh? Ale že je krmení o polovinu dražší během pár let to ano.

Ladamusa15
Ladamusa15 01.02.2025, 19:24:16 xxx:xxx.102c:e81
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 01.02.2025, 12:42:05

Tak jen sd podívejte, zako 15000,Kakadu 15000,arantinga sluneční 3000. Myslím si že je toho dost. Jen andule pořád za 100

Anonymní (neregistrovaný) 02.02.2025, 09:09:30 xxx.xxx.194.13

Tak pravda, u těchto druhů máte pravdu, možná žako si cenu jakžtakž drží, aratinga sluneční padl to ano ale u kakau růžových je to logické. Je jich přetlak. Takže problém je tak trochu i v tom že ty druhy se stávají dostupnější pro většinu chovatelů a kdo má jen trochu odpovídající podmínky tak si je koupí a časem i odchová. Pak nabídka převyšuje poptávku ale to bych až tak nezazlíval, to je normální věc trhu. Pořád jsou druhy vzácnější a také dostupné. S krmením to problém je, tam se zdražovalo takže to pak i chovatele nutí do těch dražších druhů, aby se náklady vyrovnali případnými odchovy.

PETROSMORAVICUM (neregistrovaný) 02.02.2025, 17:57:56 xxx.xxx.216.41
Anonymní:

Tak pravda, u těchto druhů máte pravdu, možná žako si cenu jakžtakž drží, aratinga sluneční padl to ano ale u kakau růžových je to logické. Je jich přetlak. Takže problém je tak trochu i v tom že ty druhy se stávají dostupnější pro většinu chovatelů a kdo má jen trochu odpovídající podmínky tak si je koupí a časem i odchová. Pak nabídka převyšuje poptávku ale to bych až tak nezazlíval, to je normální věc trhu. Pořád jsou druhy vzácnější a také dostupné. S krmením to problém je, tam se zdražovalo takže to pak i chovatele nutí do těch dražších druhů, aby se náklady vyrovnali případnými odchovy.

… a nakonec to skončí jako s ostatními druhy - cena spadne na polovinu, na čtvrtinu…

Alex66
Alex66 02.02.2025, 23:08:09 xxx:xxx.6db2:bfa

Co se týče krmení tak je to pro mě dost záhada, ale já nakupuji u jednoho prodejce už asi 6 let a cena pořád stejná. Cenu za jednotlivé druhy zrnin neznám, ale vždy kupuji 5 druhů a na váhu asi metrák a cena je celou dobu pořád stejná. Jen vím, že všechno dováží z ciziny. Hlavně z Evropy a něco taky z Číny.

Anonymní (neregistrovaný) 03.02.2025, 10:16:36 xxx.xxx.194.13
»
Odpověď na příspěvek uživatele Alex66 z 02.02.2025, 23:08:09

Záhada to je protože zemědělci komoditu nezdražili. Tam je cena pořád stejná jako před 15 lety. Zdražili ale energie a lidská práce, takže míchané směsi zdražily kvůli tomu. 

Anonymní (neregistrovaný) 04.02.2025, 09:30:58 xxx.xxx.82.181

Já si raději připlatím a koupím míchané, je tam tolik komponentů že to nekoupíte a nenamícháte.

Anonymní (neregistrovaný) 04.02.2025, 12:00:17 xxx:xxx.a3cd:c1ce
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.02.2025, 09:30:58

a potom polovicu z toho vyhodíte,pretože vám to vtáky nezožerú

Anonymní (neregistrovaný) 04.02.2025, 16:19:45 xxx.xxx.141.100
Anonymní:

Já si raději připlatím a koupím míchané, je tam tolik komponentů že to nekoupíte a nenamícháte.

Myslím že jsem větší nesmysl dlouho nečetl nakoupím více druhu zrnin promíchám a vím že mam směsku kterou mi papousci sežerou a ne aby jsem třetinu vyhazoval ale každého boj.

Anonymní (neregistrovaný) 05.02.2025, 10:27:15 xxx.xxx.82.181

Proč vyhazovat? Musíte umět papoušky nakrmit tak aby sežrali vše.

ka-ka
ka-ka 05.02.2025, 20:15:20 xxx.xxx.248.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 05.02.2025, 10:27:15

vysavač na popel využívám k čištění zbytků krmení, a doopravdy cca ⅓ vracím zpět do společné voliery nebo teď v zimě pro venkovní ptactvo na zahradě…

Anonymní (neregistrovaný) 06.02.2025, 10:04:08 xxx.xxx.82.181

Přesně, do krmítka také vracím zbytky ale opravdu jich není moc.

pommovi
pommovi 09.02.2025, 18:46:03 xxx.xxx.219.17
Ladamusa15:

Zdravím všechny,chci se zeptat zda máte stejné zkušenosti. 

Minimální zájem o ptáky,   ceny padají dolů a naopak krmivo stále zdražuje.   Za posledních pár let, cena u některých druhů i o polovinu dolů. Brzo bude jen pár chovatelů 

Chovám papoušky už 22 let (mnoho let jen andulky, před 9 lety díky manželovi přibyly i větší druhy) a je to vlastně pořád dokola. 

