Toto mi vrtá hlavou. V knihách se píše pořád o nebezpečí průvanu. Není nebezpečný vítr, ale průvan ano. A teď mi řekněte jaký je rozdíl v působení průvanu a větru na andulku? Vždyť je to podobné, vítr je navíc mnohem prudší.
Zdravím, tak oba tyto živly nejsou pro chov žádoucí, ale průvan je určitě horší! Vítr je přírodní živel, ale průvan je uměle vytvořený člověkem, třeba když jsou ve dvou protilehlých místnostech otevřená okna a průvan škodí i lidem a mohou se nachladit, či mít potíže s páteří, klouby, ušima… Jednosměrný proud průvanu vede k vyschnutí sliznic, které nemohou plnit svou ochrannou funkci a to není dobré ani pro papoušky ani pro lidi. V některých zemích je průvan považován za smrtelný. S pozdravem Zappe
Tak tomu důvodu bych věřil, že vítr je přírodní živel a průvan uměle vytvořený. Vrtalo mi to v hlavě právě, proč je v tom takový rozdíl a průvan je tolik nebezpečný a o větru se nemluví. Dokonce se někde píše, že vítr je žádoucí jako déšť a slunce, prostě přírodní podmínky.