Pořiďte si prosím raději andulku. Je vidět, že s větším papouskem nemáte žádné zkušenosti. Každý chce ochočený papoušky, a potom neví co s ním. Chudák papoušek.
Ahoj, mám dospívajícího amazoňana (samce)a začíná být hodně teritoriální. Je docela mazlík, má rád podrbání pod bradou a na hlavě, ale jakmile si vezme do hlavy, že je něco jeho, tak útočí (klove, dělá nálety). Vždy ho po takovém chování zavřeme zpět do klece a nevšímáme si ho. Uplně to ale nezabírá..
Měl byste tu někdo nějakou radu, jak se zachovat v situaci, kdy se vás papoušek viditělně snaží odehnat?
Příklad má na kleci hračky. 9 z 10 případů ho na klec dáme bez problému a po 10 se vzápětí otočí a zaútočí. Dnes jsem ho chtěla nechat si hrát, před tím, než slezl z ruky na klec mě klovnul a poodletěl na klec.Sotva přistál následoval nálet na hlavu, tomu jsem se vyhnula a šla jsem pro bidlo, kterým ho dáváme do klece. Už se neotáčím zády, ale i tak další nálet, aby mě dostal z místnosti. V tento moment mám ale pocit, že když odejdu, tak mu tím dám na jevo, že vyhrál..
Jak byste mi doporučili se zachovat?