Nějaký druh se stane oblíbeným -) přibude chovatelů -) trh se nasytí -) ceny padají, chovatelé se zbavují chovných párů za hubičku. Spousta z nich skončí ve výkupu. Zůstanou jen nadšenci, kteří chov dotují. A zase přijde do kurzu jiný druh a opět se opakuje…

Chovatelství lze dělat buď srdcem (a dotovat) nebo to brát jako kšeft, což znamená pořizování druhů, které teď “frčí” a jakmile se trh začne nasycovat, přejít na jiný druh. Znám i chovatele, kteří to mají půl na půl - tj. mají své srdcové druhy, které nikdy nebyly tak výdělečné a k tomu mají ty druhy, které jim na krmení vydělají. I to je cesta. 

Já se přiznám, že my jsme zatím šli cestou druhů,  které se nám líbí a jsme dost v mínusu. Bereme to jako koníček. A upřímně - kolik znáte koníčků,  které člověk nedotuje? 😉

Anonymní (neregistrovaný) 09.02.2025, 19:15:19 xxx.xxx.141.100
pommovi:

Chovám papoušky už 22 let (mnoho let jen andulky, před 9 lety díky manželovi přibyly i větší druhy) a je to vlastně pořád dokola. 

Nějaký druh se stane oblíbeným -) přibude chovatelů -) trh se nasytí -) ceny padají, chovatelé se zbavují chovných párů za hubičku. Spousta z nich skončí ve výkupu. Zůstanou jen nadšenci, kteří chov dotují. A zase přijde do kurzu jiný druh a opět se opakuje…

Chovatelství lze dělat buď srdcem (a dotovat) nebo to brát jako kšeft, což znamená pořizování druhů, které teď “frčí” a jakmile se trh začne nasycovat, přejít na jiný druh. Znám i chovatele, kteří to mají půl na půl - tj. mají své srdcové druhy, které nikdy nebyly tak výdělečné a k tomu mají ty druhy, které jim na krmení vydělají. I to je cesta. 

Já se přiznám, že my jsme zatím šli cestou druhů,  které se nám líbí a jsme dost v mínusu. Bereme to jako koníček. A upřímně - kolik znáte koníčků,  které člověk nedotuje? 😉

Chovám papoušky téměř 50 let zažil jsem všechny “vlny” moderny ale stále si držím několik druhu u kterých jsem si jistý že jejich ročník přijde . Asi dvacet let poslouchám jak je to špatne s odbytem a světě div se v prosinci už nemám co prodávat a v lednu mě otravují vykupaci.

frodik3@centrum.cz (neregistrovaný) 09.02.2025, 19:19:02 xxx.xxx.233.6

To co popisujete je sice pravda a dělo se to pořád dokola, ale situace co je nyní je úplně něco jiného. Jde o totální nezájem o všechny papoušky a né jen o nějaké druhy to samé je i u jiných zvířat. V mém okolí poslední roky zemřelo hodně dobrých a zanícených chovatelů s velkým srdíčkem, které bohužel z mladých nikdo nenahradil a ani to nevypadá, že je někdo z mladých nahradí protože to prostě mladé nebere. Podívejte třeba pan Nedělník celej život budoval unikátní sbírku amazonanů a co z ní zbylo rozprodává se to protože to nemá kdo převzít a je jedno z jakého důvodu a takhle dopadnou i ostatní chovy. Nebo se podívejte na Bošovice neměli problém s odbytem a najednou na serveru jejich neustále opakující se inzeráty se stejnými papoušky a zájem nula a to jsou jen dva příklady z mnoha.

Anonymní (neregistrovaný) 09.02.2025, 19:41:41 xxx.xxx.141.100
»
Odpověď na příspěvek uživatele frodik3@centrum.cz z 09.02.2025, 19:19:02

Nechtěl jsem už ani odpovídat ale mě to nedá, je to jednoduše o cenách před 40ceti lety jsem od pana skrhaka chtěl kakariky zltocele, nabízel mi Krásnou páru za dvojnásobnou cenu na trhu, a co se týká jejich predrazenych odchovu v zoo no nekup to

Anonymní (neregistrovaný) 10.02.2025, 05:48:26 xxx.xxx.248.254

Souhlasím, že dnešní krize je něco jiného než dosavadní.Třeba taková rosela pestrá je příkladem těch klasických krizí, které jsou ještě normální. Chvílí za 500 Kč, chvíli za 200 Kč a nikdo je nechtěl, teď jsou zase na výši, tak jak se jich chovatelé zbavují a pak nejsou. Ale dneska je hlavním problémem uzavření trhu a válka.Ale údajně se to má dle výkupčích brzy zlepšit a trh zase otevřít,jen nevím jestli je to spíš jejich zbožné přání nebo pravda.Náš výkup je na arabských zemích dost závislý.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
  • +
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.